Wysłany: 2015-06-19, 17:16 Demontaż tylnej półki Logan I
Cześć. Czy ktoś z Was demontował tylną półkę w pierwszym sedanie Loganki? Mam zamiar obić ją jakimś materiałem, obecny jest strasznie ubrudzony a dodatkowo półka trzeszczy o światło stop i chciałbym to jakoś wygłuszyć. I mam podejrzenie, ze kable które tam biegną między materiałem a blachą powodują stuki z tyłu samochodu, chciałbym też jakoś je umocować. Staram się wyeliminować jedne stukanie z tyłu które zostało i mam podejrzenia że właśnie te zabiegi w tym pomogą. Tylko nie wiem jak ściągnąć tę materiałową część, blachy ruszać nie mam zamiaru. Niby są 4 zaczepy, ale przez materiał przechodzą pasy i nie wiem od której strony to zajść..
Jeżeli chcesz całkowicie wymontować wykładzinę półki, to odkręcasz pasy przy podłodze, odpinasz te 4 spinki oraz plastikowe prowadnice pasów, przez które pasy wychodzą spod półki (żeby przez większy otwór w wykładzinie przeszły końcówki pasów). I tyle.
laisar, dzięki za odpowiedź. Wyczerpuje ona temat, bo myślałem że te mocowanie pasów do podłogi się nie zmieści przez te dziurę ale jak daje rade to jest fajnie. Jest jakiś patent na te spinki? jedną już zdążyłem urwać..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum