DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Problem z napędem 4x4

magi - 2013-02-15, 12:03
Temat postu: Problem z napędem 4x4
Witam serdecznie wszystkich.
Chciałem napisać na temat napędu 4x4, który posiadam w swojej drakulce. Od jakiegoś czasu, zwłaszcza działo się to przy mrozach i niskich temperaturach, rozłączał mi się napęd. Skontaktowałem się z ASO, kazali mi przyjechać. Auto oddałem na 1 dzień. Okazało się, że problem był w oprogramowaniu sterownika wtrysku (może źle napisałem). Wgrali mi nowy program i wszystko minęło, do dzisiaj nie ma problemu, ale mam obserwować czy się powtórzy. Dodam, że napęd rozłączało kiedy auto dopiero odpalałem i po minucie chciałem już jechać jeszcze na zimnym silniku. Kiedy auto się już zagrzało wszystko z napędem było dobrze. Czytałem w internecie, że ludzie mają z tym problem, więc uznałem, że trzeba to poruszyć. Pozdrawiam

laisar - 2013-02-15, 12:20

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4445
magi - 2013-02-16, 23:31

Po wgraniu nowego oprogramowania nic się z napędem nie dzieje, nie rozłącza się.
Czyli nowe oprogramowanie rozwiązuje problem. Pozdrawiam wszystkich

robo1973 - 2013-02-19, 21:56

magi napisał/a:
Po wgraniu nowego oprogramowania nic się z napędem nie dzieje, nie rozłącza się.
Czyli nowe oprogramowanie rozwiązuje problem. Pozdrawiam wszystkich

Cześć~~ Czy możesz napisać kto Ci wgrał oprogramowanie ? W serwisie ? Czy może samamu można wgrać

jurekpi - 2013-02-23, 08:05

Rozmawiałem z serwisem Nawrota w Długołęce odpytali o rodzaj silnika. Rozwiązanie omawianego problemu zajmie im godzinę
jurekpi - 2013-02-28, 17:06

Dziś w serwisie Nawrota w ramach gwarancji wgrano nowe oprogramowanie. Napęd jak na razie nie rozłącza się