DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Tesla

gawel - 2019-07-07, 22:15

http://www.daciaklub.pl/f...1790758#1790758
DrOzda napisał/a:
Full elektryk to w pomrocznej kupa zabawy:
https://youtu.be/hOrDVZZ6z9A

To jest jakieś gówno dla niedo..... snobów, ja mówię o dopracowanych konstrukcjach jakie za kilkanaście lat będę a nie takiej padace

toka93 - 2019-07-07, 22:17

Tesla gówno... Nie mam pytań.
gawel - 2019-07-07, 22:19

toka93 napisał/a:
Tesla gówno... Nie mam pytań.

A co rewelacja ??? za ILE ???
No proszę cię jest niszowy produkt o niebotycznej cenie nie wart całkowicie takich pieniędzy kiedyś ta technologia się rozwinie ale na razie to jest szajs i tez nie mam pytań bo nie jestem ciekaw odpowiedzi.

toka93 - 2019-07-07, 22:37

"Niszowy produkt o niebotycznej cenie"
Nie stać mnie to gówno. Tesla bije inne elektryki na łeb i jest prekursorem w swojej dziedzinie motoryzacji. Za kilka lat oczywiście że będzie lepsza technologia, ale czy ktoś wymyślając energię atomową powiedział : walić to za 50 lat bedat lepsze elektrownie. Nie rozwijajmy tego bo drogo i niebezpiecznie

laisar - 2019-07-07, 23:15

https://www.google.com/search?q=sandy+munro+tesla

- kiepsko zaprojektowana konstrukcja karoserii i przeciętne wykonanie o sporym rozrzucie jakościowym, ale za to rewelacyjne zawieszenie, napęd i zasilanie oraz najlepsza na świecie elektronika.

Tesli daleko do doskonałości, ale na pewno nie jest też żadnym "gównem"...

gawel - 2019-07-07, 23:33

Za wszystkie nowinki się przepłaca i to słono bo to nowinki przykładów jest mnóstwo, poczekamy i kupimy po normalnej cenie.
AndrzejW - 2019-07-08, 09:35

Mi bardziej podoba się Hyundai Kona od Tesli.
gawel - 2019-07-08, 09:38

AndrzejW napisał/a:
Mi bardziej podoba się Hyundai Kona od Tesli.

Tesla jest klasyczna i bardzo komfortowa ale cena tutaj cudów nie czyni. To ten sam powód że zamiast kupować skodę czy VW kupuje Dacię bo stosunek tego co dostaję do ceny jest najlepszy z możliwych. W przypadku Tesli to wyjdzie odwrotność dla mnie równie ekonomiczne byłoby jeżdżenie taksówką.

AndrzejW - 2019-07-08, 10:11

gawel napisał/a:
Tesla jest klasyczna i bardzo komfortowa ale cena tutaj cudów nie czyni. To ten sam powód że zamiast kupować skodę czy VW kupuje Dacię bo stosunek tego co dostaję do ceny jest najlepszy z możliwych.

Czy jest bardzo komfortowa jak na swoją cenę, to bym nie powiedział, bo za 2 razy mniejsze pieniądze można kupić auto bardziej komfortowe.
Ja również z takiego powodu jak ty kupiłem Dacię 10 lat temu, jednak rok temu po długim zastanawianiu się zamiast nowej Dacii i praktycznie w takiej samej cenie kupiłem używanego Chevroleta Volta z przebiegiem 70tys.km. Narazie jestem zadowolony, bo codziennie jeżdżę na prądzie ok 60km (dojazd do pracy) i ładuję z gniazdka w biurze. A jeżeli trzeba gdzieś dalej wyjechać to nie ma problemu, bo włącza się silnik spalinowy, który pracuje jako generator prądu. Pod względem niezawodnośći Volt bije na głowę Tesle i jest również bardziej niezawodny od większości samochodów spalinowych, nawet w Polsce są użytkownicy, którzy bezawaryjie przejechali ponad 600 tys.km.
Odnośnie Tesli, to jej dużym plusem jest to, że przetarła szlaki również dla inych samochodów elektrycznych, ale zachód nie miał wyjścia, bo ta branża mocno rozwija się w Chinach, które są nawiększym rynkiem i producentem takich aut.

toka93 - 2019-07-08, 10:32

Tyle że Tesla nie jest tania bo naszpikowana jest technologią. Opel ampera czy volt to auta elektryczne. Tesla to zaawansowane technologicznie auto elektryczne.
Cóż każde auto jest przepłacone, są osoby które kupują nie wedle portfela a gustu i upodobań.

AndrzejW - 2019-07-08, 11:07

Zgadzam się z tobą, ale należy się cieszyć, że są tacy ludzie jak Daniel Grzyb i inni użytkwnicy drogich aut elektrycznych, bo dzięki nim za kilka lat będzie można kupić dobre auto elektryczne w rozsądnej cenie i mam nadzieję, że za kilka lat sieć stacji ładowania w Polsce będzie gęsta.
toka93 - 2019-07-08, 11:35

Normalna kolej rzeczy. Innowacje zawsze mają początek w klasie premium by ostatecznie wylądować w małych autach miejskich.
wuju - 2019-07-08, 20:39

Opel ampera czy volt to auta elektryczne.

Nie do końca. Te modele posiadają silnik spalinowy który ładuje silnik elektryczny w przypadku wyczerpania baterii.