|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Spotkania, imprezy, wyprawy - Nowy II PPZD 28.09.13 Przeprawowy Zlot 2x4 i 4x4 w Bytomiu !
Hakama 4x4 - 2013-09-13, 21:40 Temat postu: Nowy II PPZD 28.09.13 Przeprawowy Zlot 2x4 i 4x4 w Bytomiu ! Witam,
Zapraszamy na II Południowy Przeprawowy Zlot Dacii.
II edycję po długich rozważaniach postanowiliśmy zrobić w Bytomiu.
Trasy są opracowane tak aby były odcinki trudne dla 4x4 ale aby pojazdy 2x4 też przejechały terenem. Nie trzeba obawiać się o lakier - wszędzie jest szeroko i bezpiecznie!
Przejedziemy nieczynną kopalnię dolomitów i pobliski tor 4x4, w dzień ogrzejemy się przy kominku , wieczorem posiedzimy przy ognisku a w późniejszym wieczorem potańczymy na zamkniętej imprezie Daćkowej.
Oczywiście jak ostatnio godziny programu zawartego ponizej traktujemy ramowo - program jest dla na s a nie my dla niego.
Całość robimy bezskładkowo
Całość zajmie nam ok. 5 godzin zabawy.
Impreza ma charakter rodzinny więc milusińscy i bliscy mile widziani (ja będę z Żonką i naszym Maluszkiem który już w wieku 3 miesięcy zaliczył IPPZD:).
W programie:
9:30 do 10:00 - zbiórka na stacji NESTE 24 przy M1 Real Bytom - ul. Strzelców Bytomskich 96 (droga 11 Bytom, Tarnowskie Góry, Poznań).
10:00 do 10:30 - imprezę rozpoczynamy przejazdem Daciowo-kolumnowym na taras widokowy nad kamieniołomem - generalnie wygląda to jak wielki kanion. Będą ładne zdjęcia.
11:00 do ok. 14:00 przejazd terenowy w kopalni dolomitu dostępny dla 2x4 i 4x4 (niektóre podjazdy dla 4x4 ale można objechać , zjazdy strome dostępne dla 2x4).
Około 14:00 - 15:30 proponuję obiad z zagrzaniem się w stylowej choć niedrogiej restauracji (jest kominek i jest nastrojowo, przy ciepłej pogodzie można zjeść na zewnątrz na drewnianych ławach z bali). Obiad 1 danie 17-25 zł - smacznie (najdroższy był zestaw obiadowy z roladą25 zł, jest też zestaw z karczkiem itp. jest tanio i smacznie).
15:30 do 18:00 tor off roadowy - znów off road dla wszystkich z tym, że są odcinki dla 4x4, które można objechać ale jeżeli chce się je przejechać do sa to szerokie , gliniano-błotniste strome podjazdy z koleinami (dziś to ćwiczyłem - było super), w pobliżu w tym samym kierunku (kilkadziesiąt mettrów) biegnie pod górę droga z płyt betonowych z której wszytko widać. Oprócz tego trasa oferuje naprawdę piękne widoki (kanion, który widzimy z góry ma ok. 70 metrów głębokości, około 100 m. szerokości i ok.200 długości). Zbocza są z czerwonego kamienia i naprawdę robi to wrażenie.
Jak już się zmęczymy tj. ok. 18:00-18:30 i zacznie się zciemniać to zjeżdzamy na ognisko. Ognisko mamy w zadaszonym pomieszczeniu więc aura nam nie straszna (jak zechcemy rozpalą na zewnątrz) - też koszt tylko taki, że każdy zamawia co chce (nie płącimy za ognisko o chatkę na naszą wyłączność tylko Pani prosiła, żeby po prostu każdy coś zamówił - nie jest drogo. Kiełbaska to kilka zł.).
Jak już się najemy i nagadamy to zapraszam na dyskotekę - salka cała na naszą wyłączność.
Noclegi - jak ktoś chce są po 50 zł za osobę, śniadanie 8 zł dodatkowo.
Reasumując gwarantuję świetną i bezpieczną zabawę dla wszystkich bez zbędnych kosztów toru, wynajmu sali, ogniska itp.!
Muszę tylko potwierdzić uczestników. Przy tych warunkach zależy restauracji na ok.20 gościach na objedzie i grillu.
( jest to kontynuacja tego tematu: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9241 )
Otwieram więc listę (pozwalając sobie zamieścić tych, którzy już mi ten przyjazd potwierdzili). Proszę o jak najszybsze dopisywanie się:
1) Hakama4x4 - Dacia Duster LPG 4x4 CB - 2os.
2) Riczi - Dacia Duster DCI 4x4 CB - 2 os.
3) Berrymonk - Dacia Duster LPG 4x4 CB
4) JanZet - Dacia Duster DCI 4x4 LPG - 2 os.
5) Luis79 - Dacia Duster DCI 4x4 - 2 os.
6) Ajax - Dacia Duster DCI 4x4 CB
Louis79 - 2013-09-15, 20:39 Temat postu: dodaje się jeszcze raz z CB 1) Hakama4x4 - Dacia Duster LPG 4x4 CB - 2os.
3) Berrymonk - Dacia Duster LPG 4x4 CB
5) Louis79 - Dacia Duster DCI 4x4 - 2 os. CB
Hakama 4x4 - 2013-09-17, 08:40
Jestem po rozmowie z Renault Dacia Dąbrowscy.
Być może uda się zorganizować udział Dealera lub przynajmniej jakieś upominki. W czwartek - piątek zamieszczę konkretną informację na forum.
Prognozy pogody też są obiecujące.
Do czwartku ma padać a od piątku przed sobotą 28 oraz w sobotę i niedzielę będzie słonecznie i 20 stopni.
Idealnie. Jak prognoza się sprawdzi to będzie mokre podłoże i ładna pogoda - czyli tak jak trzeba .
http://www.twojapogoda.pl.../bytom/16dniowa
Riczi - 2013-09-17, 18:02
Tak myślę, że szykuje nam się super zabawa tylko coś frekfencja mała.
Louis79 - 2013-09-17, 18:32 Temat postu: może nie będzie tak źle Czaju, Wat, Marek1603????nie piszecie się???z tego co widziałem na filmie to i mcv wraz z sanderką podjada:)
Marek1603 - 2013-09-17, 19:17
Wszystko się rozjechało w tym roku we wrześniu. Mam na myśli Muchowiec.
Najpierw piknik teraz PPZD, a mnie wypadł wyjazd i dlatego się nie piszę.
Muchowiec jest z tym dobry, że przyjeżdżali ludzie, którym nie pasowały inne wypady.
wat - 2013-09-18, 08:26
ja sie pisze napewno do tarasu widokowego a potem bede widział w jakim stanie jest ta droga
Hakama 4x4 - 2013-09-18, 09:04
wat napisał/a: | ja sie pisze napewno do tarasu widokowego a potem bede widział w jakim stanie jest ta droga |
Spoko, fajnie, że będziesz.
Zrobimy tak żebyś miał przyjemność z jazdy. Tzn. Umyć prawdopodobnie będziesz musiał ale przejedziesz i nie uszkodzisz. Trasy są takie, że fragmenty o gorszej trakcji można objechać trzymając się kolumny.
1) Hakama4x4 - Dacia Duster LPG 4x4 CB - 2os.
3) Berrymonk - Dacia Duster LPG 4x4 CB - 2os.
5) Louis79 - Dacia Duster DCI 4x4 CB - 2 os.
7) Wat - Dacia Sandero DCI - 1 os.
czaju - 2013-09-18, 10:08
kurcze tak bardzo chciałbym być z wami...
janzet - 2013-09-23, 11:58
Zostało kilka dni. Ponawiam więc zaproszenie dla niezdecydowanych.
Liczcie na atrakcyjny teren i próby sprawnościowe bezpieczne dla aut.
czaju - 2013-09-23, 12:14
Myślę że tak na 2-3h uda mi się wpaść... Ale przed obiadem będę uciekać.
Hakama 4x4 - 2013-09-23, 14:59
Fajnie Czaju, że przynajmniej razem pojeździmy.
Ja trochę pomailowałem z DSD.
Pewnie zjemy coś co sobie wybierzemy na obiad ale oferują nam ponoć ekstra duuużą golonkę z kapustą za 25 zł porcja.
Ponieważ jest nas trochę proszono mnie o potwierdzenie liczby uczestników (chcą wiedzieć jak przygotować ognisko, ile osób na sali i co z potańcówką)
Czyli rozumiem, że póki co 7 składów jak wyżej na całej imprezie plus 1 autko nie biesiaduje.
Janusz, czy będzie ta kijanka 4x4 o której mi mówiłeś? Czy zostaje na imprezie?
czaju - 2013-09-23, 16:46
ja przed wszelkimi obiadami spadam, także nawet nie ma mnie po co liczyć.
wat - 2013-09-23, 18:50
Ja jeśli zdecyduje się na dłuższy pobyt to maks do 14 - 14:30 ale to wyjdzie w praniu bo niby blisko mam ale teren dla mnie nie znany tak naprawdę. i w ogóle cz Sandacz sobie poradzi? oto jest pytanie
Hakama 4x4 - 2013-09-24, 13:06
Spoko poradzi sobie. Najtrudniejsze objedziesz bokiem. Chłopaki umc umc umc będzie sie działo... będzie... radośnie...będzie zabawa...
A tak najfajniej to by było jak będzie mokro
Apropos "mokro".
Weźcie sobie jakieś takie "lepsze" buty, to zobaczymy wejście do byłej kopalni (nie schodzimy w dół, jest krata) - ale można mieć fajne zdjęcie i przejdziemy się do dwóch ładnych punktów widokowych (jeden jest zaraz przy drodze - trzeba przejść 20 m - ten był w planie). Do drugiego jest ok. 600-800 m. - podjedziemy jak najbliżej to może będzie ok.300 m. (ten dodaję do planu).
Ja wezmę jeszcze statyw do aparatu i do kamerki bo będzie kilka efektownych miejsc.
berrymonk - 2013-09-24, 17:14
Z przykrością muszę się wypisać z wyprawy. Sprawy rodzinne. A tak bardzo chciałem pojechać. Więc Hakama odpisz mnie z listy. Następnym razem zjawię się na 100%.
Hakama 4x4 - 2013-09-24, 20:32
Szkoda Berry.
1) Hakama 4x4 - Dacia Duster LPG 4x4 CB - 2os.
3) JanZet - Dacia Duster DCI 4x4 LPG - 2 os.
4) Louis79 - Dacia Duster DCI 4x4 CB - 2 os.
5) Ajax - Dacia Duster DCI 4x4 CB
6) Wat - Dacia Sandero DCI - 1 os.
Czaju - Dacia Duster DCI - na chwilkę
P.S. Mam pomysł.
Zbierzemy zdjęcia ze zlotów na południu i zrobimy sobie kalendarze na 2014.
Patrzyłem na Alle... Nie jest to problem. Wszystko zależy od ilości ale jest to koszt myślę realnie ok. 12 zł. za duży kalendarz plakatowy. U góry zdjęcia na dole kalendarz.
Mogę przygotować projekt. Dalibyśmy zdjecia m.in z I i II PPZD (takie efektowne w terenie jak i grupowe) oraz innych zlotów - takie zdjęcia atrakcyjne widokowo - a najlepiej terenowo. W tym z przygotowań w Rajczy.
Założę osobny temat w tym zakresie. Co myślicie?
Louis79 - 2013-09-25, 15:42 Temat postu: mój przyjazd też pod znakiem zapytania. Wczoraj wymieniałem olej w salonie i okazało się przy okazji że mam wyciek z siłownika sprzęgła więc naprawa gwarancyjna(mam ostatni tydzień gwarancji na auto), kiedy dziś rozgrzebali auto zaproponowali mi też wymianę sprzęgła więc póki co jestem bez auta. czekam cierpliwie na dusterka jeżeli będzie do piątku pozostaje w grze i przyjeżdzam bo jestem poważnym człowiekiem...3 majcie kciuki za salon nawrot aby się sprawił!!!
Hakama 4x4 - 2013-09-25, 21:46
Poważna sprawa. Trzymam kciuki (najpierw czytałem priv.).
Ile liczą za wymianę sprzęgła? W sumie z siłownikiem miałeś szczęście w nieszczęściu bo najdroższa jest robocizna by się do dostać do wysprzęglika, więc lepiej to zrobić na gwarancji.
Czekamy z niecierpliwością na informacje.
Louis79 - 2013-09-27, 15:37 Temat postu: będę!!! siłownik naprawiony!!!:)
Riczi - 2013-09-27, 18:40
Odliczamy godziny !Kto nie zdąży niech żałuje
ajax - 2013-09-27, 20:34
No to jutro z rana
Przyjadę z gumiakami, lapkiem i trasą albańską. Było kilka miejsc na zlot Dacii
TD Pedro - 2013-09-27, 22:37
ajax napisał/a: | Przyjadę z gumiakami, lapkiem i trasą albańską |
może wrzucisz coś na forum... (może być bez gumiaków )
Louis79 - 2013-09-28, 18:08 Temat postu: no i dojechałem do Wrocka dziękuję wszystkim a szczególnie pomysłodawcom:) teraz wiem po co mi napęd 4x4:) wrzucajcie fotki i filmy!!:)
czaju - 2013-09-28, 18:34
Cytat: | dziękuję wszystkim a szczególnie pomysłodawcom:) teraz wiem po co mi napęd 4x4:) wrzucajcie fotki i filmy!!:)
|
Ja też dziękuję i w końcu udowodniłem że 4x2 też się sporo da. Szkoda tylko zderzaka, ale jutro się jakoś naprawi.
@Riczi - dzięki za linkę
@Hakama - ciesze się że Twój Duster mimo prawie pełnego zanurzenia wyszedł bez szwanku
@Ajax - smacznych grzybków z grzybobrania
@Janzet - jak dla mnie tytuł Hardcore'a zlotu
@Wat - wielki podziw, że odnalazłeś się Sandero wśród 6 Dusterów
@Louis - dobrze, że Twój zderzak jest cały, bo niewiele brakowało. Dzięki że przyjechałeś do nas z Wrocławia.
Kogo nie było niech żałuje.
Louis79 - 2013-09-28, 20:12 Temat postu: no to cos wrzucę:) parę fotek:)
chriskb - 2013-09-28, 20:25
Nie bardzo rozumiem kto, wręczył mandat. Nie trzeba było go przyjmować. Było tylu świadków. Nie lepiej było zostawić sprawę aby Sąd rozstrzygnął?
ajax - 2013-09-28, 20:56
Nie zgodze się z Tobą Chris. Okazało sie, że był to teren zamknięty dla pojazdów silnikowych. Nie dość, że starata czasu, to jeszcze doszłyby koszty sądowe. Sprawa nie do obrony, przy wjeździe była tablica - niestety. A że drobnym drukiem to inna sprawa. Lepiej było machnąć ręką i odżałować po parę zeta na samochód.
Maślaczki owszem, owszem. Janusz także nazbierał niemało.
Louis79 - 2013-09-28, 20:56 Temat postu: mandat wreczyła straż miejska nie bardzo jesteś kolego w temacie w pewnych sprawach nie dyskutuje się ze stróżami prawa, którzy akurat mieli racje i podstawy prawne. Mogli ukarać kilka aut a ukarali na szczęście jedno. Nie wiem czy ktokolwiek chciałby bujać się po sadach dla 100zł.
chriskb - 2013-09-28, 21:09
Jakie podstawy prawne to powołanie na Uchwałę Rady miasta. Ja bym dyskutował. Był znak B-1 z wyjaśnieniem?
wat - 2013-09-28, 21:54
Dzięki Panowie za wspólny zlocik coprawda mój sandacz nie wszędzie dał rady ale i tak było fajnie
Hakama 4x4 - 2013-09-29, 09:14
Dziękuję wszystkim za udział w zlocie - a szczególnie Luisowi - który miał kawałek drogi do pokonania.
Jak zawsze bawiłem się świetnie w Waszym towarzystwie.
Dziękuję również za "uznanie" jakie wyraził mi Czaju Jackiem przed rozpoczęciem jazdy. Jacek będzie czekał na wspólne otwarcie .
Czaju oczywiście po raz kolejny już pokazał, że w odważnych rękach 2x4 naprawdę wiele potrafi i podjechał pod górę, która z uwagi na nachylenie i nawierzchnię była przewidziana dla 4x4. On mnie zawsze zaskakuje. Szacun.
Sandero Wata też fajnie pływa.
Szkoda, że nie ustrzegliśmy się uszkodzeń wywołanych trudnymi momentami. Miejmy nadzieję, że uda się naprawić je tanim kosztem.
Co do mojego udziału to potwierdzam, uszczelki w drzwiach Dusterka są rewelacyjne. Błotnista koleina okazała się po przechyleniu auta sięgać wodą do połowy drzwi. Po wyciągnięciu (przez Jana Zet kinetykiem Ricziego - Dzięki Panowie) z błota - tapicerka i pod tapicerką - suchutko i czysciutko (choć na głośnik w drzwiach od tyłu wolę nie patrzeć).
Mandat był ściślej rzecz biorąc za niszczenie pomnika przyrody. Ucinając ten wątek. Byłoby to może do wysądzenia (brak rzetelnego oznaczenia obszaru chronionego, brak zakazu wjazdu, kwestia udowodnienia czy przejazd niszczył hałdę) ale prościej nam było zrobić w 8 zrzutę na 100 niż się o tę stówkę bez punktów sądzić.
Moi drodzy jak macie filmy to dosterczcie mi . Zmontuję całość.
Kamerki jeszcze nie poskładałem, ale film dało się zgrać mimo uszkodzenia.
Reasumując po deszczach IIPPZD okazał się być dużo trudniejszy technicznie niż pierwsza edycja IPPZD.
Druga refleksja- Najlepsza zabawa jest w błotku
janzet - 2013-09-29, 09:34
witam
działo się
poprosiłem kilka osób by poprawili swoje wpisy, mam nadzieję że to zrobią.
jest sporo krótkich filmików z kopalni, kamieniołomu i leśnych duktów obficie zalanych wodą.
Są tez materiały z "omyłkowo" odwiedzonej hałdy z której nas wyproszono. Hałda od frontu kompletnie nie oznakowana, z pola wszyscy na nią wjeżdżają jak widać po śladach i na zdjęciu. Warto pamiętać że po prostu są takie miejsca.
czaju - 2013-09-29, 12:52
Cytat: | Szkoda, że nie ustrzegliśmy się uszkodzeń wywołanych trudnymi momentami. Miejmy nadzieję, że uda się naprawić je tanim kosztem.
|
Zderzak jest już na swoim miejscu - kilka uchwytów połamanych, ale dzięki zbieractwu wszelkiej maści śrubek (dużych i małych), kilku podkładką, wszystko się już stabilnie trzyma i wygląda również całkiem nieźle :)
Hakama 4x4 - 2013-09-29, 16:27
Uff cieszę się,że Ci się udało bo było mi szkoda spowodu tej szkody. Super , że już ok.
Riczi - 2013-09-29, 18:16
A mówiłem że zabawa będzie przednia .Chłopaki dzięki za zorganizowanie takiej super imprezki .
Hakama 4x4 - 2013-09-29, 19:57
Muszę Wam powiedzieć, że wszystkie zdjęcia są rewelacyjne.
Myślę, że Ci, którzy nie byli mają czego żałować.
Montuję też film i powiem Wam, że materiały są naprawdę zacne.
Swoje już mam praktycznie zmontowane - z całej imprezy wybrałem 24 minuty.
Dziś lub jutro będę miał materiały od Richiego.
czaju - 2013-09-30, 15:48
ja muszę jeszcze zrzucić filmy z kamerki ale kurde nie ma kiedy...
Riczi - 2013-09-30, 19:04
Została mi od kogoś szekla do odbioru ,a może mały riplay ?
ajax - 2013-10-09, 20:56
Riczi - szekla moja. Nie ma pospiechu., ale jak będziesz gdzieś w Gliwicach to się zdwonimy
Było zacnie, a miłe, że znamy faktyczną głębokośc brodzenia
Postaram się wkleić ścieżkę z gps do pobrania, może się uda, tylko czas, czas, czas
Hakama 4x4 - 2013-10-10, 06:48
Ajax jeszcze raz dziękuję za szeklę i przepraszam, że w ferworze zapomnieliśmy jej odpiąć od kinetyka.
Tak moi mili.
Ja "już" prawie mam film. Wczesniej nie było czasu. Będzie ok.25 minut. Wersja na YT będzie miała trochę gorszą jakość ale jak chcecie pozgrywam Wam na płytki.
Myślę, że byłby to fajny pretekst do wspólnego spotkania uczestników PPZD gdzieś w umówionym miejscu (może być i DSD bo mają rzutnik).
Moglibyśmy pooglądać filmy i zdjęcia różnych uczestników ze wspólnych i indywidualnych wypraw i powspominać (w tym np. materiały z Rajczy lub zdjęcia z Albanii, które Ajax prezentował podczas IIPPZD. Były piękne i żałuję, że nie widziałem całości bo musiałem jechać).
TD Pedro - 2013-10-10, 08:41
Hakama 4x4 napisał/a: | w tym np. zdjęcia z Albanii |
nie czuję się uprawniony zabierać głos w tym temacie z uwagi na to, że nie uczestniczyłem w Zlocie ale mimo to zachęcam kol. ajaxa by zdał relację z wyprawy do Albanii... (relacjami ze swoich poprzednich wypraw rozbudził apetyty - mam nadzieję, że nie tylko mój)
ajax - 2013-10-10, 18:03
Hakama 4x4 napisał/a: | Ajax jeszcze raz dziękuję za szeklę i przepraszam, że w ferworze zapomnieliśmy jej odpiąć od kinetyka |
Ależ prąciem bardzo kinetyku
Riczi - 2013-10-10, 18:18
Hakama pozgrywaj na plytke za kulisami .:-D
Hakama 4x4 - 2013-10-13, 09:08
Witajcie moi szanowni i drodzy Off Roadowcy!!!
Zapraszam do obejrzenia relacji z II Poludniowego Przeprawowego Zlotu Dacii
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
W lepszej jakości oczywiście będę miał to na płytce. Chętnym mogę przegrać. Nie ma problemu.
Miłego oglądania
Dominus - 2013-10-13, 12:46
Przeglądając yt znalazłem właśnie relacje z offroadu.
Po obejrzeniu aż żałuje że nie mam 4x4.
Świetną zabawe mieliście.
czaju - 2013-10-13, 13:27
ja też nie mam a byłem :)
Riczi - 2013-10-14, 18:03
Hakama!!! Super filmik.Czaju rzeczywiście dał radę napędem na dwa koła. Zresztą widać to na filmie z z małymi stratami ale co tam.
Louis79 - 2013-10-14, 20:18 Temat postu: mi też się podobał:) fajnie to zgrałeś!
Dominus - 2013-10-14, 20:30
Wkońcu atuty wysokiego zawieszenia, kątów natarcia i ześcia pokazały co może Duster. Nawet 4x2 da radę.
A jak tam Czaju twój DD się czuje?
Jak oglądałem filmiki z Twoją akcją to aż pomyślałem co bym ja zrobił gdybym zobaczył jak mój by tak otworzył paszcze
Hakama 4x4 - 2013-10-15, 06:22
Riczi napisał/a: | Czaju rzeczywiście dał radę napędem na dwa koła. |
Czaju zawsze daje radę z napędem na dwa koła .
W szczególności podziwiam stromy podjazd, bo na mnie samym z 4x4 robił wrażenie wizualne przed pierwszym wjazdem (a byłem tam z Żonką i z małym i jak zaboczyła w którą stronę zmierzam, to krzyknęła, że jestem wariat, i że zabiera dziecko i wysiada Dopiero za trzecim razem się przyzwyczaiła i zapytała rozkosznie: "Już, popodjeżdzałeś sobie już Kochanie?" .
Dzięki. Cieszę się, że Wam się podobało bo fajnie jest zrobić coś fajnego.
czaju - 2013-10-22, 09:30
Cytat: | A jak tam Czaju twój DD się czuje? |
A bardzo dobrze, właśnie w weekend mi wypadł wyjazd w okolice Wałbrzycha więc trochę pojeździliśmy sobie i spędziliśmy ze sobą więcej czasu.
Jeśli pytasz o zderzak to już w niedzielę był na swoim miejscu, wizualnie dwa problemy - lewy i prawy błotnik są zagięte delikatnie do wewnątrz na dole przez co optycznie sprawia wrażenie jakby zderzak był oberwany, ale tak nie jest. trochę niegroźnie popękanych plastików, co jednak w żaden sposób nie przekłada się ani na wizualność ani na sprawność techniczną samochodu.
Hakama 4x4 - 2013-10-29, 11:24
A ja Wam się pochwalę. Małe Skrzyczne zdobyte!:)
Trasę pokazała mi zaznajomiona góralka, która twierdzi, że trasa jest legalna, że terenówki tam jeżdżą. Momentami było tak stromo, że dosłownie brakowało mocy na 1-ce poniżej 4 tyś obrotów (ale myślę, że Waszym dieselkom będzie łatwiej). Zabawa była super. Porobiłem sobie też zdjęcia na rozwidleniach nartostrad :)Może być to jeden z elementów IIIPPZD lub IVPPZD. Na Skrzyczne jest jeszcze ładny podjazd od strony Lipowej. Niestety nie miałem czasu przejechać. Poznałem też legalną drogę na Klimczok, także może to być piękny wiosenny wypad.
Oczywiście jak dojdzie co do czego to jednak ustalę z nadleśnictwem.
Cav - 2013-10-29, 17:44
Czy ja mam coś źle ustawione w chrome, bo większość fotek na forum widzę jakby w negatywie - te wyżej na przykład wszystkie?
TD Pedro - 2013-10-29, 17:57
a "wchodzisz" w poszczególne zdjęcia?
Cav - 2013-10-29, 18:11
Mówię o tym co widać przez portal, na żadnym innym się tak nie dzieje.
Po kliknięciu w zdjęcie jest rzecz jasna ok, ale podgląd też powinien być jakkolwiek nadający się do oglądania.
Riczi - 2013-10-29, 20:11
Hakama znowu daje czadu, nowe oponki widać testuje:))
laisar - 2013-10-29, 23:07
Cav napisał/a: | Czy ja mam coś źle ustawione w chrome, bo większość fotek na forum widzę jakby w negatywie |
TTTM (;
carolinus - 2013-10-29, 23:10
Cav napisał/a: | Mówię o tym co widać przez portal, na żadnym innym się tak nie dzieje.
Po kliknięciu w zdjęcie jest rzecz jasna ok, ale podgląd też powinien być jakkolwiek nadający się do oglądania. |
Cześć,
ubuntu 12.04/firefox
miniaturki w większości "w negatywie"
windows7 home/firefox
miniaturki w większości "w negatywie"
podgląd miniaturek niezbyt ciekawy, po kliknięciu w dowolną fotkę - pełen rozmiar OK
c.
janzet - 2014-03-02, 16:20
W wątku pojawił się Klimczok czy Skrzyczne czas pomyśleć o III PPZD
Hakama 4x4 - 2014-03-03, 07:29
Tak, tak myślę a nawet już trochę podzwoniłem.
Powiem tak, do czerwca mam bardzo dużo pracy i nie za bardzo miałem czas załatwiać, ale w wolnych chwilach wykombinowałem następujące opcje:
1) Opcja tańsza - IIIPPZD o tytule roboczym Haudy 4x4
Trasa imprezy: Stara hauda - Gliwice, asfaltem do Świętochłowic, potem Ajska-Świętochłowice, asfaltem do Katowic - potem Murcki Katowice. Trzy haudy tak atrakcyjne, że mielibyśmy cały dzień zabawy. Trudność porównywalna z IIPPZD - no może trochę więcej błotka jak będzie mokro (mówię w ogólnośći a nie o wiadomym miejscu gdzie było najwięcej błotka i tyle nie będzie).
W imprezie wg. wstępnych ustaleń z działem sprzedaży Renault Pietrzak Świętochłowice możliwy udział Dealera - który przyjedzie Dusterkiem II ale nie wie jeszcze jeszcze co rzuci w ramach korzyści dla nas. Zainteresowany jest także dział promocji UM Świętochlowice z którym omawiałem Ajskę , i który może się zaangażować. Jestem po wstępnych rozmowach.
2) Droższa opcja - Wisła. Podjazd pod Soszów - tu z dwóch stron góry można podjechać, podjazd po III Kopce Wiślańskie. Te trasy nie są w ogóle wymagające. Poziom IPPZD.
Ewentualnie tor off road w Wiśle - na pewno tor byłby najlepszy ale musielibyśmy go wynająć więc myślę, że może to każdą ekipę kosztować na oko ok. 80 zł. chyba, że porozmawiamy z nimi jak z Pietrzakiem, że impreza będzie na YT i będzie to dla nich reklama i dadzą nam symboliczną opłatę lub wpuszczą za free. Impreza wiślańska może zakończyć się w pięknej stylowej karczmie z paleniskiem na środku (i z noclegami) na górze Soszów, gdzie raz nocowałem i byłem zachwycony widokami. Jest to powyżej schroniska w Soszowie (Wisła jest pod nami w chmurach, w Wiśle centrum pochmurno, przejeżdzając przez Jawornik wjeżdzamy na Soszów, przejeżdzamy przez chmury i wyłania się słoneczko i pogoda).
Legalności Skrzycznego jeszcze nie miałem czasu zweryfikować ale jak Wam się spodoba to powoli rozeznam (wtedy dojdzie piękny i dosyć wymagający ale będący wspaniałą przygodą podjazd pod Małe Skrzyczne od Szczyrku i ewentualnie na Skrzyczne od Lipowej. Wiem, że jest grupa, która organizuje tam imprezy więc przy odrobinie dobrej chęci powinniśmy i my otrzymać zgodę. Wolałbym aby bylo legalnie, bo spotykając leśniczego na leśnym dukcie dużą grupą aut nie ma jak....więc może być kosztownie ale spoko, jak zdecydujecie to napiszę pisemko i się załatwi.
Jak będziecie zainteresowani to można wszystko połączyć i zrobić piękną 2 dniową przeprawę obskakując Szczyrk i Wisłę. Wtedy obiadek proponuję na Białym Krzyżu. Wspaniała stylowa, stara karczma, gdzie jest bardzo smacznie i niedrogo a widoki na zdjęcia przepiękne.
Moi drodzy.
Napiszczie wstępnie co myślicie to otworzę nowy temat IIIPPZD w którym będzie więcej konkretów.
Riczi - 2014-03-05, 18:44
Wchodzę w te propozycje, tylko czy standardowe oponki dają radę?A będzie tartak.?
Hakama 4x4 - 2014-03-10, 07:14
Richi damy radę! mamy przecież już sprawdzoną linę kinetyczną
Poza tym Kobitki mogą pchać
ajax - 2014-03-10, 18:12
Jeśli będę to wezmę kotwice - działają jak wyciągarka na koła
Gulliver13 - 2016-04-06, 13:56
Czy jest planowany kolejny PPZD?
|
|