Witam Forumowiczów!
Odbijacie korzystnie od innych forów
Parę dni temu kupiłem używanego Logana Laureata 1,6 (3 lata po 34.000), więc postanowiłem przystać do waszej grupy, jako, że jesteście sympatyczni
kuba18
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-26, 17:43 Re: powitania
kuba18 napisał/a:
Witam Forumowiczów!
Odbijacie korzystnie od innych forów
Parę dni temu kupiłem używanego Logana Laureata 1,6 (3 lata po 34.000), więc postanowiłem przystać do waszej grupy, jako, że jesteście sympatyczni
kuba18
Marcin, dalem 22990PLN, bo to w komisie AAA w Piasecznie, 17 marca br. W tym okresie byla posucha na Logany 3-letnie. Komis daje 6-miesięczną gwarancje na awarie mechaniczne i elektryczne, tzw. Car Life. Robi pozytywne wrażenie. Jest to sieć czeska. W Polsce ma 3 salony. W Czechach, Słowacji, na Węgrzech i Rumunii ma salonów całą kupę, jest tam większa podaż Loganów i są chyba tańsze (najdroższe ale i najbogatsze są w Niemczech).
Pozdrowienia!
Kuba18
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-26, 20:21
kuba18 napisał/a:
Marcin, dalem 22990PLN, bo to w komisie AAA w Piasecznie, 17 marca br. W tym okresie byla posucha na Logany 3-letnie. Komis daje 6-miesięczną gwarancje na awarie mechaniczne i elektryczne, tzw. Car Life. Robi pozytywne wrażenie. Jest to sieć czeska. W Polsce ma 3 salony. W Czechach, Słowacji, na Węgrzech i Rumunii ma salonów całą kupę, jest tam większa podaż Loganów i są chyba tańsze (najdroższe ale i najbogatsze są w Niemczech).
Pozdrowienia!
Kuba18
Rzeczywiscie slyszalem wiele dobrego o tych komisach. W takim razie zycze bezawaryjnej jazdy
Dzięki za życzenia. Byłem dziś u Kiljańczyka na Puławskiej w Warszawie na przeglądzie po 30 kkm. Wrażenia dość pozytywne. Sam przegląd "mały" kosztuje 89 zł, ale z przyzwyczajenia kazałem wymienić olej, bo minął rok (olej Motrio 10W40-112 zł). Dałem sobie wmówić wymianę klocków, bo podobno za parę tysięcy km by poszły-też zamiennik Clio Motrio - 75,90 zł). Łącznie dałem za części i robociznę 397 zł.
Poprzedni właściciel rok temu za przegląd po 2 latach dał 332 zł. Nie wiem, czy to dużo, czy mało. W moim Polonezie Caro+ w ASO za roczne przeglądy płaciłem z reguły po 600 zł. Zawsze przy tym była jakaś część do wymiany.
Dogberry!
Dzięki za powitanie
Rzeczywiście najszybsza Dacia w Trójmieście!
Od 23-11-2007r. przejechane 23 521 kilometrów
Jak można nabić taki przebieg w tak krótkim czasie?
Ja w Warszawie z racji idealnej sytuacji: metro spod domu, 2 stacje do roboty (4 minuty czystej jazdy - samochodem 15 minut i nienagrzany silnik) oraz ciągłych korków jeżdżę głównie poza miastem. Taki przebieg osiągam w 3 lata. Jak tam odciski na tylnej części ciała
Jak się wzbogacę, to sobie taką Dacię, jak Twoja kupię
Bywaj!
kuba18
Po pierwsze witaj kubaj18, a po drugie to wszytko zależy do czego ma nam służyć auto i jakie trasy się robi. Taksiarze robią często koło 100k na rok, a żeby zrobić taki przebieg jak dogberry wystarczy w dni robocze od pon. do piątku jeździć nim coś koło 300km na dzień, a to i tak nie jest wcale dużo :), znam osobę co robi po 500km dziennie - jeżdżąc tylko do pracy :) i z powrotem...
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Masz rację Czarny Eryku. Teraz przeliczyłem to sobie na papiurecku i się zgadza.
Ja mam 70 lat i jestem mniej ruchliwy i to metro
Pamiętam, gdy byłem młody i miałem pierwszy samochód (niemiecki Fiat 600D), to do nieodległego kiosku (ca. 1 km) po papierosy jeździłem
Pomyślności dla Górnego Śląska . Mam rodzinę w Knurowie.
kuba18
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-03-29, 20:48
Witaj Kolego!
[quote="kuba18"]Dzięki!
W kupie raźniej.
[quote]
Jak mawiają muchy;)...
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum