Dodam tylko, że miejsca nad głową żonie wystarczyło (160 cm wzrostu), półka nie przeszkadzała (mam półkę pod sufitem). W żadnym poprzednim naszym aucie nam się to nie zdarzyło (Dacia jest naszym 4 autem).
ale co jest złego w baraszkowaniu w samochodzie?
i nie mówię o tirówkach.
Ciesz się Andrzejku, że żyjemy w liberalnej demokracji w CE ponieważ, w niektórych stanach Juesej...
Oto 13 stanów, w których złamiemy prawo robiąc/otrzymując fellatio oraz wysokość kary:
Alabama - rok więzienia, 2000$ grzywny
Floryda - dwa miesiące paki, 500 $
Idaho - od pięciu lat do DOŻYWOCIA!!!
Kansas - pół roku więzienia, 1000 $, ale tylko w przypadku wybryków osób tej samej płci
Luizjana - 5 lat, 2000$
Michigan - nawet do 15 lat więzienia, w przypadku recydywy - DOŻYWOCIE
Mississippi - 10 lat paki
Północna Karolina - również 10 lat lub grzywna
Południowa Karolina - 5 lat, 500$
Oklahoma - 10 lat, znów jeśli są to osoby tej samej płci
Teksas - jedynie 500$ i tylko dla nieheteroseksualnych Ciekawe Bóg wybacza Texas nie...
Utah - pół roku pudła, tysiąc dolarów
Wirginia - od roku do pięciu w więzieniu.
Uwaga!
W trzech stanach - Pensylwanii, New Jersey i Nowym Jorku - obdarzanie się miłością francuską w jadącym samochodzie nie jest formalnie łamaniem prawa.
Za:
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-05-25, 08:46 Re: carasutra
piotrres napisał/a:
Oto 13 stanów, w których złamiemy prawo robiąc/otrzymując fellatio oraz wysokość kary:
(...)
Teksas - jedynie 500$ i tylko dla nieheteroseksualnych Ciekawe Bóg wybacza Texas nie...
No nie, Piotrze, tym żartobliwym komentarzem przemycasz fałszywy pogląd. Na związki homooseksualne Bóg nie wyraził nigdy zgody, ani w Texasie, ani w Polsce.
W Starym Testamencie związki intymne tej saqmej płci były wręcz potępiane i surowo karane. W Nowym Testamencie ap. Paweł podkreślał niejednokrotnie, że jest to sprzeciw wobec woli Bożej i prawu naturalnemu. Są stosowne zapisy w prawie kanonicznym i encyklikach. Żeby była jasność: wbrew rozpowszechnianym opiniom postępowych środowisk medialnych dzisiejszy Kościół nie potępia homoseksualistów. Grzech homoseksualizmu może być odpuszczony, o ile człowiek z niego się wyzwoli.
Nie ma powodów do otwierania dyskusji o homoseksualiźmie i religii, ale warto trzymać się pryncypiów.
No właśnie. Przecież homoseksualizm nie jest chorobą, którą można się zarazić - człowiek taki się rodzi ("wobec woli Bożej"). Jeżeli czuję pociąg do płci przeciwnej, nikt, ani nic przecież nie może mnie zmusić do współżycia z płcią nieodmienną. To jest ich (ja bym tak powiedział) nieszczęście, ktoś inny powie powołanie (tylko do czego?).
No nie, Piotrze, tym żartobliwym komentarzem przemycasz fałszywy pogląd. Na związki homooseksualne Bóg nie wyraził nigdy zgody, ani w Texasie, ani w Polsce.
Zenec napisał/a:
W Starym Testamencie związki intymne tej samej płci były wręcz potępiane i surowo karane.
Snadź, stanowiło to wówczas istotny problem społeczny (jak później w Rzymie u jego schyłku)
W ogóle to JWHW rozwiązywał wówczas problemy, dość szybko i radykalnie.
ZeneC napisał/a:
Grzech homoseksualizmu może być odpuszczony, o ile człowiek z niego się wyzwoli.
I tu mam problem: bo w przypadku gdy podłożem jest struktura neuropsychologicza ( wpływ genów?) to trudno mówić o grzechu, natomiast w przypadku czasów starożytnych, gdy społeczeństwo było silnie zdominowane przez nielicznych samców alfa (wielożeństwo i podobne formy !) mozna było mówić o "aktywności zastępczej" zdeprywowanych seksualnie osobników o generalnie "tych co trzeba" ciągotach...
to wtedy mozna mówić o grzechu przeciwko "prawu naturalnemu"
Tak sobię świat tłumaczę naprędce, zlepiony z mułu i gliny...
ZeneC napisał/a:
Nie ma powodów do otwierania dyskusji o homoseksualiźmie i religii, ale warto trzymać się pryncypiów.
Alez ja nie otwieram, tylko sobie pozwoliłem na żartobliwy komentarz (nb. teksańskie przysłowie) tylko 500$ gdy "zaraz obok" za to samo mozna dostać dożywocie.... A Teksas to wszak ostoja konserwatyzmu.
Z resztą dziwię się Zenku, Twojej alergicznej reakcji!
GeRRaD napisał/a:
Panowie, bo zaraz nam się pologują kochający inaczej, kochający normalnie itp.... i zmienimy charakter forum
Amen! Bo otworzymy tutaj kolejną puszkę Pandory Tak jak to było z "B..W"
koledzy -Wy tu sobie zartujecie, a ja mam podwojny problem. nie mam logana, to nie ma gdzie pobaraszkowac, po drugie, moja nawet w lozku nie bardzo chce. a jest nawet i trzeci problem, im czesciej ja chce, tym czesciej on nie chce. kolega Chavez to przy tym pikus. pozdr
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-05-25, 19:15
piotrres napisał/a:
I tu mam problem: bo w przypadku gdy podłożem jest struktura neuropsychologicza ( wpływ genów?) to trudno mówić o grzechu
vox napisał/a:
...homoseksualizm nie jest chorobą, którą można się zarazić - człowiek taki się rodzi
Panowie, ja wiem, że dziś taki pogląd brzmi nowocześnie i tolerancyjnie... Macie prawo mieć takie poglądy. Człowiek nie ma obowiązku dociekania prawdy. Co nie oznacza, że macie rację, albo że muszę się z wami zgadzać.
Jakiś czas temu przeczytałem wywiad z biskupem Kiernikowskim, gdzie jednym z głównych wątków był stosunek do homoseksualizmu i jego genezy. Pozwolę sobie zacytować fragment, bo póki co owa elegancka teoria nie jest potwierdzona naukowo, ale modna.
Próba dowodzenia, że homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie, jest mniej uzasadniona, ale za to bardziej forsowana przez pewne środowiska o określonych tendencjach. Na podstawie dostępnych mi wyników badań i przede wszystkim wiedzy z dziedziny antropologii, w szczególności antropologii biblijnej - bardziej przekonująca jest moim zdaniem opinia, że homoseksualizm jest wynikiem wpływów środowiska, w którym dziecko się wychowuje - począwszy już od okresu prenatalnego. Z pewnością nie ulega wątpliwości, że pewne typy genetyczne mogą być bardziej podatne na kształtowanie się skłonności homoseksualnych pod wpływem czynników środowiskowych, ale nie jest to genetyczne uzależnienie, które by warunkowało ich powstanie w sposób konieczny.
W moim przekonaniu nikt się nie rodzi homoseksualistą. Tak jak nikt się nie rodzi mądrym, tylko nim staje. Wpływ wychowania i środowisko ma znaczenie decydujące.
I tu mam problem: bo w przypadku gdy podłożem jest struktura neuropsychologicza ( wpływ genów?) to trudno mówić o grzechu
Muszę tu sprostować pewną nieścisłość. Grzechem w Kościele Katolickim nie jest bycie homoseksualitą, lecz realizowanie tego popędu (czyli np. stosunek homoseksualny).
Zatem nawet jeśli pewien odsetek homoseksualistów jest takimi od urodzenia i nie da się z tym nic zrobić, to Kościół ich absolutnie nie przekreśla.
Dziś oczywiście brzmi to jak herezja, mając takie poglądy nie można np. zasiadać w Komisji Europejskiej (nawet jeśli się deklaruje, że to prywatne opinie i nie będą miały wpływu na pracę), ale nauka Chrystusa od samego początku nie była łatwa: "A spośród Jego uczniów, którzy to usłyszeli, wielu mówiło: «Trudna jest ta mowa. Któż jej może słuchać?»" (J 6, 60)
Dziś niedziela, to weszliśmy na tematy katechetyczne
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
W moim przekonaniu nikt się nie rodzi homoseksualistą.
a ja tylko dodam, że taki pogląd (jak powyższy), a wręcz, że jest to choroba!!! , którą można się zarazić, prezentują słuchacze (naprawdę znam takie osoby) pewnego radia z siedzibą w Toruniu.
ale nauka Chrystusa od samego początku nie była łatwa: "A spośród Jego uczniów, którzy to usłyszeli, wielu mówiło: «Trudna jest ta mowa. Któż jej może słuchać?»" (J 6, 60)
Cóż, żeby nie było watpliwości, uważam się za Jego słuchacza (pytanie jakiej jakości?)
natomiast, nie koniecznie uważam się za wyznawcę Tadeusza I
Zaczęło się od tematu frywolnego a zrobiło się poważnie. I jak zwykle ja jestem współsprawcą takiego obrotu sprawy. Niech więc ta rozmowa pozostanie niedokończoną...
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2008-05-25, 20:57
"Zrobimy z wami,
co Hitler zrobił z Żydami,
Zrobimy z waaaaami,
co Hitler zrobił z Żydaaaami"
Z marszu normalności.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
"Zrobimy z wami,
co Hitler zrobił z Żydami,
Zrobimy z waaaaami,
co Hitler zrobił z Żydaaaami"
Z marszu normalności.
Skrajności są po obu stronach, ale ta wyżej cytowana jest mniej groźniejsza, bo śladowa. Natomiast skrajność od strony homoseksualistów już wsadza do więzienia ludzi uważających, że homoseksualizm to grzech (Szwecja), nie mówiąc już o coraz popularniejszych karach pieniężnych (USA) czy dyskryminacji (zakaz obejmowania stanowisk (UE), zakaz adopcji (UK)).
Kto zatem kogo dyskryminuje?
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
ale co jest złego w baraszkowaniu w samochodzie?
i nie mówię o tirówkach.
Ciesz się Andrzejku, że żyjemy w liberalnej demokracji w CE ponieważ, w niektórych stanach Juesej...
Alabama - rok więzienia, 2000$ grzywny
Floryda - dwa miesiące paki, 500 $
Idaho - od pięciu lat do DOŻYWOCIA!!!
Kansas - pół roku więzienia, 1000 $, ale tylko w przypadku wybryków osób tej samej płci
Luizjana - 5 lat, 2000$
Michigan - nawet do 15 lat więzienia, w przypadku recydywy - DOŻYWOCIE
Mississippi - 10 lat paki
Północna Karolina - również 10 lat lub grzywna
Południowa Karolina - 5 lat, 500$
Oklahoma - 10 lat, znów jeśli są to osoby tej samej płci
Utah - pół roku pudła, tysiąc dolarów
Wirginia - od roku do pięciu w więzieniu.
Uwaga!
W trzech stanach - Pensylwanii, New Jersey i Nowym Jorku - obdarzanie się miłością francuską w jadącym samochodzie nie jest formalnie łamaniem prawa.
Za:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum