Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-10-12, 20:26
parę dni temu byłem w Lublinie.Zamawiałem Dustera 4x4 1,6 i zadałem pytanie o ESP. Wg informacji,jaką uzyskałem,od listopada br do wszystkich wersji silnikowych będzie można zamówić to urządzenie jako opcję. Nie dopytałem czy tylko czy do wszystkich wersji wyposażenia i napędu, ale skoro w każdym aucie jest ABS, a ESP musi z nim współpracować - więc chyba do wszystkich da się dokupić
Marka: Renault
Model: Modus
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2004 Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 56 Skąd: Józefosław/W-wa
Wysłany: 2011-10-14, 09:55
Dar1962 napisał/a:
parę dni temu byłem w Lublinie.Zamawiałem Dustera 4x4 1,6 i zadałem pytanie o ESP. Wg informacji,jaką uzyskałem,od listopada br do wszystkich wersji silnikowych będzie można zamówić to urządzenie jako opcję. Nie dopytałem czy tylko czy do wszystkich wersji wyposażenia i napędu, ale skoro w każdym aucie jest ABS, a ESP musi z nim współpracować - więc chyba do wszystkich da się dokupić
ESP działając ingeruje w stopień uchylenia przepustnicy. Dustery z 1.6 16V dopiero pd niedawna mają elektronicznie sterowaną przepustnicę (wcześniej była zwykła linka), więc teraz rzeczywiście nie ma żadnych przeciwskazań ku temu, aby wersja benzynowa też miała ESP. Reszta to polityka RP i po trochu też... przepisy unijne (bo coś mi się kołacze po głowie, że od 2012 każde nowe auto sprzedane na terenie UE musi mieć w standardzie ESP).
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-10-14, 19:38
ESP kosztuje dodatkowo ok 1200 zł z małym ogonkiem - tak wynika z treści zamówienia, jakie złożyłem (do modelu 1,6 4x4)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum