|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Logan II pukanie
telecaster1951 - 2019-06-06, 09:18 Temat postu: Logan II pukanie Słuchajcie pojawił się kolejny problem z Loganem. Coś mi hałasuje w lewej strony. Nie jest to dźwięk zawieszenia. Po pierwsze za wysoko, bo drugie to brzmi jakby coś obijało się o blachę.
Miał ktoś z Was coś takiego? Jak sobie pomyślę że muszę przez 600km jechać z tym dźwiękiem, to mnie aż ciarki przechodzą...
Ciężko powiedzieć gdzie jest źródło tego dźwięku. Brzmi jakby to były drzwi, ale może się to nieść bo blasze i z bagażnika. Wszystko wyprułem z auta, łącznie z zapasem i nic. Nadal to samo. Stawiam na jakiś plastik albo coś się odkręciło i wpada w wibracje.
Jakby ktoś miał pomysł co to, to bym sobie to sam poprawił. Jak nie, to w poniedziałek mam wizytę w serwisie, ale że jestem w Niemczech, to powrót do Polski będzie koszmarem.
laisar - 2019-06-06, 10:06
Nie ma innego sposobu jak sprawdzenie wszystkiego w danym aucie - dźwięki mocno się przenoszą i to co się wydaje z lewej i u góry równie dobrze może być efektem czegoś hałasującego w zupełnie innym miejscu.
Różne podpowiedzi - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=218
telecaster1951 - 2019-06-06, 17:41
Pukanie zlokalizowane. Mocowanie pasa kierowcy. Ucho obija się o śrubę przy każdym ruchu pasa. Zatem przy każdym manewrze czy wertepach słychać to jak diabli. Po stronie pasażera pasem można szarpać na wszystkie strony i nic nie słychać.
Na razie obwiązałem sznurowadłem i jest cisza. W poniedziałek zawiozę do ASO, niech to uciszą.
|
|