Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-01, 13:14
Z tą szybką za tylnymi drzwiami to dobry pomysł, u mnie jest i bardzo ułatwia manewrowanie. Jak się przymierzałem do demonstracyjnej corsy tragedia - nie dość że brak tej szybki-trójkącika, to jeszcze słupki tylne wyjątkowo wielkie...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-01, 13:20
Przecież w aveo ta szybka też nie jest duża, a jednak przydatna. Co do wyglądu to nie wiem, trzeba by widzieć konkretny projekt, ale np w thalii II dołożyli taką szybkę i jak dla mnie tylko zyskała na wyglądzie
Ostatnio zmieniony przez benny86 2011-05-01, 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2011-05-02, 10:30
TD Pedro napisał/a:
i do tego w automacie.
Prawdę mówiąc, to nie jest stricte automat, lecz skrzynia zautomatyzowana Quickshift (chyba nie pomyliłem nazwy). Sterowanie jest elektroniczne (brak pedału sprzęgła), ale biegi wybierasz sam + / - (jak w Smarcie).
A samo Sandero FL wygląda już jak.. Clio III. Przynajmniej z przodu. Radio 2 DIN, nowocześniej wyglądające pokrętła od wentylacji/klimy in plus.
ja się bym nie zdziwił że Sandero w Ameryce południowej będzie inaczej wyglądało a jeżeli w Europie ponieważ w Ameryce nie jest sprzedawane Clio III a w Europie tak.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Owszem - ale nic nowego: w BR dostępny od premiery pierwszego Logana. Jest to silnik D4D - brat D4F czyli 1,2 16V, tylko o skróconym skoku tłoka. No i przystosowany do zasilania etanolem.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-10, 08:19
Zmiany w radiu na plus - nie trzeba kombinowac z panelami etc. Zawsze chcialem miec radio wbudowane, na stale w konsole, byle przyzwoicie gralo. Jednak poszli na łatwizne. Zamiast przestawic radio na maxa w gore pod kratki nawiewo i podniesc pokretla regulacji nawiew/klima/temperatura umiescili na gorze awaryjne. Na plus zaliczylbym o wiele ładniejsze pokretla ( moze beda pasowac do MK1 ) oraz szyby na drzwiach, pod warunkiem, ze ta "konsolka" z glosnikiem i pstryczkami nie przeszkadza w ustawieniu kolan. Czekamy na fotki w lepszje jakosci. Na rynek europejski podejrzewam, ze bedzie to samo - zbyt duza konkurencja. Trzebe odswierzyc model by nadal sie fajnie sprzedawal. Klienci tez oczekuja ładniej za mniej niz tylko wiecej
Ale jak już zmieniali rozplanowanie konsoli, to mogli też trochę zmienić jej kształt /: - te np 3 cm więcej wysunięcia na dole nie spowodowałoby utrudnienia w przełączaniu biegów, a znacząco poprawiłoby ergonomię używania przełączników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum