|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Nowe Sandero na Forum
krakry1 - 2010-05-04, 20:22 Temat postu: Nowe Sandero na Forum No wreszcie dzisiaj odebrałem swoje Sandero (dCi 85 KM) - cieszę się jak Murzyn bateryjką. Wrażenia z pierwszej jazdy bardzo pozytywne. Samochód ma zdrowego kopa - choć muszę pomału przyzwyczaić się do diesla (ostatnie 17 lat tylko benzyna i gaz). Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie dotarty. Dzisiaj 115 km/h przy 2500 obr/min (zgodnie z instrukcją).
Wszystko działa poza zapalniczką i oświetleniem w schowku (zapomniałem sprawdzić przy odbiorze). Co do oświetlenia to myślę, że to żarówka się przepaliła. Co do zapalniczki po prostu nie daje się wcisnąć (załączyć). I przy okazji pytanko. Czy ktoś miał z Was problem z zapalniczką? Z góry dziękuję za odpowiedź.
czaju - 2010-05-04, 21:19
sprawdź bezpieczniki, na 90% to jest ten sam bezpiecznik (podświetlenie i zapalniczka).
jackthenight - 2010-05-04, 21:47
Oświetlenie schowka, oświetlenie zapalniczki oraz prawe światła postojowe są z tego samego bezpiecznika F19.
Natomiast podgrzewanie zapalniczki jest z bezpiecznika F38
Który to bezpiecznik F19 czy F38 znajdziesz tutaj :
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2300
tomi - 2010-05-05, 06:13
Witaj.
Jak sprawdzałeś oświetlenie schowka?
Powinno działać przy włączonych światłach.
krakry1 - 2010-05-05, 12:13
tomi napisał/a: | Witaj.
Jak sprawdzałeś oświetlenie schowka?
Powinno działać przy włączonych światłach. | Tomi jesteś Wielki - działa. A swoją drogą to dość głupie rozwiązanie, że oświetlenie schowka działa dopiero przy włączonych światłach.
Co do zapalniczki to dalej kicha - z tego co mi podpowiedzieliście, to chyba nie bezpiecznik ponieważ:
a. F19 jest dobry bo działa oświetlenie tablicy rejestracyjnej,
b. F38 jest dobry bo działa radioodtwarzacz
A przy okazji załączam fotki:
jackthenight - 2010-05-05, 12:37
Jeżeli nie daje się wcisnąć zapalniczka to ją wyciągnij i sprawdź, może się jakoś zablokowała.
Albo po prostu wciśnij ją mocniej na dół - powinna się wcisnąć, po rozgrzaniu musi wyskoczyć.
Zdjęcia super.
benny86 - 2010-05-05, 12:41
No Dacia super i silnik jeden z ciekawszych:)
Jakieś drobne pierdołki na pewno się rozwiąże, potem tylko lać i jezdzić:)
krakry1 - 2010-05-05, 16:07
Dzięki Panowie
Mam jeszcze jedno mało inteligentne pytanie. Po włączeniu alarmu, miga na przemian kontrolka alarmu i kontrolka na tablicy rozdzielczej , chyba immobilaizera (okrągłe kółeczko). Czy ten typ tak ma?
jackthenight - 2010-05-05, 18:32
krakry1 napisał/a: | Czy ten typ tak ma? |
Tak, ten typ tak ma.
krakry1 - 2010-05-05, 19:14
jackthenight napisał/a: | krakry1 napisał/a: | Czy ten typ tak ma? |
Tak, ten typ tak ma. | Dzięki jackthennight.
krakry1 - 2010-05-05, 20:15
Mam jeszcze jedno pytanie o rzecz, która mnie niepokoi. Jak pisałem powyżej mam zamontowany alarm. Już wiem, że po jego włączeniu migają na przemian kontrolki alarmu i immobilaizera. Czy sama migająca kontrolka immobilaizera po wyłączeniu silnika, a przed włączeniem alarmu jest w porządku? (gaszę silnik wyjmuje kluczyk, a ona zaczyna migać)
Pytam ponieważ w Instrukcji napisali, że nie powinno migać i zaczyna mnie to niepokoić.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
jackthenight - 2010-05-05, 20:29
Oczywiście, że jest to jak najbardziej w porządku.
Chyba niedokładnie przeczytałeś instrukcję.
Napisali w niej :
"Kilka sekund po wyłączeniu zapłonu. lampka kontrolna 1 stale miga"
Ponadto nie łącz alarmu z imobilajzerem - bo one nie mają nic ze sobą wspólnego.
Miganie diody alarmu jest wtedy jak włączysz alarm.
A dioda immo miga jak wyłączysz zapłon i nie jest ważne czy włączysz alarm czy też nie, bo alarm ma się nijak do immo.
krakry1 - 2010-05-05, 20:38
jackthenight napisał/a: | Oczywiście, że jest to jak najbardziej w porządku.
Chyba niedokładnie przeczytałeś instrukcję.
Napisali w niej :
"Kilka sekund po wyłączeniu zapłonu. lampka kontrolna 1 stale miga"
Ponadto nie łącz alarmu z imobilajzerem - bo one nie mają nic ze sobą wspólnego.
Miganie diody alarmu jest wtedy jak włączysz alarm.
A dioda immo miga jak wyłączysz zapłon i nie jest ważne czy włączysz alarm czy też nie, bo alarm ma się nijak do immo. | Znowu mi życie kolega ratuje, rzeczywiście przeczytałem niedokładnie. Już się bałem, że jakiegoś złoma felernego od samego początku kupiłem.
Chwalmy Pana, że istnieje to Forum i fajni Ludzie, którzy zawsze pomogą. Alleluja.
benny86 - 2010-05-05, 20:43
Coś mi się wydaje że jesteś po prostu przewrażliwiony na punkcie nowego samochodu, wzystko sprawdzasz, próbujesz itp... Ale to nieuniknione po kupnie nowego auta:)
krakry1 - 2010-05-05, 21:04
benny86 napisał/a: | Coś mi się wydaje że jesteś po prostu przewrażliwiony na punkcie nowego samochodu, wzystko sprawdzasz, próbujesz itp... Ale to nieuniknione po kupnie nowego auta:) | Dzięki za wsparcie - ale sam wiesz człowiek kupę kasy wykłada to wszystko chciałby mieć Tip Top.
benny86 - 2010-05-05, 21:06
Wiem, wiem sam to przerabiałem pare miesięcy temu jak rodzice kupowali samochód, nawet elektryka szyb mi za głośna chodziła
krakry1 - 2010-05-08, 17:25
Mam jeszcze jedno pytanie. Dzisiaj zobaczyłem swoje Sandero na podnośniku (mistrzowie w fabryce albo w ASO wlali za dużo oleju - więc trzeba było upuścić) . Wzdłuż całego podwozia idzie kanał (takie wgłębienie) w którym jest rura wydechowa. Czyt ten kanał nie powinien być osłonięty (czymś takim świecącym - coś jak folia czy blacha)? Pytam bo wystają wkręty na śruby - myślę że właśnie do tej osłony. Czy ktoś pomoże i odpowie jak powinno być, a może ktoś ma fotkę podwozia Sandero.
Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc.
benny86 - 2010-05-08, 21:10
Zadne z samochodów, które widziałem z perspektywy podwozia nie miało żadnej obudowy na rurze wydechowej, podejrzewam że sandero pod tym względem nie będzie sie różnić
krakry1 - 2010-05-09, 09:52
benny86 napisał/a: | Zadne z samochodów, które widziałem z perspektywy podwozia nie miało żadnej obudowy na rurze wydechowej, podejrzewam że sandero pod tym względem nie będzie sie różnić | Dzięki benny86.
Jednak jakby ktoś miał fotkę podwozia Sandero lub nowego Logana (myślę że będzie identyczne) to byłbym bardzo, bardzo wdzięczny?
Marek1603 - 2010-05-09, 10:48
W sedanie jest aluminiowa obudowa, a raczej ekran pomiędzy rurą a bakiem. Zastosowano go ponieważ bak jest on plastikowy. Przynajmniej tak przypuszczam.
krakry1 - 2010-05-09, 11:28
Marek1603 napisał/a: | W sedanie jest aluminiowa obudowa, a raczej ekran pomiędzy rurą a bakiem. Zastosowano go ponieważ bak jest on plastikowy. Przynajmniej tak przypuszczam. | To u mnie też jest - myślałem, że tak ma być na całej długości rury aż do silnika.
Tak z ciekawości - dlaczego więc umieścili śruby do mocowania takiego ekranu na całej długości podwozia?
Marek1603 - 2010-05-09, 19:58
krakry1 napisał/a: | Tak z ciekawości - dlaczego więc umieścili śruby do mocowania takiego ekranu na całej długości podwozia? |
Wiesz - nie wiem co projektant miał na mysli projektując śruby na całym podwoziu. Może płacili mu od śrubki?
piotrres - 2010-05-09, 21:58
krakry1 napisał/a: | W sedanie jest aluminiowa obudowa, a raczej ekran pomiędzy rurą a bakiem. Zastosowano go ponieważ bak jest on plastikowy. Przynajmniej tak przypuszczam.
To u mnie też jest - myślałem, że tak ma być na całej długości rury aż do silnika. |
U mnie też jest osłona termiczna, od strony podwozia (i baku). Logan Sedan 1.6 MPI
krakry1 - 2010-05-10, 14:47
Marek1603 napisał/a: | krakry1 napisał/a: | Tak z ciekawości - dlaczego więc umieścili śruby do mocowania takiego ekranu na całej długości podwozia? |
Wiesz - nie wiem co projektant miał na mysli projektując śruby na całym podwoziu. Może płacili mu od śrubki? | Dobre:-)
krakry1 - 2010-05-16, 17:33
Dzisiaj pierwszy raz po dłuższej trasie - ok. 400km w dwie strony. Średnie spalanie 4,9 l, przy średniej prędkości 62,5 km/h.
Wrażenia bardzo dobre. Muszę przyzwyczaić się tylko do pracy diesla. Autko bardzo dynamiczne - problemów z wyprzedzaniem żadnych - dziury w drodze rzeczywiście wybiera rewelacyjne (oczywiście specjalnie w nie nie wjeżdzam ).
|
|