DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Przed zakupem Sandero

wackus - 2010-03-21, 10:40
Temat postu: Przed zakupem Sandero
Witam wszystkich klubowiczów!
Jestem w trakcie poznawania marki Dacia/Renault. Poważnie zastanawiam się nad kupnem Dacii Sandero BL. Od miesiąca czytam, oglądam i próbuję się zdecydować na to auto. Pytanie mam do posiadaczy tego auta.
Czy samochód jest wart swej (w sumie niewielkiej w porównaniu do innych marek) ceny?
Czy są jakieś minusy tego auta? Czytam fora itp ale większość to pozytywne komentarze. Obecnie pozbyłem się Fiata Punto - uffff (to była udręka życiowa).
Z chęcią usłyszałbym o słabych stronach Sandero. Z góry dzięki za rady, które pomogą podjąć mi decyzję.

Marek1603 - 2010-03-21, 11:24

Witaj.
Pojęcie słabej strony zależy od tego czego się oczekuje, a każdy może mieć inne zdanie więc musisz na opinie kolegów patrzeć trochę przez "palce". Mam nadzieję, że pomogą ci dokonać wyboru i w pełni do naszego grona dołączysz. Ma się rozumieć z dacką.

czaju - 2010-03-21, 12:30

Słabe strony
- przestarzała konstrukcja silnika (ale za to wydaje się być dopracowana i solidna)
- dość słabe zabezpieczenia antykorozyjne - w trakcie wczorajszego woskowania zauważyłem drobne wybrzuszenia lakieru na tylnej klapie, także pewnie się rozwiną do przeglądu po 30kkm (samochód ma 1,5roku...)
- reflektory przednie... brudzą się od środka (w BL nie będzie tego problemu bo są czarne w miejscach gdzie mi się brudzą)

Mimo wszystko i tak bardzo polecam ten samochód.

Swoją drogą jak bardzo RP przejmuje się sprzedażą Dustera
http://www.dacia.pl/media...38/AM10_DST.pdf

Z cennika Dustera cytuję :
Cytat:

Sandero Dacia eco^2 spełnia trzy następujące kryteria

http://www.dacia.pl/media...38/AM10_DST.pdf

:P

Marek1603 - 2010-03-21, 13:16

czaju napisał/a:

pewnie się rozwiną do przeglądu po 30kkm (samochód ma 1,5roku...)

Nie koniecznie. Być może to tylko wada lakiernicza.

Rada - nie jeździć na myjkę automatyczną tylko ręczną ponieważ jest słabej jakości lakier, a szczotki go bardzo niszczą.

wackus - 2010-03-21, 14:42

No tak o silniku trochę się naczytałem :-) Przynajmniej prosty i tani w razie ewentualnej awarii.
A lakier no cóż większość dzisiejszych nowych aut ma z tym problem. Lampy to chyba bardziej jak w Punto nie będą parowały :-)
PS: Od tygodnia próbuję się umówić na jazdę próbną. Niestety salony nie maja aut :/ Nie myślałem że może być z tym taki problem :-) Jutro ponownie podzwonię może znajdzie się jakiś samochód testowy :-)

czaju - 2010-03-21, 15:49

Otóż to że na myjni automatycznej byłem raz przy -10. Zazwyczaj myję samochód pod domem, delikatnie gąbką lub myjką ciśnieniową, a po 1/3 "myć" dodatkowo na samochód trafia wosk koloryzujący.
Nie to po prostu korozja na tylnej klapie, bo nie było tego przed zimą.
Lampy nie tyle parują co się brudzą (myślałem o brewkach żeby to zasłonić).

Jarosław P - 2010-03-21, 17:45

[quote="
Lampy nie tyle parują co się brudzą (myślałem o brewkach żeby to zasłonić).[/quote]

A gdzie można nabyć brewki na nasze reflektory ?

czaju - 2010-03-21, 18:17

gdybym to ja wiedział... to już bym miał.
Ale dobrze się składa że potrzaskałem reflektor (drugi), to założyłem inny (pierwszy), a na jakiś dzień dziecka, urodziny czy z jakiejś innej okazji jak mnie rodzice zapytają co chce to powiem, że komplet reflektorów do Sandero BL ;p
żarcik, tak serio to poczekam na takie reflektory na allegro, bo mi się bardzo podobają.

Jarosław P - 2010-03-21, 19:01

To samo napisałem o lampach BL w moim temacie Reflektory w sandero.
Ciekawe ile kosztuja takie lampy z BL ?
Jak przyjmą mi reklamację na moje zabrudzone lampy to pogadam żeby zamówilimite z BL ewentualnie dopłacę :-)

czaju - 2010-03-21, 19:15

w aso to pewnie z 1000zł/sztuka, dlatego ja czekam na prawie nówki z niemiec na allegro.
Mi reklamacji nie przyjmą, bo jakby na to nie patrzeć lewy reflektor jest uszkodzony, a prawy nie jest aż tak brudny...

jaca2006 - 2010-03-21, 20:25

Witaj...
Chociaż posiadam Sandero krótko, chętnie podzielę się kilkoma moimi spostrzeżeniami z eksploatacji.
1. Pomimo pewnych wad i widocznych niedociągnięć związanych z ogólnie nie najwyższą
jakością wykonania, polecam zdecydowanie zakup tego samochodu.
2. Do głównych wad mojej Daćki po przejechaniu ok. 3000 km zaliczam: denerwujący
mechanizm wycieraczek (efekt cieknącego trójkącika), ogólnie dosyć kiepskie
wykończenia poszczególnych elementów nadwozia (zobaczyłem, dopiero gdy się
dokładnie przyjrzałem po pierwszych emocjach związanych z zakupem) oraz oczywiście
tylko w mojej subiektywnej ocenie niezbyt czytelne i słabo podświetlone lampki
kontrolne tablicy wskaźników (w szczególności irytuje mnie wskaźnik poziomu
"nieznanej bliżej ilości" ;-) paliwa).
3. Reszta mojej Daćki jest w porządku, czy reflektory mgłą mi zajdą oraz pojawią się
pęcherze na lakierze dowiem się później......
Pozdrawiam i życzę zakupu dobrego egzemplarza oraz bezawaryjnej eksploatacji.

Jarosław P - 2010-03-21, 20:30

Ja już pokazywałem końcem lutego w ASO reflektory z tajemniczymi plamami :-) i pan powiedział żeby poczekać aż się ociepli to może to zejdzie , a jak nie to będziemy to reklamować , ale dziś potraktowałem to suszarką i gorące powietrze nic nie pomaga czyli nie jest to para tylko brud. REKLAMUJE TO NIECH WYMIENIAJĄ BO JAK NIE TO PODAM ICH DO SĄDU !!! Nie popuszczę dlatego że nie po to kupowałem nowe auto żeby po 4 miechach lampy się brudziły albo tapicerka się snuła. ( powiedzmy że dopuszczam takie usterki po kilku latach użytkowania , a nie po kilku tygodniach !!!!!!!!!!!!!!! )

Te reflektory które mam w moim sandero są piękne te srebrne odbłyśniki !!! , tylko dlaczego ktoś je spieprzył , nie dopracował i teraz od środka matowieją ??? :-(

laisar - 2010-03-21, 22:08

Cytat:
w aso to pewnie z 1000zł/sztuka

Wątpię - zwykły reflektor Sandero to 380 zł brutto, a jeśli w BL jest taki sam jak w Stepwayu, to wychodzi nawet taniej: 320 zł.

Ale najlepiej zapytać jednak w ASO (;

czaju - 2010-03-21, 22:51

to na co ja czekam... na allegro używki są po 500zł... a za 600zł nowy komplet... brzmi kusząco...
wackus - 2010-03-22, 08:52

Dzięki wszystkim za rady. Muszę się umówić na jazdę próbną :-)
A tak na marginesie - da się wynegocjować ze 2 tys. mniej za autko?

Marek1603 - 2010-03-22, 10:07

To zależy gdzie i z kim negocjujesz, a na pewno jak zwęszą, że ci na autku zależy to nie urwiesz nic. Za to możesz negocjować dodatki. Ile ich będzie i jakie to zależy od twoich zdolności negocjacyjnych.
Jarosław P - 2010-03-22, 11:15

czaju napisał/a:
to na co ja czekam... na allegro używki są po 500zł... a za 600zł nowy komplet... brzmi kusząco...

Tylko czy lampy BL są takie same jak te co mamy i czy bedą pasować.
Jutro zareklamuję moje brudne lampy i postaram się załatwić te z BL :-) ( o ile będą pasować )

wackus - 2010-03-25, 10:34

Co byście wybrali Sandero BL benzyna 1.4 czy Stepway (bez regulacji kierownicy, siedzenia kierowcy, sterownika radia w kierownicy, elektrycznych i podgrzewanych lusterek) ale z silnikiem 1.6, ładniejszym, aluskami :-)
Mam dylemat :-)

laisar - 2010-03-25, 11:06

Przecież to proste - zależy, czy bardziej zależy Ci na nieco większej odrobinie komfortu (BL), czy jednak troszeczkę lepszych osiągach (1.6) lub dodatkowych 2 cm prześwitu (Sw).
wackus - 2010-03-25, 11:37

Niby tak przy moim wzroście 192 cm ten nieregulowany fotel i kierownica trochę mnie zniechęcają do Stepway. No nic w sobotę jestem umówiony na jazdę Stepway to podejmę decyzję :-)
laisar - 2010-03-25, 12:01

Regulowana podstawa fotela to niecałe 1 kzł - plus robocizna, dość prosta, ale raczej pracochłonna.

Regulowana kolumna kierownicy jest nawet trochę tańsza, ok. 800 zł, ale przeróbka jest oczywiście bardziej skomplikowana - może niezbyt trudna, ale to jednak ingerencja w dość istotny układ i wymaga sporo pracy...

Summa summarum: jeśli komuś zależy na tych elementach, to oczywiście zdecydowanie lepiej kupić wersję fabryczną.

wackus - 2010-03-25, 12:29

Dzięki w sobotę podejmę ostatecznie decyzję i w końcu zamówię autko.

PS: W Warszawie ciężko o jazdę próbną Sandero z silnikiem benzynowym. 2 tydzień czekam :-)

tweeciak - 2010-03-25, 12:31

Bardzo fajna jazda probna jest w "DECARZE"-na Modlinskiej
polecam..naprawde-na roznych nawierzchniach...i ..widac zalety samochodu (mowie o STEPWAY'u)
Mieli 1.6 benzynke do jazd

wackus - 2010-03-25, 13:00

Tam jeszcze uderzę.
krakry1 - 2010-03-25, 15:29

Wackus, przy zamawianiu auta pamiętaj o limitach na dodatki jakie ma sprzedawca. Zależą one od ceny samochodu. W moim wypadku (01.02.2010r.) przy zamówieniu mojego Sandero Laureate dCi 85KM (cena 45.600) uzyskałem dodatków na około 1200,-zł (komplet opon zimowych, podłokietnik, chlapacze, dywaniki). Nie daj się naciągnąć i domagaj się cały czas więcej.
wackus - 2010-03-25, 16:12

Jasne - "Nasz klient nasz Pan"
Rysiob - 2010-03-25, 22:29

Wybór zależy od potrzeb - jeśli zależy Ci na wyposażeniu BL - bierz je. Jeśli jednak chcesz mieć Stepwaya, który bajerancko wygląda i ignoruje obecność krawężników - to bierz Stepwaya. Ja bym wziął Stepwaya, bo wyróżnia się z tłumu aut ;)
maciek - 2010-03-26, 19:35

wkurza mnie to że mie można mieć dodatków do Stepway'a
Jarosław P - 2010-03-26, 20:43

maciek127 napisał/a:

Tak to prawda , do stepwaya powinno byc dostępne wyposażenie z wersji laureat.
A tak mamy dylemat co wybrać , mysle że to klient powinien decydować o wyposażeniu samochodu. Nie rozumiem tej polityki producenta :-(
Pewno na zachodnia europę są dostepne bogatsze wersje.

laisar - 2010-03-26, 20:58

Nie, Stepwaye są chyba identyczne jak u nas.
borys68 - 2010-03-26, 21:02

http://dacia.de/dacia_sandero_stepway_preise.php
krakry1 - 2010-03-26, 21:29

Jarosław P napisał/a:
maciek127 napisał/a:

Tak to prawda , do stepwaya powinno byc dostępne wyposażenie z wersji laureat.
A tak mamy dylemat co wybrać , mysle że to klient powinien decydować o wyposażeniu samochodu. Nie rozumiem tej polityki producenta :-(
Pewno na zachodnia europę są dostepne bogatsze wersje.
I przede wszystkim dlatego wybrałem Sandero Laureate - głównie chodziło mi o mocniejszy silnik diesla, a tego w Stepway niestey nie ma. Kiszka.
maciek - 2010-03-26, 22:59

lepsze Sandera Stepway są w Ameryce Południowej. W czym są lepsi od nas :?: . Jeśli dobrze pamiętam mają też tam do dyspozycji silnik 1,6 16V i dużo więcej dodatkowego wyposażenia i więcej bajerów estetycznych
laisar - 2010-03-26, 23:17

Nooo, ale Zachodnia Europa to jednak to nie jest... <;

Poza tym: tam to auto zdaje się prawie luksusowe?

wackus - 2010-03-27, 23:08

No tak z tymi dodatkami do kiszka. Regulowany fotel jak dla mnie to konieczność :/
Jarosław P - 2010-03-27, 23:47

Bardzo podoba mi się stepway , ale dla mnie musiałby mieć wyposażenie laureata + to co ma teraz.
gubler - 2010-03-29, 16:10

Przed zakupem wybrać plan na życie dobre ubezpieczenie dla auta i można kupować ;)
Gość - 2010-06-06, 22:39

Moi drodzy! Wydaje mi się, że dla Was wyjściem będzie Renault Sandero Stepway,

http://www.youtube.com/wa...feature=related
(od ok 5 min 30 sek można podejrzeć wyposażenie wnętrza)

Oczywiście to auto dostępne jest jedynie w Brazylii itd. ale wyliczmy wyposażenie niedostępne w naszych Stepach:
- regulacja fotela kierowcy na wysokość,
- sterowanie radiem przy kierownicy
- el. szyby także z tyłu
- el. lusterka,
nie jestem pewien bocznych poduszek powietrznych

co jeszcze?

Tylko to złamanie grila na modłę Renault - dla nie nie za bardzo...

Osfald - 2010-06-07, 09:06

Teściowa kupiła stepwaya 2 tyg temu i ma regulację fotela (ręczną), regualcji kierownicy brak, regulacja lusterek jest ręczna, pilota pod kierownicą nie ma, elektryczne szyby tylko z przodu. Podłokietnik dostała jako gratis.

Z tego co wiem nic więcej nie oferowali!

matucha - 2010-06-07, 18:33

m-morfi, tak jak piszesz. Tego, co wymieniłeś nie można zamówić, chociaż dowiedziałem się, że bezproblemowo mogę sobie sam przykręcić pilota ( na allegro kosztuje od 15zł ).
krakry1 - 2010-06-07, 18:36

A o jakim pilocie kolega mówi?
matucha - 2010-06-07, 18:50

krakry1 napisał/a:
A o jakim pilocie kolega mówi?

O takim:
http://www.allegro.pl/ite...iem_okazja.html

krakry1 - 2010-06-07, 19:18

Dzięki już wiem o co lata - ciekawe, czy dużo roboty z podłączeniem i którędy przeprowadza się kabelki do radia?
Beckie - 2010-06-07, 19:29

Czy to aby na pewno na kierownicę?
Osfald - 2010-06-07, 19:46

Beckie napisał/a:
Czy to aby na pewno na kierownicę?

to jest POD kierownicę... montaż z boku kolumny kierowniczej

krakry1 - 2010-06-08, 20:03

No to po co pilot - jak mam sięgnąć do kolumny kierownicy, to równie dobrze sięgnę do radia. W Stepway'u pilot do radia jest przy kierownicy i to moim zdaniem ma sens.

No, ale to tylko moje zdanie - audiofilem nigdy nie byłem (poza dobrym kinem domowym) :mrgreen:

matucha - 2010-06-08, 20:18

On jest przy kolumnie, tuż pod kierownicą, pomiędzy kierownicą, a wajchą od wycieraczek. Ja już na czuja sobie operuję radiem, gdyż takowy pilot założyłem do Poloneza sobie :-P
Osfald - 2010-06-08, 20:26

krakry1 napisał/a:
No to po co pilot - jak mam sięgnąć do kolumny kierownicy, to równie dobrze sięgnę do radia. W Stepway'u pilot do radia jest przy kierownicy i to moim zdaniem ma sens.

No, ale to tylko moje zdanie - audiofilem nigdy nie byłem (poza dobrym kinem domowym)

w Lagunie miałem go od zawsze i nawet nie zwracałem na niego uwagi... sięgnięcie do niego palcem stało się naturalne, ogromna wygoda... do czasu :mrgreen:

do czasu aż zmieniłem audio na audio-video (monitory zagłówkowe i jednostka centralna z ekranem 7") i okazało się, że do tej chińszczyzny nie ma przejściówki umożliwiajacej wpięcie się w wiazkę pilota pod kierownicą. Zaprojektowałem więc adapter samodzielnie (na bazie oryginalnego sterowania pilotem w podczerwieni) ale w międzyczasie, kiedy powstawał adapter, jeździłem bez tego komfortowego dodatku przez jakieś pół roku... To było najgorsze pół roku ;-) W lagunie II ph I główna klapa zakrywa normalnie radio i nawigacje, a ekran jest wyciągnięty na dedykowanej konsoli środkowej. Do obsługi pozostaje pilot pod kierownicą, którym można wykonać 90% zadań z obsługi audio. Korzystanie z jego pomocy stało się niezwykle wygodne i naturalne... kto nie miał tych dodatków zawsze będzie twierdził, że można się bez tego obejść, a kto korzystał ten doceni zalety.

dobre kino domowe mam także w samochodzie :mrgreen: docenia to szczególnie 2 latenia córka korzystająca na codzień z możliwości poogladania bajek :-P

krakry1 - 2010-06-08, 20:41

Skoro mówicie Panowie, że fajna rzecz to ja wierzę na słowo. :-)
matucha - 2010-06-09, 17:56

Dziś byłem w salonie zamienić podłokietnik na poprzeczki na relingi i dowiedziałem się, że jak narazie Stepway jest niemożliwy do zamówienia. Zwykłe Sandero można kupić, a salony na Stepway'a dostały limity.
krakry1 - 2010-06-09, 18:06

No to się porobiło - a podobno jest kryzys na rynku motoryzacyjnym.
fi - 2010-06-09, 18:25

No przeciez wlasnie widac wyraznie, ze jest kryzys - ludzie kupuja Dacki, bo nie maja pieniedzy na lepsze auta.
krakry1 - 2010-06-09, 18:59

No można i tak tłumaczyć te nasze zjawiska ekonomiczne. ;-)

[ Komentarz dodany przez: Beckie: 2010-06-10, 15:05 ]
Część dyskusji dotycząca lepszości innych samochodów została wydzielona.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3323

mekintosz - 2010-06-09, 21:58

laisar napisał/a:
Nie, Stepwaye są chyba identyczne jak u nas.

We Francji np jest tylo diesl DCI 70 KM, ciekawe czemu nie 68 ?

mekintosz - 2010-06-09, 22:05

wackus napisał/a:
No tak z tymi dodatkami do kiszka. Regulowany fotel jak dla mnie to konieczność :/

Witaj

Mialem okazje przejechac sie stepwayem oraz sandero. Obie wersje w 1.6 benz. Akurat tez porownywalem regulacje kierownicy z lureatte i jej brak w stepway. Okazuje sie, ze wedlug mnie optymalnie dobrali polozenie kierownicy w stepway, nie zahaczam kolanami, nie mam zbyt wysoko rak. Jesli chodzi o regulacje fotela to ona w daci jest chyba specyficzna. Musisz " na Malysza" lekko podniesc zadek , odciazyc siedzisko, by fotel uniosl sie. Poza tym jak sie unosi rownoczesnie przesuwa do przodu. Tak idzie po skosie w kierunku przedniej szyby. Moze sie okazac, ze jak masz na max wysokosci musisz odsunac fotel do tylu by bylo OK. Dla mnie pozycja kierowcy w stepway = pozycja w zwyklej laueratte z fotelem na max wysokosci. Jedyny mankament, ze wtedy patrzymy na 1/3 gorna szyby. Radze odszukac salon, gdzie znajdziesz stepway i sandero laurerate i ocenic co pasuje do Twojej budowy ciala.

mekintosz - 2010-06-09, 22:11

matucha napisał/a:
Dziś byłem w salonie zamienić podłokietnik na poprzeczki na relingi i dowiedziałem się, że jak narazie Stepway jest niemożliwy do zamówienia. Zwykłe Sandero można kupić, a salony na Stepway'a dostały limity.

No super, czyli jak zwykle produkaja idzie na zachod a Polske maja w d...e. Jakbym dzis mial kupic stepway i bym dostal odmowna odpowiedz bym sie mocno wkurzyl.. moze nawet poszukal czegos innego. Rozumiem ze trzeba zaczekac na samochod ale by nie mozna bylo zamowienia przyjac, dziwne. Pewnie po Nowym Roku kupno Stepwaya z rocznika 2010 bedzie graniczylo z cudem.

mekintosz - 2010-06-09, 22:17

Osfald napisał/a:
Teściowa kupiła stepwaya 2 tyg temu i ma regulację fotela (ręczną)....

Jakas zmiana w konfiguracji auta ? Nie przypominam sobie by stepway miel reg wysokosci fotela ? Czy pomylime z brakiem reg wysokosci kolumny kierowniczej ? Broszurka o stepwayu milczy na ten temat ( http://dacia.pl/media/san...way_katalog.pdf )

Osfald - 2010-06-10, 06:58

mekintosz napisał/a:
Osfald napisał/a:
Teściowa kupiła stepwaya 2 tyg temu i ma regulację fotela (ręczną)....

Jakas zmiana w konfiguracji auta ? Nie przypominam sobie by stepway miel reg wysokosci fotela ? Czy pomylime z brakiem reg wysokosci kolumny kierowniczej ? Broszurka o stepwayu milczy na ten temat ( http://dacia.pl/media/san...way_katalog.pdf )

Mam na myśli regulację ręczną fotela przód-tył, regulacja wysokości nie jest możliwa.

Co do kierownicy to proponuję przejechać się tak z 200-300km w trasie i sprawdzić czy jej ustawienie jest optymalne. To stwierdzenie jest taką wygodną implementacją kłamstwa jak statystyka. Nie ma rzeczy optymalnych. Dla przykładu mam 2m wzrostu i 120kg wagi... Sandero w moim odczuciu to niestety niewygodna, ciasna klatka ale trzeba przyznać, że w takich gabarytach to muszę z reguły szukać wygody w większości marek. Jednak brak regulacji kierownicy uważam za KARYGODNY. Nie wspominając o fotelu...

mekintosz - 2010-06-10, 15:26

Zgadzam sie z przedmowca, brak regulacji wys siedziska, i kierownica w min jednej plaszczyznie powinna byc w stepwayu.

PS> Mezczyzna 2 m wzrostu i 120 kg wagi powinien wybrac Dustera ;-) ja mam 180 cm i 85 kg ii sie dobrze czulem w sandero ;-)

Gość - 2010-06-12, 21:17
Temat postu: [Sandero]Dylemat przed zakupem...
Witam,
Próbowałem szukać, ale nieskutecznie. Jestem zdecydowany na Sandero. Wersja black line. Ale mam wątpliwości co do silnika. Jaka jest różnica w spalaniu 1.4 a 1.6. Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że nie powinno być wielkiej tym bardziej, że dobry moment obrotowy w 1.6 jest osiągany przy niższych obrotach niż w 1.4. Jakie macie własne doświadczenia?
Co do wersji nadwozia to już zdecydowałem się na hatchbacka :)

Beckie - 2010-06-12, 21:20

Tutaj znajdziesz ponad 600 postów nt spalania.
laisar - 2010-06-12, 21:28

A w http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=147 - porównanie ogólne dostępnych w Daciak jednostek (:
Blade - 2010-06-12, 21:39

Z tego co wiem, i co potwierdza konfigurator na stronie Dacii wersja Sandero Black Line oferowana jet tylko z silnikiem 1.4 75KM :-P
Gość - 2010-06-12, 23:28

Blade napisał/a:
Z tego co wiem, i co potwierdza konfigurator na stronie Dacii wersja Sandero Black Line oferowana jet tylko z silnikiem 1.4 75KM :-P

No tak, sprawdziłem w papierowym cenniku i sprawa 1.6 w BL jest zamknięta.

styrc - 2010-06-18, 18:40

Cześć wszystkim.Ja wczoraj ściągnąłem z niemiec Sandero z 2009 roku o przebiegu 7500 km za 5200 euro (23 tys.zł ,silnik 1,6 benzyna,wszystko mający,szyby elektryczne przednie i tylne,radio z mp3 Blaupunkt,klimatyzację,koło zapasowe),na ALLEGRO jest pełno ofert ,to najlepszy czas na zakup.Przy okazji to potrzebuję instrukcji obsługi po polsku.Może ktoś ma zeskanowaną?Pozdrawiam.
Beckie - 2010-06-18, 19:33

Cześć.
Jest. Ino, że do Logana. :-/