| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - mechaniczny dźwięk przy pełnym skręcie
wilanowiak - 2010-04-22, 09:45 Temat postu: mechaniczny dźwięk przy pełnym skręcie Witam,
wczoraj usłyszałem metaliczny dźwięk przy pełnym skręcie w prawo. Dźwięk ten pojawia się w momencie dokręcenia kierwonicy maksymalnie w prawo. Ze skrętem w lewo nie ma takiego problemu. Nie mam czasu narazie podjechać do ASO a nie wiem co to może być i czy mogę poczekać trochę z wizytą.
Czytałem temat o syczeniu hydraulicznego wspomagania przy pełnym skręcie ale u mnie jest to metaliczny dźwięk i tylko przy skręcie w prawo.
laisar - 2010-04-22, 09:55
Było jeszcze skrzypienie: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=46282#46282 - ale wiadomo, że różne osoby różnie mogą określać podobne odgłosy...
Zgrzytanie: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=49844#49844 w http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3122
marchewa - 2010-04-22, 13:37
U mnie wczoraj pojawił się metaliczny odgłos w lewym kole, przy maksymalnym skręcie w prawo. Odgłos taki jakby coś tarło o blachę.
Przyczyna okazała się prozaiczna: przy tarczy hamulcowej jest fatycznie metalowy fartuch, i to on ocierał o tarczę przy maksymalnie skręconych kołach. Naprawa trwała chwilę: odgięcie blachy i to bez zdejmowania koła (jest dostęp od wewnętrznej strony).
wilanowiak - 2010-04-23, 08:00
| marchewa napisał/a: | U mnie wczoraj pojawił się metaliczny odgłos w lewym kole, przy maksymalnym skręcie w prawo. Odgłos taki jakby coś tarło o blachę.
Przyczyna okazała się prozaiczna: przy tarczy hamulcowej jest fatycznie metalowy fartuch, i to on ocierał o tarczę przy maksymalnie skręconych kołach. Naprawa trwała chwilę: odgięcie blachy i to bez zdejmowania koła (jest dostęp od wewnętrznej strony). |
No to moze u mnie jest to samo. Sam odginałeś blachę?
marchewa - 2010-04-23, 08:16
Nie. Ponieważ pojawiło się to akurat jak byłem w Piasecznie to byłem na tyle wygodny że podjechałem do serwisu na Puławską :) Przyjęli mnie "z marszu" bo akurat był wolny podnośnik i sprawa załatwiona.
wilanowiak - 2010-04-23, 09:25
| marchewa napisał/a: | | Nie. Ponieważ pojawiło się to akurat jak byłem w Piasecznie to byłem na tyle wygodny że podjechałem do serwisu na Puławską :) Przyjęli mnie "z marszu" bo akurat był wolny podnośnik i sprawa załatwiona. |
Ile zapłaciłeś czy wzięli to na gwarancji?
marchewa - 2010-04-23, 13:18
| wilanowiak napisał/a: | | Ile zapłaciłeś czy wzięli to na gwarancji? |
Gwarancja. Przy okazji zgłosiłem irytujące "buczenie" dochodzące z okolic podszybia i wg nich to elektrozawór od turbo. Zamówiony, ma być na przyszły tydzień. Jestem zadowolony z wizyty, zwłaszcza że wpadłem bez umawiania się :)
Domel - 2010-04-25, 19:03
a gdzie masz to buczenie? Bo u mnie wkurza lekko pompa wspomagania i buczenie tego czegos - w czerwonym na zdjeciu
tomi - 2010-04-25, 20:01
To co zaznaczyłeś to jest elektro-zawór doładowania.
Na buczenie nie zwróciłem uwagi, ale spróbuję się przysłuchać.
laisar - 2010-04-25, 20:07
Zdaje się, że to jest właśnie ten elektrozawór...
TSD: skąd taki piękny zielony kolorek?!
Domel - 2010-04-25, 21:57
kolorek z netu, pierwsze zdjecie jakie znalazlem z przykladem .) choc nie powiem, jakby taki dawali to kto wie, kto wie
tomi: jak zgasze silnik to u mnie on sobie jeszcze jakis czas buczy, a czy tak ma robic to nie wiem.
wilanowiak: u mnie bylo to samo, tylko przy prawy kole. Na rondach slyszalem takie metaliczne tarcie. Podobno tez jakas oslona obcierala.
Aha doradzam, sprawdzcie sobie zlaczenie uszczelek przy drzwiach - u mnie przod chwycil rdze na uszczelkach.
laisar - 2010-04-25, 22:27
A już myślałem... Co prawda jestem fanem dostępnego w Rumunii żółtego,, ale taki zielony też by mnie w sumie bardzo ucieszył (;
Uszczelki to typowe "Ten Typ Tak Ma" - u mnie też się objawiło po tej zimie /: No ale przegląd już za chwileczkę - przebieg na dziś to nieco ponad 43500.
wilanowiak - 2010-04-26, 07:44
U mnie rzeczywiscie to jakaś blaszka odstaje przy prawym kole ( porównałem sobie z lewym ), próbowałem ręką to jakoś poodginać ale bez dobrego dostępu czyli wejścia pod samochód nie sposób zobaczyć która dokładnie częśćblaszki ociera. Więc trzeba na chwilę do ASO podjechać.
tomi - 2010-04-26, 07:55
| Domel napisał/a: | | tomi: jak zgasze silnik to u mnie on sobie jeszcze jakis czas buczy, a czy tak ma robic to nie wiem. |
Nie nazwał bym tego buczeniem ale po wyłączeniu ten dźwięk też u mnie jest (nie po każdym wyłączeniu). Ale jest to normalne (tak powiedzieli w serwisie) i nie jest to zwiazane z tym elektrozaworem.
U ciebie ten dźwięk jest zawsze po wyłączeniu?
Domel - 2010-04-26, 20:56
hmm, jesli to normalne to czemu nie buczy zawsze, tylko czasami? A jak u mnie czesto buczy, to musze sprawdzic - tylke, zebym pamietal posluchac jak wysiadam .)
Doszedl mi jeszcze jakis klekot z prawej, jakby cos sie obluzowalo. A moze mam przesluchy jakies ,)
marchewa - 2010-04-27, 23:19
U mnie buczenie słychać na wolnych obrotach i na 100% jest to właśnie ten elektrozawór zaznaczony na zdjęciu, wystarczy go dotknąć, kiedy się włącza czuć jak drży i to u mnie powodowało to buczenie słyszalne w kabinie.
Ale na jutro jestem umówiony na wymianę tego zaworu :) Oczywiście w ramach gwarancji :)
Domel - 2010-04-28, 20:29
daj znac jaki efekt po wymianie i ile trwala, to moze tez sie przejade do ASO.
marchewa - 2010-04-29, 07:09
Wymiana trwała może z 15 minut, razem z jazdą próbną. Efekt - błoga cisza :) No może poza uroczym klekotaniem diesla ale akurat ten dźwięk bardzo lubię :)
Beckie - 2010-04-29, 08:08
| Domel napisał/a: | | Doszedl mi jeszcze jakis klekot z prawej, jakby cos sie obluzowalo. A moze mam przesluchy jakies ,) |
Masz klimę?
Domel - 2010-04-29, 18:49
mam, a to tam szukac?
ok, jutro zakladam opaske http://www.daciaklub.pl/f...p?p=42986#42986 - zobaczymy ,)
Beckie - 2010-04-29, 22:29
Spróbuj czy rurka nie ma luzu na obejmach. Jeśli ma, to pewnie ten "klekot" pochodzi właśnie stąd.
tomi - 2010-04-30, 07:32
| Domel napisał/a: | | hmm, jesli to normalne to czemu nie buczy zawsze, tylko czasami? A jak u mnie czesto buczy, to musze sprawdzic - |
Sprawdziłem wczoraj kilkakrotnie włączając i wyłączjąc silnik po minucie.
Dźwięk był zawsze i dochodził z tyłu silnika (na lewo od elektrozaworu), elektrozawór cicho Trwał on niecałą minutę, w momencie kiedy się kończył wyłączał się elektrozawór (drżenie tylko w tym momencie)
Czy ktoś wie jaką dokładnie funkcję spełnia elektrozawór, i kiedy powinien się włączać?
marchewa - 2010-04-30, 13:37
| tomi napisał/a: | Sprawdziłem wczoraj kilkakrotnie włączając i wyłączjąc silnik po minucie.
Dźwięk był zawsze i dochodził z tyłu silnika (na lewo od elektrozaworu), elektrozawór cicho Trwał on niecałą minutę, w momencie kiedy się kończył wyłączał się elektrozawór (drżenie tylko w tym momencie) |
U mnie było dokładnie tak samo, dźwięk też dochodził nieco z boku tego elektrozaworu, ale wydaje mi się że po prostu się przenosi na podszybie. W każdym razie z takimi objawami to na 100% hałasuje zawór.
W serwisie na moje pytanie od czego ten zawór powiedzieli że "od turbo". Nie wnikałem w szczegóły
wilanowiak - 2010-05-21, 15:52
| marchewa napisał/a: | | Nie. Ponieważ pojawiło się to akurat jak byłem w Piasecznie to byłem na tyle wygodny że podjechałem do serwisu na Puławską :) Przyjęli mnie "z marszu" bo akurat był wolny podnośnik i sprawa załatwiona. |
Też mnie dziś na Puławskiej z marszu przyjeli, odgieli tą blaszkę i po minucie odjechałem :) Powiedział facet że niestety ta metalowa osłona często się odgina i mieli już kilka takich wizyt. Marchewa o Tobie nie wspominali:)
|
|