Myślę że realna liczba chętnych jest większa od tych zadeklarowanych na forum - taki producent może np. otworzyć kanał zbytu na Allegro.Czekamy na odpowiedź
Mam informację, że zaślepka jest w przygotowaniu do produkcji (pewnie wcześniej trzeba zrobić formę itd).
Jeżeli tylko dostanę wiadomość o dostepności, to powiadomię kolegów.
Może ponegocjujemy jakiś rabat na zakup dla członków klubu
Pozdrawiam
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-04-04, 07:57
Hmmm zaślepka, jest to jakieś rozwiązanie.
Lepsiejszym rozwiązaniem to by był zamykany schowek, ale czy nie byłby to za duży wypas ??
Można by to wykonać jako wsuwany w to miejsce schowek z klapką (żeby już nie ingerować w całą konsolę).
Taką mam koncepcję.
Lepsiejszym rozwiązaniem to by był zamykany schowek, ale czy nie byłby to za duży wypas ??
Można by to wykonać jako wsuwany w to miejsce schowek z klapką (żeby już nie ingerować w całą konsolę).
Taką mam koncepcję.
Popieram schowek. Moze jakies zawiaski (na klej, tasme klejaca) i na gorze jakis chwytaczek zaslepki (megnesik na klej???).
W razie jakby slabo trzymalo to kropeleczka na czubeczku i juz wszystko w porzadeczku :)
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-04-04, 08:59
Kier,
nie miałem na myśli prowizorki, moje stwierdzenie "można to wykonać" odnosiło się do firmy produkującej konsolę do Daćki.
Moja koncepcja była taka, żeby zastosować pojemnik pasujący do tej "dziury" z klapką na prawdziwych zawiasach bardzo podobną do zaślepki na Airbaga (jedyna różnica to brak napisu "Airbag")
Nie rozumiem więc tych złośliwości z taśmą i kropelką .
kropelka to nie zlosliwosc ;) kiedys kupilem uchwyt na komorke przyklejany. Oczywiscie nie trzymal zbyt mocno, na nastepny dzien odpadl. Kropeleczką podkleilem i kropeleczka 4 lata trzyma i moja małą też przetrzymala :) Ząbki w uchwycie się wyłamały a kropelka nadal trzyma.
Co do prowizorki to sądzę, że jesli ktos zamierza zaslepkę miec docelowo na zwsze to zda to egzamin. Zresztą w fordzie mam wiele rzeczy na kropelkę i nic nie puszcza ;)
Kiedyś kleiłem podstawę samochodowej anteny dachowej na kropelkę i totalna porażka , a co do zaslepki twierdzę że super będzie jak ktoś sie podejmie produkcji PASUJĄCEJ i nie gryzącej się z fakturą i kolorem deski ZWYKŁEJ zaślepki - inne wodotryski tylko unierealniają problem
Wysłany: 2008-04-04, 12:00
No dobra niech będzie zaślepka, i tak będzie przyklejona na kropelkę .
Ja i tak jestem zdania że Dacia powinna mieć taki schowek z klapą (PLUG & PLAY), czyli wsunąć i wszystko GRA.
Ale jakby była sama zaślepka, to można też coś wymyślić samemu żeby był to jednak schowek, zwłaszcza że w sklepach z osprzętem meblowym są tak wymyślne zawiasy że coś napewno by przypasowało.
W takim razie ja też się piszę na tą zaślepkę.
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-04, 14:48
Wezmy jako przyklad Matiza. Tam wersje bez poduszki pasazera maja miejsce na nia fabrycznie zaslepione. Przynajmniej nie kluje w oczy. To samo dotyczy Fiata Pandy. Tez zastosowali fabryczna zaslepke w to miejsce. Jakby nie bylo sa to takze samochody niskobudzetowe, wiec dziwi fakt ze Dacia oszczedzila na takim elemencie.
Gdyby komus sie nie chcialo czekac na zaslepke na tej aukcji jest cala poduszka + konsola
PS. Mysle ze po wymianie sterownika airbag i dolozeniu wiazki (o ile jej nie ma) druga poduszka bylaby takze aktywna No ale koszty, koszty i jeszcze raz koszty.... Taniej zamowic fabryczna Jak to mawiaja madry polak po szkodzie, bo swego czasu do logana mozna bylo zamowic dodatkowy airbag za 800 zl
dziwi fakt ze Dacia oszczedzila na takim elemencie
Mnie nie dziwi - bo stąd się bierze właśnie aż taka cena...
Co do poduch: rok temu pasażera kosztowała normalnie 1000zł - a 1200 pakiet jeszcze z bocznymi, ale tylko do Laureate'a. Teraz Lauerate i Arctica mają ją w standardzie, a do Ambiance'a jest to opcja, tak samo jak pakiet. I przypuszczam, że ceny niewiele się zmieniły.
Za to w Accessie - o ile nie jest to po prostu błąd - ta opcja... w ogóle zniknęła.
"Konkretnej odpowiedzi od producenta jeszcze nie dostałem, dotyczącej terminu dostępności zaślepki. Ale z tego co mi mówił, zaślepka w najbliższym czasie powinna być gotowa.
Jak tylko dostanę pierwszą partię, dam znać Panu na e-mail i wystawię zaślepki na Allegro."
Jak widać, jest bardzo duża szansa na zaślepkę w najbliższym czasie
A to mój pomysł na tę paskudną dziurę, dwa paski aluminjum jeden tektury i odrobina czarnej licowerj skóry.
Dacia Logan, czyli rdza i wszelkiej masci niedoróbki z wczesniejsych modeli reno, najładniejsze autko na jakie mnie było stać. No cóż uczymy się na błędach, ...... jeden raz starczy.
Wysłany: 2008-05-08, 11:28 Re: Półka nad schowkiem
Leo2 napisał/a:
Temat chyba powraca jak pamiętam kiedyś coś czytałem ale rozwiązań nie było.
Zaslepki z poduszki nie sposób dostać? A można by ją zamknąć taką zaslepką, zawiaski i zamek na magnes. Troche ta dziura straszy. Może ktoś z Was coś wymysli?
Pozdrawiam.
Leo2
To mi trochę pachnie lewizną. Nie chciałbym kupić auta (jakiegokolwiek; mają to do prawie wszystkich najpopularniejszych modeli) z takimi atrapami (sugerującymi, że auto jest wyposażone w przynajmniej 2 poduszki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum