Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-17, 23:33 LOGO KLUBU
Tak na szybko z nudow zrobilem nowe logo
Moze nie najpiekniejsze, ale napewno ladniejsze niz to co bylo
Jezeli ktos ma wieksze zdolnosci plastyczne (ja ich nie mam ) niech wklei w tym temacie swoja propozycje.
Stworzylem nowy temat o logo, bo stary stal sie zbyt obszerny
Jezeli komus wyswietla sie jeszcze stare logo na gorze strony niech naciśnie ODŚWIEŻ w przegladarce
Nie chciałbym, żeby uznawać to za krytykanctwo, ale... ja bym chyba nie poznał, że to zarys Logana /: - co oczywiście jest winą jego mało jednak charakterystycznej sylwetki, a nie samego loga.
A prowizorki - zwłaszcza w PL - są niebezpieczne... (((;
Ale w sumie dobra robota, Marcinie - może dzięki temu zmobilizujemy się jednak do burzy mózgów.
@all: Naprawdę nie ma się co obawiać potencjalnego braku własnych zdolności plastycznych - dobry pomysł może zostać nawet zaprezentowany jako szkic długopisem na gazecie i sfotografowany telefonem, a i tak się obroni.
Do pracy, Rodacy! (:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2008-03-18, 00:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-03-18, 00:41
laisar napisał/a:
Nie chciałbym, żeby uznawać to za krytykanctwo, ale... ja bym chyba nie poznał, że to zarys Logana /: - co oczywiście jest winą jego mało jednak charakterystycznej sylwetki, a nie samego loga.
Bylo robione na podstawie fotki logana, wiec napewno zarysy sa ok.
To ze ktos nie wtajemniczony w temat nie poznalby ze to logan to tez prawda.
Ale skoro ktos trafil na to forum, to chyba sie zorientuje o co biega
No ale jak juz napisalem czekam na propozycje innych osob. Wybierzemy najlepsze, wiec do dziela Panie/Panowie
Wysłany: 2008-03-18, 00:53
laisar napisał/a:
Nie mówię, że zarysy nie są OK, tylko że z loganowej natury są niecharakterystyczne <;
Spoko :) Ale swoja droga to tym logiem wlasnie innych chcialem zachecic do tworzenia swoich propozycji, bo ostatnio cos cisza na ten temat Ja to logo tak jak juz pisalem robilem na szybko, wiec wyglada jak wyglada Napewno sie nie obraze na slowa krytyki
Także sugeruję unikać jednak nawiązywania do loga - nie ze względów prawnych, tylko praktycznych, żeby znowu nie musieć zmieniać jak Dacia przejdzie kolejną metamorfozę.
Wydaje mi się, że najlepiej byłoby wyjść od nazwy: DACIAKLUB.PL - i na tej podstawie coś kombinować...
A tak z ciekawości - ta czcionka "Dacia" na logo zrobionym przez Marcina też jest chyba elementem ich znaku towarowego (m.in. jest na logach - niebieskich tarczach)? Bo w takim razie to logo też jest "nielegalne".
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Ostatni pomysł (na koszulce) mi sie całkiem podoba. Ponieważ mamy 2 różne modele, sedan i MCV (inne samochody chyba mozna pominąć jako mniejsześć - przepraszam jeśli kogoś uraziłem) to najlepiej dać rysunek tylko przodu, który dla obu wersji jest taki sam. Odpada wtedy problem różnych rysunków.
Nie wiem czy znasz sprawę dogłębnie - naklejki są inne (pochodzące od logo Dacii) od obecnego logo na forum, bo zostaliśmy zmuszeni do jego usunięcia (znak zastrzeżony).
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-10-17, 14:31
Czytalem te tematy, stad napisalem ze trzeba by to jakos ujednolicic. Bo narazie sa dwa loga i nikt nic z tym nie robi. Chcialem wiedziec na czym stoimy. Ok, to sam tez przygotuje kilka pomyslow i wkleje w podanym temacie.
_________________ Always look on the bright side of your life.
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-10-17, 15:14
Kilka na szybko stworzonych propozycji. Oczywiscie robilem to "na kolanie" wiec jakby ktores podpasowalo to zrobilbym je jeszcze dokladniej.
Jak wpadna mi jeszcze jakies pomysly na logo to cos podrzuce ;)
newlogo4.jpg
Plik ściągnięto 26698 raz(y) 10,53 KB
newlogo2.jpg
Plik ściągnięto 26698 raz(y) 6,52 KB
newlogo1.jpg
Plik ściągnięto 26698 raz(y) 7,13 KB
newlogo3.jpg
Plik ściągnięto 180 raz(y) 31,93 KB
_________________ Always look on the bright side of your life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum