Moze wcale Ci sie nie wydaje? (u mnie juz byla sprezynka klocka, zamek klapy, kabelek czujnika alarmu, mocowanie podlokietnika - troche duzo tego... :| )
Na zewnątrz auto pewnie trochę przycichnie, ale w środku to się od tego raczej wiele nie zmieni - wracający z zewnątrz hałas od silnika to przecież jakiś niewielki ułamek tego, co wpada wnętrzem karoserii...
A czy nawet niewielki spadek głośności jest wart takiej inwestycji to już kwestia gustu.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-10-11, 17:29, w całości zmieniany 1 raz
Witam.Mam dusterka 4x2 czy macie jakiś sposób na dodatkowe uszczelnienie drzwi ,chodzi o uszczelki w celu wygłuszenia i wyeliminowania metalicznego odgłosu. Z wersji 4x4 uszczelki nie pasują ponieważ trzeba wiercić otwory na spinki a druga sprawa to cena w salonie ok. 400 zł.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-10-23, 10:52, w całości zmieniany 1 raz
mekintosz, Cześć mekintosz czy kupiłeś i nałożyłeś uszczelkę na rant na przodzie tylnych drzwi i jak się sprawuje czy nie spada oraz co to za uszczelka albo z jakiego auta ,jaki typ bo na zdjęciach ładnie wygląda.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-23, 12:16
Max napisał/a:
mekintosz, Cześć mekintosz czy kupiłeś i nałożyłeś uszczelkę na rant na przodzie tylnych drzwi i jak się sprawuje czy nie spada oraz co to za uszczelka albo z jakiego auta ,jaki typ bo na zdjęciach ładnie wygląda.
Drzwi można podobno wyciszyć, zdaje się, że poprzez poprawienie docisku uszczelek do drzwi. Robi się to chyba wypełniając wnętrze uszczelki, normalnie pustej) jakąś masą gumopodobną o właściwościach zbliżonych do oryginalnej uszczelki...
Drzwi można podobno wyciszyć, zdaje się, że poprzez poprawienie docisku uszczelek do drzwi. Robi się to chyba wypełniając wnętrze uszczelki, normalnie pustej) jakąś masą gumopodobną o właściwościach zbliżonych do oryginalnej uszczelki...
Serdeczne dzięki też slyszalem że do otworu wpychają jakieś gumowe okrągłe uszczelki ,tylko jakie i gdzie je kupic.Kiedyś kolega spotkal dusterka oklejonego w uszczelki od okien od środa na drzwiach i podobno właściciel mówił że cisza.
Zakładam ten temat bo przymierzam się do wyciszenia drzwi, podsufitki, podłogi i ściany grodziowej. Jestem teraz na etapie wyboru i zakupu materiałów. Na pewno na raz tego nie zrobię tylko sukcesywnie po kawałku, obiecuję zamieścić szczegółowe foto z prac. Może uda się zrobić przydatne fotostory. Póki co proszę o wszelkie porady i wskazówki od tych, którzy już temat choćby częściowo przerabiali a wiem, że tacy na forum są. Z robotą planuję ruszyć w styczniu bo wtedy będę miał dostęp do sporego warsztatu gdzie będę się mógł swobodnie "rozłożyć". Mam nadzieję, że będzie to udana amatorka
to ja już nie wiem albo ja jestem jakiś niespełna albo ta wyszukiwarka jest ganc do dupy. wpisywałem wyciszanie wygłuszanie już praktycznie wspak i po hiszpańsku a tego tematu nie widziałem. Tak czy inaczej fotki i postępy z prac postaram się przedstawić, a temat do usunięcia/przesunięcia. Dzięki chłopie jesteś nieoceniony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum