Bardzo zła ocena nowej Thalii w "Auto Świat" numer 2 z 5 stycznia 2009 roku, strona 24-25. Niski poziom bezpieczeństwa, kiepskie wykończenie, fatalna pozycja za kierownicą (złe wyprofilowanie fotela, i zagłówków+złe ustawienie kolumny kierownicy), ciasnota na tylnej kanapie, za wysoka cena zakupu.
Bierzmy poprawki na artykuły umieszczane w Auto Świat.W lipcowym wydaniu Auto Świat Dacia Sandero opisywana była w superlatywach a w pażdziernikowym kiedy sprzedaż tego auta była duża i Dacia robiła dużą konkurencję na rynku już nagle zrobiła się samochodem ,który ma same wady.Z tego co wiem tygodnik Auto Świat jest sponsorowany m.in przez VW.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-01-12, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015
Wysłany: 2009-01-12, 19:45
W najnowszym wydadaniu ,,AŚ,, jest przeprowadzony test samochodów kombi Ford,Opel,Hyundai,Peugeot,VW,oraz Skoda.Dlaczego nie zdziwił mnie wynik testu
I miejsce Skoda
II miejsce VW
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2009-01-13, 15:11
Mariusz napisał/a:
W najnowszym wydadaniu ,,AŚ,, jest przeprowadzony test samochodów kombi Ford,Opel,Hyundai,Peugeot,VW,oraz Skoda.Dlaczego nie zdziwił mnie wynik testu
I miejsce Skoda
II miejsce VW
a Peugeot ktory ostatni czy przedostatni
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015
Wysłany: 2009-01-13, 22:00
paweloo97 napisał/a:
Mariusz napisał/a:
I miejsce Skoda
II miejsce VW
a Peugeot ktory ostatni czy przedostatni
Nie!
III miejsce Peugeot
IV miejsce Hyundai
V miejsce Opel
VI miejsce Ford
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2009-01-14, 08:08
Uuu... zawsze niezaleznie gdzie peugeoty przegrywały, a poza tym wiem jakie auta były testowane- kompakty combi i wlasnie 207 czy 308( jakm i tu) pare razy widziałem w 4 pismakach i zawsze ostatni- mila niespodzianka, a poza tym ja wybrałbym z tej grupy Octavię,Peugeota,Hyundaia resztę nie- za drogie te niemce
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
szczerze mówiąc ja wole motora od aś- przede wszystkim polska gazeta i tansza jest
Motor jest polski tak samo jak AŚ (tyle że obecny Motor powstał na bazie starego polskiego tygodnika i po nim niejako dziedziczy tradycję). Tak jak pisał Kratylos Motor jest wydawany przez niemiecki Bauer, a AŚ przez AxelSpringer. Oba wydawnictwa zasługują na miano szmatławych (np. Bravo, Fakt), więc jeśli chodzi o to kryterium, to nie ma wielkiej różnicy.
Nie kupuję żadnej z tych gazet, bo w rodzinie kupują i dostaję od czasu do czasu - najczęściej Motor, ale wolę chyba jednak AŚ.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Motoru nie czytam ze względu na perfidne przedruki. Auto Świat kupuję, na testy patrzę czasem z przymrużonym okiem. Najbardziej interesują mnie porady, interwencje i opinie ludzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum