Dziś robiłem przegląd okresowy w reno-wektor w bielsku , po dwóch latach eksploatacji , cena 286 PLN w tym wymiana oleju , filtr oleju i uszczelka pod korek spustowy + 100 PLN za własny olej.Majster z serwisu powiedział mi że z daciami mają mało roboty bo rzadko się psują !Zwróciłem uwagę aby nie przelali oleju jak rok temu , majster przyjał to w pokorze i dopilnował wymiany.Mogę być zadowolony z jakości obsługi serwisu i podejścia do klienta.
Witam
Właśnie mija rok mojej jazdy Dusterem. Umówiłem się na przegląd i...........
dowiedziałem się w serwisie, że mój Duster nie wymaga żadnego przeglądu po roku jedynie przełożenia kół. Nie wiem czy inni też tak mają, czy może ja mam wyjątkowe wozidło. Pomimo to wymieniłem olej po 12 tys. km bo mi się bardzo niepodobał kolorystycznie stary olej
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2011-09-30, 18:06
02.10.2011 mam termin badania technicznego i tu nie miła niespodzianka. W serwisie po trzecim przeglądzie nie podbijają dowodu rejestracyjnego. Ta usługa płatna jest dodatkowo
Hello!!! Właśnie zjechałem z przeglądu po 2 latach, koszt 294 zeta+mój olej 96 zeta(elf excellum 5w40)=400. Miła Pani w Renault Karasiewicz Radom powiedziala ze z ich olejem wyszlo by 505 zeta, troche do przodu wiec jestem. Wymienili filtr oleju, uszczelke i dodatkowo filtr powietrza.
a nawet 390zł (nie,nie czepiam się,taki żarcik mały )
bodzio napisał/a:
Miła Pani w Renault Karasiewicz Radom powiedziala ze z ich olejem wyszlo by 505 zeta
Za 4litry oleju (zakładam że więcej nie wejdzie) 211zł Ja myślałem że opel w ASO zdziera za castrola OW30 (60zł/litr) Grunt, że w obu przypadkach można kupić we własnym zakresie
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-05, 16:40
bodzio napisał/a:
wchodzi 3,3 litra oleju o ile dobrze pamietam, zrobili tez przeglad antykorozyjny ale to chyba wliczyli w calosc kosztów, albo za free
W przypadku przegladu serwisowego/okresowego przeglad antykorozyjny jest w cenie. Co wazne, trzeba zwrocic uwage, by zostalo odnotowane jego przeprowadzenie w ksiazce przgladow. Jesli ktos robi przeglady poza ASO jest mozliwosc skorzystania z uslugi przglad antykorozyjny w ASO w cenie chyba ok 20 zl ( moge sie mylic co do wysokosci )
Właśnie jestem po rozmowie z Renault Nazaruk w sprawie przeglądu na 60.000 km w mojej MCVce. Pracownik z którym rozmawiałem nie bardzo chciał powiedzieć ile to może kosztować, w końcu stwierdził, że pi razy drzwi około 800 złotych, czyli chyba w domyśle, że mam się szykować na więcej.
W ramach przeglądu będzie wymiana wszystkich materiałów eksploatacyjnych, nowe świece i pewnie jeszcze dużo "cośtam, cośtam", zastanawiam się czy nie obniżyć sobie ceny kupując część rzeczy samemu.
Co do oleju to chyba nie ma wielkiego wyboru, ma być Elf 5W40 Evo i żaden inny, ale interesują mnie świece - czytałem w jakimś artykule na necie, że dobre świece mogą wpłynąć na zmniejszenie spalania (ciutkę, ale jednak). Czy więc warto skoro i tak mam je wymieniać, zainwestować trochę więcej pieniędzy w lepsze i przede wszystkim, czy ASO mi wymieni ?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3773 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-06, 10:25
Zacytuję mój post:
"Zrobiłem przegląd główny po 60 tys. Warszawa Puławska
Przywiozłem własny olej, filtr powietrza i oleju , podkładkę pod korek oraz świece - Motrio :)
Zapłaciłem 236,16 PLN z VAT. Goły przegląd to 160 PLN netto do tego dochodzi 0,3 roboczogodziny za wymianę świec i filtra powietrza.
Nie jest tak źle więc."
Olej kupiłem za 100 PLN w sklepie, resztę materiałów w ASO za ~120 PLN.
Więc 800 PLN to rozbój w biały dzień.
Przy okazji ktoś tu narzekał na świece Motrio , na razie nie zauważyłem żadnych zmian w pracy silnika , dodam że te świece są dwuelektrodowe.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2011-10-06, 10:31, w całości zmieniany 2 razy
Model: Logan Pickup
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Wysłany: 2011-10-06, 12:51 Re: Ceny i zakres przeglądów
Przy przebiegu 2631 km pojechałem na nieobowiązkową wymianę oleju do ASO Łyko Kraków po okresie "docierki".
Wlali do Pickupa Castrola Magnatec 5W/40 (wcale nie Elf) i wzięli 329 zł.
W pierwszej chwili byłem zaskoczony, że i drogo i Castrol, ale cóż...koszty.
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2011-10-19, 20:05
Pipp napisał/a:
Przy przebiegu 2631 km pojechałem na nieobowiązkową wymianę oleju do ASO Łyko Kraków po okresie "docierki".
Wlali do Pickupa Castrola Magnatec 5W/40 (wcale nie Elf) i wzięli 329 zł.
W pierwszej chwili byłem zaskoczony, że i drogo i Castrol, ale cóż...koszty.
daj spokoj ja pojechalem z swoim olejem tez na zmiane oleju (2500km) jakos 105zl wzieli
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum