Wysłany: 2012-01-04, 20:57 Re: Nadkola tylne do Dustera
[quote="Norbert"]
Cytat:
Mam na myśli pełne nadkola plastikowe osłaniające całą wnękę nad tylnym kołem, a nie te nakładki na błotniki, które występują w gamie oficjalnych akcesoriów.
Piotr_K,
z tego cytatu pochodzącego z pierwszego mojego wpisu w wątku nadkoli wynika jednoznacznie, że od początku chodziło o pełne nadkola tylne, których Duster fabrycznie nie posiada, a nie o półnadkola montowane fabrycznie.
Ostatnio zmieniony przez Norbert 2012-01-04, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-01-04, 22:25 Re: Nadkola tylne do Dustera
[quote="Norbert"][quote="Norbert"]
Cytat:
Mam na myśli pełne nadkola plastikowe osłaniające całą wnękę nad tylnym kołem, a nie te nakładki na błotniki, które występują w gamie oficjalnych akcesoriów.
No właśnie, z tego zrozumiałem, że Duster nie posiada nic poza ewentualnymi dodatkowo zakupionymi nakładkami, którymi większość na forum się pochwaliła..;)
Gdybyś napisał coś o tym półnadkolu - zacząłbym inaczej myśleć.
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-01-12, 16:35
Nawet nie wiem jak bys je przykleil to i tak woda w szczeliny wniknie. Z czasem zostanie wessana pod te maty i bedzie pod nimi ukrywac sie przed wyschnieciem czekajac az bedzie mogla sie dostac do zelaza zawartego w materiale nadkoli aby zawrzec z nim trwaly nieformalny zwiazek. Nie polecam takich patentow. Baranek bedzie lepszym rozwiazaniem.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-01-12, 19:00
jeśli już koniecznie upierasz się przy konserwacji nadkoli, sądzę,że najlepiej użyć jakiegoś specyfiku w rodzaju dawnego Bitexu i nanieść po prostu grubą warstwę pędzlem albo pistoletem
Mam tą matę przyklejoną od środka na nadkolach i w bagażniku, nie polecam jej ani do drzwi ani na zewnątrz, folia aluminiowa jest na podkładzie papierowym....
Dzisiaj rozmawiałemz właścicielem firmy, za trzy tygodnie rusza produkcja tylnych pełnych nadkoli do Daci Logan.
W chwili obecnej jak ktoś szybko potrzebuje mogą je wytłoczyć na poczekaniu i założyć
Obecny koszt wytłoczenia pojedynczej sztuki 50zł, gdy ruszy produkcja 35zł za jedno nadkole
PPHU Gordex
Lisek
ul Janowska 20
Kraśnik Lubelski
tel 603 778 159
Dzwoniłem dzisiaj. Powiedzieli, że bez problemu mogą na zamówienia zrobić do Dacii Sandero koszt ok. 50zł . Nie mam daleko (ok.85-90km) Tak więc podjadę i zobaczę co i jak.
Jestem z nimi umówiony , w piątek jadę trzy godzinki i ma być po sprawie. O Dustera zapytam na miejscu. I zobaczę, jak im to wyjdzie oraz wrzucę zdjęcia.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4272 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-09, 00:45
gorzki napisał/a:
Dzwoniłem dzisiaj. Powiedzieli, że bez problemu mogą na zamówienia zrobić do Dacii Sandero koszt ok. 50zł . Nie mam daleko (ok.85-90km) Tak więc podjadę i zobaczę co i jak.
Tylko czy te nadkola nie beda utrudnialy montazu oryginalnych chlapaczy z tylu ?
Byłem, mam zamontowane kosztowało mnie to 130 zł ( 50 + 50 +15+15 za montaż) i..... 4,5 godziny czasu.... Ale do rzeczy. Mają tam gotowe nadkola rozmiarowo i tylko na samochodzie dopasowują kanty taka nagrzewnicą, czy coś. Wszystko estetycznie wygląda. Zero wierceń w podwoziu, na oryginalnych zaczepach wszystko się trzyma, a te co były są zdjęte. Wrzucę zdjęcia wkrótce Co do innych samochodów to niestatnowi to dla nich problemu, do każdego dopasują, tylko trzeba być cierpliwych, podczas gdy oni to robią. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum