|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Zaślepka podszybia.
BLACHA_997 - 2013-03-14, 20:07 Temat postu: Zaślepka podszybia. Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów zakładał coś takiego do Dustera?
http://allegro.pl/zaslepk...3088251135.html
Oczywiście są dwie (lewa i prawa)
Z opisu wynika, że "zaślepka" to nic innego jak listwa, którą montuje się na podszybiu uzyskując w ten sposób wypełnienie wnęki w rejonie gniazd wycieraczek itp - jak w normalnym samochodzie (coś takiego widziałem w rosyjskim wydaniu Dustera). Telefonowałem dzisiaj do ASO - istotnie jest to do kupienia, ale pracownik powiedział mi, że raczej nie wypełnia to całości tej wnęki. Mam więc dylemat
Może ktoś miał styczność z tymi zaślepkami i jest w stanie mnie oświecić - będę wdzięczny.
Pozdrawiam
BoloSr - 2013-03-14, 20:12 Temat postu: Re: Zaślepka podszybia.
BLACHA_997 napisał/a: | Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów zakładał coś takiego do Dustera?
http://allegro.pl/zaslepk...3088251135.html
Oczywiście są dwie (lewa i prawa)
Z opisu wynika, że "zaślepka" to nic innego jak listwa, którą montuje się na podszybiu uzyskując w ten sposób wypełnienie wnęki w rejonie gniazd wycieraczek itp - jak w normalnym samochodzie (coś takiego widziałem w rosyjskim wydaniu Dustera). Telefonowałem dzisiaj do ASO - istotnie jest to do kupienia, ale pracownik powiedział mi, że raczej nie wypełnia to całości tej wnęki. Mam więc dylemat
Może ktoś miał styczność z tymi zaślepkami i jest w stanie mnie oświecić - będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
nie masz foty silnika ?? to mozna pokombinowac i zobaczyc czy i jak to pasuje :)
BLACHA_997 - 2013-03-14, 20:18 Temat postu: Re: Zaślepka podszybia.
BoloSr napisał/a: | nie masz foty silnika ?? to mozna pokombinowac i zobaczyc czy i jak to pasuje :) |
Akurat nie mam żadnej fotki z tej perspektywy. A ponadto chyba trudno byłoby dopasować ten element w płaszczyźnie.
BoloSr - 2013-03-14, 20:20 Temat postu: Re: Zaślepka podszybia.
BLACHA_997 napisał/a: | BoloSr napisał/a: | nie masz foty silnika ?? to mozna pokombinowac i zobaczyc czy i jak to pasuje :) |
Akurat nie mam żadnej fotki z tej perspektywy. A ponadto chyba trudno byłoby dopasować ten element w płaszczyźnie. |
no wlasnie szukam i jakos tego nie potrafi ustalic :(
BLACHA_997 - 2013-03-14, 20:23
Gdyby oba elementy kosztowały łącznie 40 - 50 zeta nie byłoby problemu, kupiłbym w ciemno ale prawie 140zł to już trochę grosza jest.
eplus - 2013-03-14, 20:45
Przecież na wygląd to jest ten plastik na dolnym rogu przedniej szyby, długości około 20cm licząc wzdłuż auta, który czasem tak denerwująco zgrzyta przy drganiach błotnika! . Na pewno masz to w Dusterze od fabryki, poszukaj! Jeśli nie dostałeś, to pewnie cię oszukali!
A jak nie wierzysz, to masz na allegro 10 dni na zwrot.
pluto - 2013-03-14, 21:06
Mam i ja
laisar - 2013-03-14, 21:28
BLACHA_997 napisał/a: | coś takiego widziałem w rosyjskim wydaniu Dustera |
Koledzy mają rację - to wygląda na zwyczajny plastik obecny w dolnym rogu szyby, a nie jakąś dodatkową zaślepkę:
- dacia:
- renault:
- żadnego dodatkowego elementu nie widać...?
Dar1962 - 2013-03-14, 21:43
te skrzypiące o szybę trójkąty siedzą na obu fotkach
eplus - 2013-03-15, 07:42
A w ruskiej wersji skrzypią jeszcze bardziej.
tomala72 - 2013-03-15, 08:13
Kolega BLACHA 997 coś wczoraj drinknął chyba bo go zaślepiło:)))
wojtek_pl - 2013-03-15, 08:57
O. fajnie, że można dostać ten element. Bo ja w ramach walki z lodem połamałem ten po stronie kierowcy...
Co mi grozi za jazdę bez tego ?
BLACHA_997 - 2013-03-16, 16:15
tomala72 napisał/a: | Kolega BLACHA 997 coś wczoraj drinknął chyba bo go zaślepiło:))) |
Eeee tam, już drinknął. Sądziłem, że te listwy (zaślepki) to coś w stylu takich elementów:
http://autokacik.pl/showflat.php?Number=284958374
http://www.czesci24.pl/sz...-ii-19e-1g-8392
http://www.sklep.tomiicar...el-corsa-c.html
Z nimi Duster wyglądałby lepiej. Podobny element widziałem gdzieś na ruskiej stronie, także na tym forum, ale za jasną cholerę nie mogę tego znaleźć. Myślałem, że jest to także dostępne w PL, a tu ZONK
Pozdrawiam
laisar - 2013-03-16, 16:27
BLACHA_997 napisał/a: | Podobny element widziałem gdzieś na ruskiej stronie, także na tym forum |
Jakoś wątpię - nigdy nie spotkałem się z niczym takim, nie wygląda także na to, żeby w to miejsce w ogóle dało się cokolwiek dopasować.
Może widziałeś po prostu zwyczajne kratki dustera "przyozdobione" jakimś rodzajem filtra (siatka, fizelina)?
BLACHA_997 - 2013-03-16, 16:33
laisar napisał/a: | Może widziałeś po prostu zwyczajne kratki dustera "przyozdobione" jakimś rodzajem filtra (siatka, fizelina)? |
Raczej nie. Był to najzwyklejszy kawałek plastiku, który wypełniał przestrzeń gdzie najczęściej zbierają sie liście. Muszę poszukać na forum
Dominus - 2013-03-16, 20:10
aaaa no to ja już wszystko wiem.
Wiem co kolega widział i co by chciał zakupić. Też chetnie bym kupił.
Proszę bardzo.
http://dustershop77.ru/ka...voe-steklo.html
BoloSr - 2013-03-16, 20:13
super to wyglada
Dominus - 2013-03-16, 20:22
Myślałem konkretnie o zakupie tego oraz
http://dustershop77.ru/ka...bagazhnika.html
http://dustershop77.ru/ka...go-bampera.html
tylko że raz to to że sklep jest rosyjski i nie ma przelewów SEPA a dwa to wysłali mi maiala że koszt wysyłki 150EUR
"Shippment by DHL - approx. 150 EUR
No, we don't have Euro-accounts today, but maybe we can use web money in this case.
If you have any ideas about other shippment methode - we can use thome other"
chyba że ktoś wybiera się do Moskwy :P
BoloSr - 2013-03-16, 20:25
Dominus napisał/a: | Myślałem konkretnie o zakupie tego oraz
http://dustershop77.ru/ka...bagazhnika.html
http://dustershop77.ru/ka...go-bampera.html
tylko że raz to to że sklep jest rosyjski i nie ma przelewów SEPA a dwa to wysłali mi maiala że koszt wysyłki 150EUR
"Shippment by DHL - approx. 150 EUR
No, we don't have Euro-accounts today, but maybe we can use web money in this case.
If you have any ideas about other shippment methode - we can use thome other"
chyba że ktoś wybiera się do Moskwy :P |
toc masakra tak cena wysylki :(
moze ktos to robi w europie trzeba by poszukac
wojtek_pl - 2013-03-16, 21:08
Pomysłowe ale czy nie blokuje to jednak wlotu powietrza do nawiewu ? No i tak czy siak trzeba będzie czyścić co jakiś czas pod tymi plastikami...
laisar - 2013-03-16, 21:28
A jednak! (((:
No, ale nie jest to element fabryczny.
I niestety chyba raczej kiepsko wpływa na wentylację...
Dar1962 - 2013-03-16, 23:40
zasadnicze pytanie - po co i do czego? w celu poprawienia urody? bo innych zastosowań nie znajduję, poza tym uniemożliwia praktycznie cyrkulację powietrza
wojtek_pl - 2013-03-17, 09:15
Idea jest słuszna bo w zagłębieniu pod wycieraczkami gromadzi się mnóstw śniegu i innych śmieci, które z kolei potem wpadają na kratki wlotowe nawiewu i go blokują/zanieczyszczają. Ale ten dodatek nie powinien chyba aż tak zasłaniać wlotu powietrza...
BLACHA_997 - 2013-03-17, 09:17
BINGO
marszelest - 2013-03-17, 13:30
te nakładki do bagażnika są super, z tym 150 euro to trochę przegięcie chyba ,że min 10 osób by kupiło pojechało by to jednym transportem bo gorzej jak to jest od każdej zakupionej sztuki ta cena liczona
eplus - 2013-03-17, 13:40
Lepiej jechać po odbiór osobiście, bo nawet, jak sprzedawca akceptuje zwroty w ciągu 10 dni, to 150 eurorubli transferowych przepada.
BLACHA_997 - 2013-03-17, 17:48
Może ktoś z polskich producentów podchwyci pomysł. Wszak Dusterów jest coraz więcej.
BoloSr - 2013-03-17, 20:24
BLACHA_997 napisał/a: | Może ktoś z polskich producentów podchwyci pomysł. Wszak Dusterów jest coraz więcej. |
prędzej ktos w de to zrobi niz u nas
GDkris44 - 2013-03-18, 19:30
Ja chetnie bym toto cudenko kupil bo cala zime mam zawalone wloty powietrza sniegiem i mimo wszystko mi wentylacji nie blokuje,boje sie tylko lata bo lisci i innych smieci mi tam wleci...
Jak by co to ja chetny jestem do kupna..
BoloSr - 2013-03-18, 19:41
GDkris44 napisał/a: | Ja chetnie bym toto cudenko kupil bo cala zime mam zawalone wloty powietrza sniegiem i mimo wszystko mi wentylacji nie blokuje,boje sie tylko lata bo lisci i innych smieci mi tam wleci...
Jak by co to ja chetny jestem do kupna.. |
mysle ze spokojnie by sie znalazlo 10 chetnych na to jak nie wiecej ale trzeba by sie dowiedziec o ta przesylke bo to straszna cena :(
Piotr_K - 2013-03-18, 21:24
GDkris44 napisał/a: | Ja chetnie bym toto cudenko kupil bo cala zime mam zawalone wloty powietrza sniegiem i mimo wszystko mi wentylacji nie blokuje,boje sie tylko lata bo lisci i innych smieci mi tam wleci...
To odsyłam do szukajki - jest tu sporo patentów aby uniknąć zaśmiecania liśćmi i drobiazgami kanałów wentylacyjnych - ja sam skorzystałem z czarnej pończochy.
mekintosz - 2013-03-18, 22:08
Szkoda, ze takowej zaślepki liscio/śniegochronnej oraz osłony na prog załadunku nie instaluja fabrycznie ;-( Znów mamy schemat "dacia - zrob to sam" na czym renault zaoszczedziło Ja to nazywam "udoskonalam niedoskonałe".
BoloSr - 2013-03-18, 22:18
mekintosz napisał/a: | Szkoda, ze takowej zaślepki liscio/śniegochronnej oraz osłony na prog załadunku nie instaluja fabrycznie ;-( Znów mamy schemat "dacia - zrob to sam" na czym renault zaoszczedziło Ja to nazywam "udoskonalam niedoskonałe". |
ciekawi mnie czy to jest ich wlasny wyrob czy ktos to robi dla nich moze w europie ??
Dominus - 2013-03-19, 09:22
Ja też bym był chętny do zakupu jak coś.
Zgodzę się że zimą jest masakra ile śniego gromadzi się tam i wyciagając go nie ma końca. Wątpie aby tak bardzo wentylacja została zablokowana dzięki temu "patentowi", jak nagromadzony śnieg tego nie robi to ten plastik nie powinien przeszkadzać , takie moje zdanie.
Jeszcze do nich napisze.
GDkris44 - 2013-03-19, 09:44
Masz racje,ja jednak wole plastikowa zaslepkie ,zima jest problem ze zbierajacym sie sniegiem a latem liscmi i innymi...Jesli nie dostane takiej zaslepki napewno oslonie wloty(Tymczasowo)siatka.
Jestem zainteresowany kupnem..
BoloSr - 2013-03-20, 19:41
Dominus napisał/a: | GDkris44 napisał/a: | Ja chetnie bym toto cudenko kupil bo cala zime mam zawalone wloty powietrza sniegiem i mimo wszystko mi wentylacji nie blokuje,boje sie tylko lata bo lisci i innych smieci mi tam wleci...
Ja też bym był chętny do zakupu jak coś.
Zgodzę się że zimą jest masakra ile śniego gromadzi się tam i wyciagając go nie ma końca. Wątpie aby tak bardzo wentylacja została zablokowana dzięki temu "patentowi", jak nagromadzony śnieg tego nie robi to ten plastik nie powinien przeszkadzać , takie moje zdanie.
Jeszcze do nich napisze. |
i jak tam cos odpisali ???
Dominus - 2013-03-20, 20:12
Nie. Jak pierwszy raz do nich pisałem to odpisali po tygodniu czasu z przeprosinami za długie czekanie...
Jak coś napiszą dam znać.
GDkris44 - 2013-03-21, 14:17
Kurcze ,,,nadal jestem zainteresowany kupnem,,,,,szukalem na polskim rynku ale nic nie znalazlem,,moze ktos ma inne wejscia wiec dajcie znac...
laisar - 2013-03-21, 16:52
Takie plastiki są w nowym loganie i w nowym sandero - może by pasowały...?
(W lodgy i dokkerze też są, ale tu akurat wątpię w możliwość dopasowania).
BLACHA_997 - 2013-03-21, 20:05
laisar napisał/a: | Takie plastiki są w nowym loganie i w nowym sandero - może by pasowały...?
(W lodgy i dokkerze też są, ale tu akurat wątpię w możliwość dopasowania). |
Ooo warte sprawdzenia.... tylko trza mieć dwa samochody, albo dostęp do części - przynajmniej
laisar - 2013-03-21, 20:18
BLACHA_997 napisał/a: | tylko trza mieć dwa samochody, albo dostęp do części |
Spocik na Muchowcu już niedługo... [[[:
mariush_78 - 2013-03-25, 19:05
Nie będą pasowały od Sandero II
Kolega MM dal zdjęcia swojej daćki
gustlik - 2013-03-25, 20:52
Witam,
Dopiero teraz zalogowałem się na forum, więc jestem poniekąd tutaj 'nowy"
Wyszperałem producenta:
http://karttuning.ru/prod...?products_id=33
Miasto Togliatti stolica samochodu Łada.
Z moim rosyjskim tak sobie, może koledzy z forum coś napiszą do producenta w sprawie zakupu.
Jestem także zainteresowany kupnem tej maskownicy
laisar - 2013-03-25, 21:01
mariush_78 napisał/a: | Nie będą pasowały od Sandero II
Kolega MM dal zdjęcia swojej daćki |
Warto zwrócić uwagę na obecność dziurek wentylacyjnych, których brak w rosyjskim akcesorium do dustera.
Po drugie, ten dodatkowy plastik nie tyle wypełnia rynnę, co jedynie osłania jej ściany - tam dalej zostaje zagłębienie.
(W sumie nie dziwne, ramiona wycieraczek muszą mieć miejsca na ruch).
mariush_78 - 2013-03-25, 21:46
super ta nakładka wygląda, zakrywa to co w dusterze na zewnątrz szpeci, ale czy jest praktyczna?
Czy pod tym plastikiem nie będzie gromadzić się wilgoć i syf - źródło korozji? tu już chyba sikaflex nie pomoże A dopływ powietrza do dmuchawy?
Ale jakby te osłony szło u nas dostać to bym się ani minuty nie zastanawiał
http://karttuning.ru/prod...?products_id=20
http://karttuning.ru/prod...?products_id=19
Piotr_K - 2013-03-26, 02:54
2900 rubli to około 302 zł
Napisałem do nich w sprawie większego zamówienia z Polski na tę KRYZĘ POD PRZEDNIĄ SZYBĄ NA RENAULT DUSTER, jak odpiszą dam znać.
Co do tych nakładek plastikowych z tyłu - wszystko fajne ale w szczelinach z tyłu będzie się gromadzić wilgoć i syf. Czy folia karbonowa nie byłaby lepsza?
gustlik - 2013-03-26, 22:32
Kusząca jest plastikowa nakładka do wewnątrz na próg w bagażniku, który jak wiadomo jest metalowy, jak by się koledzy z Rosji odezwali to może warto by również w to zainwestować.
Piotr_K - 2013-03-27, 00:57
mam już odpowiedź na maila:
Привет, если вы можете сделать больше
для того, чтобы
пользователи Dacia Duster в Польше?
Какой будет стоимость доставки на
польский?
Речь идет о Жабо №1 \"КАРТ\" для Рено
Дастер
С уважением
Witam, możemy dostarczyć państwu pocztą EMS dokładna cena nie mogę
powiedzieć, około 55 euro mają na stronie nie działa kalkulator.
Bardziej opłaca się zamówić kilka elementów na raz wysyłka podnieść
się
nie jest dużo. Chcesz, aby powiedzieć dokładną kwotę dostawy muszę
wiedzieć, co chcesz przekazać, to mogę na maila obliczyć. Działamy na
100% przedpłata wraz z kosztami wysyłki.
Pozdrawiam, Dmitry.
8-987-939-56-15
Adres url grupy jest: http://vk.com/clubsandero
Adres strony: http://www.karttuning.ru
Adres e-mail: info@karttuning.ru
piszę przez tłumacza , tekst może być zniekształcony.
Wychodzi na to, że tu taniej, przy grupowym zamówieniu opłaciłoby się. Tylko kto zamówi i porozsyła reszcie forumowiczy te części ;) ?
Ja wolałbym opcję -zapłata przy odbiorze niż jak piszą - przedpłata. Nieufność po obu stronach, ot stara polsko-rosyjska historia ;)
Dominus - 2013-03-27, 08:47
Piotr_K jak już z nimi piszesz to ja nie będe się wtrącał może ale chętnie pomogę w realizacji zakupu i jak co zajme się rozsyłaniem
Zapytaj ich na razie wstępnie:
1. czy jest możliwość zapłaty przy odbiorze od kuriera?
2. Czy mają może jakieś konto w UE aby dokonać przelewu SEPA, bo przy przelewach SWIFT nie wiadomo jak mogą koszty urosnąc przez banki pośredniczące w przelewie.
A w chwili obecnej może zakładamy temat w "Sprawach klubowych" tak jak to było z Zamówieniami na kołpaki do Dustera i robimy listę zdecydowanych na zakup. (za chwilę skrobnę taki temat) i potem bedziemy mogli pisać konkretnie z www.karttuning.ru odnośnie ilośći zamówenia itd
TEMAT W SPRAWIE ZAMÓWIEŃ.
http://www.daciaklub.pl/f...1606133#1606133
Piotr_K - 2013-03-27, 21:44
Ok, spytam.
Piotr_K - 2013-03-30, 17:01
Dziś dostałem odpowiedź na pytanie, które brzmiało:
Привет, спасибо за Ваш ответ.
От имени коллег Club Dacia Польше я
сомневаюсь, можно ли оплатить при
получении от курьера?
Есть ли у евро банковский счет, чтобы
сделать передачу SEPA? Потому что SWIFT
переносит повышение стоимости
банковских посредников в передаче.
На данный момент мы делаем в клубе Dacia
Клуба Польши понимание, сколько единиц
продукции будет заказать в вашем
магазине.
Мы будем на связи.
С уважением
Питер
-----------------------------------------------------------------------
Odpowiedź:
Witam.
Wyglądał jak można zrobić przelew aby stracić mniej niż %. masz
system płatności Western Union? Pieniądze lepiej tłumaczyć w dolarach lub
euro.
Za jednym razem możemy wysłać przesyłkę do 30 kg. Jak określić
dokładnie chcesz zamówić ja Wam po hurtownia cena.
Pozdrawiam, Dmitry.
Używają też translatora ale jakoś kiepsko tłumaczy ;)
Będę chyba musiał prosić ich o tekst oryginalny.
mekintosz - 2013-03-30, 18:52
Widze, ze tez jest dostepna do Sandero:
http://www.karttuning.ru/...?products_id=38
Jednak obawiam sie o jakosc tego produktu, głownie grubosc plastiku. Zaczekam, az przyjdzie pierwsza partia i Koledzy dusterowcy sie wypowiedza.
Cendra - 2013-04-02, 20:28
Może robią też nadkola? :)
Kiedyś naszym fachowcom też chciało się robić takie rękodzieło (nadkola itp).
laisar - 2013-04-02, 20:56
Cendra napisał/a: | Może robią też nadkola? :) |
Przecież właśnie u nas robią: http://www.daciaklub.pl/f...p=116939#116939
Duster off road - 2013-04-04, 19:52
Witam
Koledzy ja zamówiłem nakładke na zdeżak tą blaszke z napisem DUSTER i wyobraźcie sobie że po tgodniu ją zerwałem bo przy grubości ok 1,5mm opcierała klapa bagażnika, a przy takiej nakładce wykonanej z tworzywa to sobie nie wyobrażam przecież tam nie ma żadnej regulacj klapy stosunkiem zdeżaka
Dominus - 2013-04-04, 20:01
Chromowana nakladke naklejales sam czy ASO? Ja też mam ta nakladke i klapa nie ociera i jeszcze jest przeswit miedzy nakladka a klapa. Należy sprawdzic regulacje klapy bo z tego wynika że od samego początku jest oklapnieta do minimum i dlatego ocieralo
bodajże kolega esdziewiaty też miał to samo to mu regulowali klapę. dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi się że tak bylo
znalazłem.
http://www.daciaklub.pl/f...0&postorder=asc
str6 ostatni post oraz
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=95109#95109
Wiec kolego masz ewidentnie wade w Dusterze a nie że listwa nie jest dopasowana badź jest mało miejsca na nią
Duster off road - 2013-04-05, 08:09
Nakładke dostałem jako gratis normalnie wyglądało że jest ok 2mm przerwy między nakładką a klapą bagażnika ale widocznie jak samochód jest użytkowany to naprężenia powodowały ocieranie się klapy o nakładke jak to zauważyłem to ją odkleiłem, a żeby ją odkleić to ani suszarka( podgrzanie) normalnie masakra
Dominus - 2013-04-05, 10:59
A ja nie użytkuje swojego samochodu? Listwe mam od nowości i klapa nie ociera.
Duster off road - 2013-04-05, 14:19
Ja wyraziłem swoją opinie popartą faktem że w przypadku mojego Dustera klapa podczas naprężeń
ocierała o oryginalną nakładkę zakupioną u dilera i zamontowaną przez dilera, dlatego nawet mi nie było żal jej zerwać bo dostałem ją w gratisie.
Nie wiem w moim egzemplarzu zmierzyłem i mam na całej dł zderzaka szczelinę 4mm ta nakładka co ja miałem była na piance z klejem obustronnym grubości 1mm blacha jak blacha więcej jak 0,3-04mm nie miała ale na tej nakładce po tygodniu jak odebrałem samochód od dilera zauważyłem smugę od otarcia tak samo rant klapy na dole miał lekko zmatowany lakier więc zerwałem.
Nie wiem może mój egzemplarz jakiś ferelny ale co mnie to obchodzi u mnie miało coś takiego miejsce i przestrzegam.
Jaka regulacja na zawiasach obejrzyj je sobie nawet w serwisie powiedzieli że jedyny manewr jaki można zrobić to spróbować opuścić zderzak.
Dominus - 2013-04-05, 15:20
Przytoczylem przykład z forum gdzie też występowały otarcia i miała być wykonana regulacja, oraz przedstawiam że u mnie nie ma problemu z dodatkową nakladka.
Szkoda że cos jest "skopane" i z gratisu jakiego otrzymałeś nie mogłeś użytkować bez problemu.
laisar - 2013-04-05, 15:41
Duster off road napisał/a: | nawet w serwisie powiedzieli że jedyny manewr jaki można zrobić to spróbować opuścić zderzak |
Pitolenie - oczywiście, że jest możliwość regulacji! Na samych zawiasach albo na mocowaniu zawiasu (pod podsufitką) - oraz dodatkowa regulacja zamknięcia, na części umieszczonej na progu.
Piotr_K - 2013-04-07, 08:41
Jest odpowiedz od Dymitrii w sprawie palstikowych elementów do Dacii
Moje tłumaczenie przez google translator:
"Witam Przepraszam za opóźnienie w
odpowiedzieć. Dla ciebie będzie
pod warunkiem, cena hurtowa (OPT) Dostvka
zależy od wagi
http://emspost.ru/ru/tari...rodnie_express/
Twój pakiet waży około 14 kg.
Całkowity koszt dostawy 23.325 rubli. = 583
euro (1 euro = 40 rub.)
Mam klienta, który chce
kupić żabotem, ale jest w
Słowacja i wysyłka koszt dla niego
drogie dla jednego elementu (57
euro). Pytanie może być nasz
wysłać przedstawiciela do
tej części Europy. być może
Przesyłka do Europy będzie tańsza.
Jeśli będę dodania od klientów
Europa będę naprvlyat je do
Klub.
Best regards, Dmitry"
Tekst oryginalny :
DUSTER
2x Жабо №1 "КАРТ" для Рено Дастер 2200
*2= 4400 руб.
http://www.karttuning.ru/...?products_id=33
4x Порожек "КАРТ" для Рено Дастер
1150*4=4600 руб.
http://www.karttuning.ru/...?products_id=19
1x Тисненый комплект №1 "КАРТ" для Рено
Дастер 1*1=4590 руб.
http://www.karttuning.ru/...?products_id=40
SANDERO
1x Тисненый комплект № 2 для Рено Сандеро
1*1=4500 руб.
http://www.karttuning.ru/...?products_id=39
Доставка: 5235 руб.
Общая стоимость: 23325
руб. = 583 euro
( 1 euro= 40 rub.)
Witam Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Dla otrzymasz cenę
hurtową (ОПТ) Dostvka zależy
http://emspost.ru/ru/tari...rodnie_express/
wagi pakiet waży około 14 kg.
Koszt dostawy 23 325 rubli. = 583 euro (1 euro = 40 rub.)
Mam klienta, który chce kupić żabot, ale jest na Słowacji i koszty
wysyłki za to drogie dla jednego elementu (57 euro). Pytanie może być
nasz przedstawiciel odpowiedzieć ograniczyć pojedynczą część Europy.
Możliwe przeniesienie do Europy będą tańsze. Jeśli mam się pojawiać
klienci z Europy, będę naprvlyat je do swojego klubu.
Regards, Dmitry.
Dostałem też w załączniku dwa dokumenty w Wordzie - ofertę i cennik, które tutaj opublikuje pozniej.
Dominus - 2013-04-07, 10:36
Piotr_K napisał/a: |
Mam klienta, który chce
kupić żabotem, ale jest w
Słowacja i wysyłka koszt dla niego
drogie dla jednego elementu (57
euro). Pytanie może być nasz
wysłać przedstawiciela do
tej części Europy. być może
Przesyłka do Europy będzie tańsza.
Jeśli będę dodania od klientów
Europa będę naprvlyat je do
Klub.
Best regards, Dmitry"
|
Tutaj nie rozumiem o co mu chodzi?
Piotr_K - 2013-04-07, 11:14
Chodzi mu o to, ze jest tez klient ze Słowacji i dla niego pojedynczy zakup jest zbyt drogi z wysyłką. Pyta czy jak dołożyłby jego zakup do naszego do Polski a potem z Polski do Słowacji - to może byłaby to tańsza opcja dla tego Słowaka.
W sumie pytanie jest czy ktoś od nas mógłby zostać głównym przedstawicielem ich produktów na Polskę - jeśli ktoś prowadzi działalność - to zebranie zamówień i realizacja w dłuższych terminach mogłaby się opłacić. Może nawet tańszy transport z Polski tam i z powrotem a tutaj dystrybucja - Dusterów przybywa - może ktoś chce na tym zarobić?
Dominus - 2013-04-07, 11:21
Piotr_K napisał/a: | Chodzi mu o to, ze jest tez klient ze Słowacji i dla niego pojedynczy zakup jest zbyt drogi z wysyłką. Pyta czy jak dołożyłby jego zakup do naszego do Polski a potem z Polski do Słowacji - to może byłaby to tańsza opcja dla tego Słowaka.
W sumie pytanie jest czy ktoś od nas mógłby zostać głównym przedstawicielem ich produktów na Polskę - jeśli ktoś prowadzi działalność - to zebranie zamówień i realizacja w dłuższych terminach mogłaby się opłacić. Może nawet tańszy transport z Polski tam i z powrotem a tutaj dystrybucja - Dusterów przybywa - może ktoś chce na tym zarobić? |
Aha, czemu nie , bede załatwiał z nim zamówienie dla Nas więc pogadam z nim.
Nie wiem czy dobrze ten google translate zrozumiałem
gustlik - 2013-05-22, 22:34
Wiem, że temat naszego zakupu w Rosji niejako umarł z powodu cła i podatku Vat...
(podziękowania dla Dominusa za zaangażowanie w temat), jednak chciałem narobić apetytu innym forumowiczom na poszukiwanie w internecie innego producenta zaślepki podszybia, nie chce mi się wierzyć w to, że tylko ruscy produkują.
poniżej link z montażu.
Zaślepki podszybia:
http://www.youtube.com/wa...YI&feature=plcp
Dla mnie rewelacja.
Osłony progu załadunkowego:
http://www.youtube.com/wa...p0&feature=plcp
Może ktoś ma jakiegoś znajomego, który jeździ na wschód np. tirem w okolice Togliatti i mógłby dokonać zakupu... Nie wiem sam jak to rozwiązać.
Piotr_K - 2013-05-22, 23:39
Nie za bardzo mi się podoba, że jest to klejone a nie np. przykręcane.
GDkris44 - 2013-05-23, 07:43
GUSTLIK......Ja nadal jestem zainteresowany kupnen i czekam na polskiego producenta lub kogos kto wyjedzie do ruskichi.Ostatni znowu nawialo mi do wneki jakiegos lisciastego syfu....Podziekowania dla DOMINUSA...
jjmalin - 2013-05-23, 09:24
pisałbym sie do Sandero też o coś takiego...
Dominus - 2013-05-23, 18:51
Koledzy to są filmiki - videotutoriale tego sklepu z którego chcialiśmy zamówić akcesoria.
Niestety paczki z Rosji obciążone są Vatem i cłem...
Szukałem na ebay.de ale niestety nie znalazłem
nikus1978 - 2014-02-16, 20:28
I co ktoś dalej to ciągnie??
Dominus - 2014-02-16, 20:38
Ze względu na koszt wysyłki, niewiadome cło itd zakup z Rosji padł
Karenzo - 2014-02-16, 20:44
cło to raczej nie problem gorzej że nie wysyłają za granice
no chyba że coś się zmieniło
Dominus - 2014-02-16, 20:51
Karenzo, Wysyłają bez problemu tylko już nie pamiętam ale strasznie duży koszt wysyłki mi podali, a w sprawie cła się dowiadywałem to też nie jest ciekawie.
Był temat z zamówieniami, miałem to organizować ale koszty przerosły formę.
Karenzo - 2014-02-16, 20:56
A Ukraina ?
http://www.daciaklub.pl/f...1625449#1625449
Dominus - 2014-02-16, 20:58
Karenzo, zobacz kto to organizował
A co do odnośnika z tamtego tematu do niemieckiego forum, to znowu pojawia się opcja cła, a koszt nie patrzyłem
W tym tygodniu moze przestudiuje z niemieckiego forum i sie dowiem
Karenzo - 2015-05-04, 23:34
Mam pytanie do posiadaczy .
Czy wydaję się wam że zaślepka ogranicza ruch powietrza
I dmuchawa ciągnie z silnika ?
Myślałem nad nawierceniami w celu dopływu świeżego powietrza do wlotów powietrza pod zaślepką
mekintosz - 2016-08-03, 22:34
Właśnie dziś zainstalowałem zaślepkę podszybia. Trzyma się na taśmy dwustronne 3M. Całość kupiona na alliexpress.
Karenzo - 2016-08-03, 23:21
osłabiało to klimę ?
bo według mnie temperatura zasysanego powietrza jest wyższa
mekintosz - 2016-08-04, 06:43
Jak pojeżdżę dam znać
|
|