Wysłany: 2011-07-06, 19:05 Chlapacz ale z przodu koła
Witam. Mam pytanko czy zna ktoś może numer fabryczny - i teraz uwaga!!! "dla przedniego chlapacza do tylnej osi"
Teraz sprostowanie widziałem ostatnio logana; który miał założony normalny standardowy chlapacz z tylu pojazdu z tyłu koła oraz z przodu koła i był to oryginał bo rozmawiałem z właścicielem.
Jak kupowałem oryginalne chlapacze w ASO do Sandero, to wszelkie śruby były w komplecie - nic oddzielnie nie musiałem dokupywać.
Ale Ty chyba kupowałeś te zwykłe co się montuje z tyłu koła a mnie chodzi o te z przodu koła ( nie z przodu auta), to jest chyba jakaś nowość bo widziałem to pierwszy raz na oczy
_________________ Pawlo
Ostatnio zmieniony przez Pawlo 2011-07-06, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-07-06, 20:21
A już wiem teraz o co chodzi :)
Ale Pawlo sprawdź czy masz w tylnym nadkolu z przodu śruby do których mocujesz te przednie chlapacze, jak ich nie masz to nici.
U siebie też o tym myślałem, ale śrub nie mam, a nakrętki nic nie dadzą bez śrub :)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-16, 19:47
Odgrzewam kotlet - czy ktos kupował ostatnio chlapacze tylne ? Zamierzam przez zima doposazyc maszyne. W ASO pracownik mowil o cenie ok 100 zl (!) za tylne. Czy cos pomieszal, czy plastik na gieldach tak podrozal o 100% przez rok ?
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-01-13, 22:13
mrówa napisał/a:
Czy to oznacza, żę po zgubieniu zapinki można zgubić też chlapacz?
Nie. Chlapacz trzyma się jeszcze na dwóch śrubach - także możliwości zgubienia nie ma.
Te zapinki należy przykręcać, a nie wciskać - wtedy zapinka trzyma się mocno i raczej nie da się jej zgubić.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-13, 22:18
Ja juz kilka razy zgubilem zapinke od przedniego chlapacza, zazwyczaj jak zahaczylem nim o jakis przedmiot czy bardzo wysoki kraweznik. ASO co ciekawe uzupelnilo bez kosztow
Mówiąc krótko, te chlapacze są przeszkodą w wykorzystywaniu pełnych możliwości auta pozwalającego na pokonywanie owych większych krawężników i tym podobnych.
W ogóle - progi między osiami kontroluję, ale nie widać, żeby się coś działo, natomiast przez tylne szyby i tak mało co widać, to też nie mam parcia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum