|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - matuchy walka z ASO
Cav - 2015-01-26, 19:01
http://www.daciaklub.pl/f...1660564#1660564
matucha napisał/a: | lukaszj napisał/a: | Podpowiesz mi co twierdził serwis, czy na co wskazywał, bo u mnie padła odpowiedź, że pewnie ten typ tak ma i pewnie musi się zaaklimatyzować, poprzednim razem zdarzyło się jak pojawiły się przymrozki |
Serwis już nic nie twierdzi. Auto trafiło tam w maju 2014 i stoi do dnia dzisiejszego. |
A jaki jest obecny status tej sprawy?
W sądzie?
matucha - 2015-01-26, 20:10
Cav napisał/a: | matucha napisał/a: | lukaszj napisał/a: | Podpowiesz mi co twierdził serwis, czy na co wskazywał, bo u mnie padła odpowiedź, że pewnie ten typ tak ma i pewnie musi się zaaklimatyzować, poprzednim razem zdarzyło się jak pojawiły się przymrozki |
Serwis już nic nie twierdzi. Auto trafiło tam w maju 2014 i stoi do dnia dzisiejszego. |
W sądzie? |
Tak - ale to już mam dwie. Renault chce ode mnie kasę za zajmowanie miejsca na serwisie.
Cav - 2015-01-27, 16:36
matucha napisał/a: | Cav napisał/a: | matucha napisał/a: | lukaszj napisał/a: | Podpowiesz mi co twierdził serwis, czy na co wskazywał, bo u mnie padła odpowiedź, że pewnie ten typ tak ma i pewnie musi się zaaklimatyzować, poprzednim razem zdarzyło się jak pojawiły się przymrozki |
W sądzie? |
Tak - ale to już mam dwie. Renault chce ode mnie kasę za zajmowanie miejsca na serwisie. |
Ale co, od umowy odstąpiłeś, auto im wydałeś (czyli pewnie po prostu oświadczyłeś że nie odbierasz), a oni udają że deszcz pada i negują te oczywiste fakty?
matucha - 2015-01-27, 18:43
Cav napisał/a: |
Ale co, od umowy odstąpiłeś, auto im wydałeś (czyli pewnie po prostu oświadczyłeś że nie odbierasz), a oni udają że deszcz pada i negują te oczywiste fakty? |
Od umowy odstąpiłem, a auta im nie wydałem, bo go nawet nie dostałem Chciałem, żeby naprawili, ale nie potrafili.
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione i do tego trzymali na ulicy i ktoś je porysował. Do dzisiaj nie wiem co się z autem dzieje.
Cav - 2015-01-27, 18:46
matucha napisał/a: | Od umowy odstąpiłem, a auta im nie wydałem, bo go nawet nie dostałem Chciałem, żeby naprawili, ale nie potrafili.
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione |
Czyli świadomie chcieli Ci oddać nienaprawione auto, czy twierdzili że jest naprawione, ale Ty stwierdziłeś co innego?
A jak się ustosunkowali do samego odstąpienia?
Standardowo, czyli że wady to ich zdaniem nie wady?
matucha - 2015-01-27, 19:12
Cav napisał/a: | matucha napisał/a: | Od umowy odstąpiłem, a auta im nie wydałem, bo go nawet nie dostałem Chciałem, żeby naprawili, ale nie potrafili.
Po raz pierwszy oddałem w kwietniu - oddali i zaraz się zepsuło. Oddałem w maju, po kilku tygodniach odstąpiłem od umowy, ale kasy oddać nie chcieli. Wezwali do odebrania auta po kilku miesiącach, ale nie było nadal naprawione |
Czyli świadomie chcieli Ci oddać nienaprawione auto, czy twierdzili że jest naprawione, ale Ty stwierdziłeś co innego?
A jak się ustosunkowali do samego odstąpienia?
Standardowo, czyli że wady to ich zdaniem nie wady? |
Za pierwszym razem twierdzili że naprawione, a okazało się, że nie naprawione. Za drugim razem poinformowali, że nienaprawione ale mam odebrać i naprawią jak coś wymyślą, ale nie odebrałem. Za 3 razem jak odbierałem to auto miało uszkodzenia blacharsko-lakiernicze i nie odebrałem.
Co do odstąpienia, to uznali że wada faktycznie występuje, ale nie wiedzą jak naprawić, a wykazanie z ich strony chęci naprawy jest wystarczające, żeby nie uznać odstąpienia od umowy.
wat - 2015-01-27, 20:46
do turbo kamery z tym
Cav - 2015-01-27, 22:28
matucha napisał/a: |
Co do odstąpienia, to uznali że wada faktycznie występuje, ale nie wiedzą jak naprawić, a wykazanie z ich strony chęci naprawy jest wystarczające, żeby nie uznać odstąpienia od umowy. |
ROTFL !!!!
Czyim zdaniem jest wystarczające?
Wystarczająca to by była skuteczna naprawa, a nie jej chęć połączona z nieumiejętnością jej wykonania.
Koniecznie informuj o przebiegu sprawy - ja jeszcze swojego odstąpienia nie wycofałem, choć w dużym stopniu usterki udało im się usunąć.
Aczkolwiek nie do końca (pozostało zbyt wysokie spalanie i niezbyt precyzyjnie liczący je komp pokładowy) - no i nie wiadomo czy np. falowanie wolnych obrotów nie powróci przy jakiejś okazji, tak jak powróciło u naszego kolegi johnsona, który dłuższy czas też miał sprawne auto, ale po kolejnej wymianie softu znowu się zaczęło.
matucha - 2017-12-30, 20:44
Zaczyna mi się już kolejny - to już 3! - rok batalii sądowej z ASO.
Właśnie dostałem do wiadomości kolejną - mam nadzieję ostatnią opinię biegłego.
Może nie będę opisywał na razie szczegółów - wiem, czy ktoś z ASO tu nie zagląda.
Ale jedna ciekawostka.
Okazało się, że auto było z fabryczną instalacją gazową tylko w papierach. Instalacja okazała się inna i zamontowana w terminie późniejszym
pixa - 2017-12-31, 10:30
A możesz na początku wątku streścić ogólnie o co chodzi?
Fruxo - 2017-12-31, 12:35
link na samej górze
matucha - 2018-04-18, 12:05
Po tylu latach dziś mogę wreszcie odetchnąć. Wyrok pomyślny
Czort - 2018-04-18, 16:43
To pochwal się nam ile na wygranej zarobiłeś? Chyba wypłacają jakieś odszkodowanie, prawda?
matucha - 2018-04-18, 17:29
Ile to wyjdzie, to dopiero za kilka dni do końca będę wiedział.
Głównie to pozbyłem się samochodu, który do dzisiaj nie jest naprawiony jak się okazało.
Marek1603 - 2018-04-18, 17:54
No to za trochę trzeba szukać autka w serwisach ogłoszeniowych.
matucha - 2018-04-18, 18:01
Licznik to chyba do przodu będzie trzeba kręcić. Jak tu sprzedać auto z 2012 roku z LPG z przebiegiem 30tys,
Marek1603 - 2018-04-18, 19:58
To się podkręci. Co za problem.
matucha - 2019-03-19, 07:19
Sprawa się jeszcze nie zakończyła.
A to w sumie jak się okazało przez bałagan z papierami w sądzie.
18 kwietnia sprawa w sądzie apelacyjnym
Renault twardo uważa, że uszkodzona instalacja LPG nie ma wpływu na pracę silnika na benzynie...
matucha - 2019-04-25, 21:44
No i wyrok podtrzymany i prawomocny
5 lat mi to wszystko zajęło niestety....
SWilk - 2019-04-26, 10:08
A możesz podsumować jaki ten wyrok jest? Bo jak się cofnąłem w wątku, to ostatnio jeszcze jakieś opinie biegłych były robione, a po nich nic o wyrokach nie było.
|
|