Marka: Dacia
Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCi 90 KM
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 57 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-01, 23:05
W Sandero też z tyłu są takie "pół nadkola" Jak napisał Laisar: Takie same jak w reszcie daciek. Ja mam zamiar (jak już odbiorę swoją) zamalować jakimś bitexem lub czymś podobnym.
To wygląda tak : jak dasz zamontować "coś" na nadkola to i tak warsztat przykręci to tak by pasowało - czyli blachowkręt i do dzieła. Efekt po kilku latach wiadomy.
W kwestii dodatkowego zabezpieczenia sam je uzupełniłem: profile Ixell stosowany fabrycznie, podwozie preparat APP W 100 który jest o wiele lepszy niż Bitex czy temu podobne. Wersje pod pistolet a nie w sprayu - są o wiele gęściejsze. Zabezpieczenie profili polecam z uwagi na fakt iż fabryczne to jakaś ściema.
Cześć, także powoli się przymierzam do tego problemu. Aktualnie mocno rozważam wyklejenie wnęk nadkoli od zewnątrz matami butylowmi z aluminium. Moim zdaniem nie powinno to koligować z gwarancją.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-02-04, 22:07
Radzę wyklejać kompleksowo... czyli całą podłogę, nadkola i drzwi jednocześnie. Jak wykleiłem same drzwi to pojawił się hałas z podłogi, który nie jest przyjemny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum