Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-07-31, 11:12
Otóż to, na razie Dacia trochę traci bo Chevrolet, Kia czy Hyundai szybciej wprowadzili nowsze modele, ale sytuacja może się zmienić przy kolejnej generacji Sandero/Logana (może za rok już będą w salonach?)
Sprzedaż nowych samochodów Dacia wyniosła w lipcu bieżącego roku 608 samochodów.
Doskonale przyjęty na polskim rynku terenowy SUV Duster znalazł w lipcu kolejnych 356 nabywców i był w tym miesiącu – po raz drugi z rzędu – najlepiej sprzedającym się modelem spośród całej gamy samochodów Renault i Dacia.
Dużym zainteresowaniem w lipcu cieszyło się także uniwersalne kombi Logan MCV - 102 sprzedane auta. Wśród 54 wydanych samochodów dostawczych Dacii na polski rynek trafiły także pierwsze auta z oferowaną od niedawna fabryczną instalacją gazową LPG. Całkowita tegoroczna sprzedaż samochodów Dacia przekroczyła już liczbę 4 000 nowych samochodów.
Wśród modeli Renault na czele lipcowej sprzedaży stanęły dwa modele popularnych kombi - Grandtour. Liderem w lipcu w gamie Renault zostało Megane Grandtour - 238 wydanych nowych samochodów, drugie miejsce zajęło mniejsze kombi, Clio Grandtour (224 szt.). Firmy i klienci instytucjonalni zakupili także 323 samochody dostawcze Renault, z których ponad połowa (184 szt.) przypadła na dostawczy furgon Master.
Łącznie w lipcu wydano na polskim rynku 1 895 nowych samochodów osobowych i dostawczych Renault, co stanowi ponad 5-procentowy wzrost w stosunku do wyniku z poprzedniego miesiąca.
W lipcu tego roku sprzedaż nowych aut Renault i Dacii uplasowała się na tym samym poziomie co w analogicznym okresie w roku 2010.
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2011-08-09, 17:32
Najlepsza jest sprzedaż Logana 2 sztuki, no ale jak thalia z lepszym wyposażeniem jest tańsza to się nie ma co dziwić. Sandero nawet się sprzedaje, ostatnio bardzo dużo widzę w sandero kapeluszników którzy nimi jeżdżą, bo kupują żeby na działkę dojechać.
Wysłany: 2011-08-09, 17:53
TAXI AIRPORT napisał/a:
Najlepsza jest sprzedaż Logana 2 sztuki, no ale jak thalia z lepszym wyposażeniem jest tańsza to się nie ma co dziwić
zaledwie przed paroma godzinami wyraziłem podobną opinię, a już zostałem posądzony o rzekome zacieranie rąk z radości, powodowane korozją w niektórych daciach... Cóż, samochody i ludzie zawsze bywają przeróżn(e/i)
Logan sie znudził polakom, był sprzedawany od samego początku. Czas na poważne zmiany jak w Thalii płyty nie zmieniać tylko bodykit:) zresztą był gdzieś artykuł po rumuńsku że tak zrobią, tylko niech się pośpieszą
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Wysłany: 2011-08-09, 18:40
U mnei w okolicy sandero już całkiem sporo widać, dusterów trochę mnie, ale logan ph II to prawdziwa rzadkość, ph I jeżdzi kilka egzemplarzy z czego 3 na taksówce
Duża cześć artykułu poświęcona rozważaniom dlaczego klienci w Polsce tak chętnie kupują Dacię...
"Eksperci rynku, ale i dealerzy Dacii, podkreślają zgodnie, że wszystko wskazuje na to, że Polacy przekonali się wreszcie do rumuńskiej marki, która, bazując na technologii Renault, stworzyła atrakcyjny cenowo, dobrej jakości produkt."
Po prostu samochody są bardzo udane, ładne i za rosądne pieniądze można je kupić. Po prostu okazje z zagranicy za 50 - 60 tyś zł z przebiegiem ,,małym'' od emeryta nie są już okazjami Tutaj za tą kasę ma się nowe auto z gwarancją!!
Ostatnio zmieniony przez robo1973 2011-09-01, 12:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-10, 10:29
maciek napisał/a:
RAZEM DACIA – 753
Czy państwo admiństwo ma jakieś statystyki ilości nowych użyszkodników w rozbiciu na miesiące? Ciekaw jestem, czy jest jakaś korelacja między liczbą sprzedanych Dacii a liczbą nowych użyszkodników na forum. :) Proszę graf! :]
Duster stanowi 50% sprzedaży zeszłorocznej Dacii w Polsce i 10% ogólnej sprzedaży Renault i Dacia w naszym kraju. Renault nawet nie myślało, że to może być taki HIT na rynku.
porównując zeszły(2010) z tym (2011) wychodzi że Duster był strzałem w 10 jeśli chodzi o sprzedaż aut, a MCV i Sandero przydał by się lifting lub jakieś nowe dodatki do wyposażenia opcjonalnego coraz mniej ludzi wybiera te auto.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum