Jak już padło na ekologów, to miałem kiedyś takiego profesora, który zawsze jak słyszał o ""przywracaniu środowiska do stanu pierwotnego" to zadawał pytanie, "a którego stanu pierwotnego, tego z dinozaurami"?
Pewnie włożyłem teraz kij w mrowisko, ale zanim zostanę "pouczony" chciałem tylko jasno podkreślić, że nie jestem przeciwnikiem ekologii czy ekologów, ale uważam, że we wszystkim trzeba znać umiar i wszystko stosować z rozsądkiem.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-11-15, 17:04
Gdyby robić wszystko co chcą Ekolodzy (przed wielkie"E") wrócilibyśmy do czasów średniowiecza ... ale i tak niektórzy byliby dalej niezadowoleni i woleliby czasy przedneolityczne.
A na poważnie wszytko powinno mieć umiar. Gdzie w grę wchodzi: albo dobro człowieka - albo dobro zwierzątka, czy roślinki, to IMHO zawsze pierwszeństwo winien mieć człowiek.
Gdyby robić wszystko co chcą Ekolodzy (przed wielkie"E") wrócilibyśmy do czasów średniowiecza ... ale i tak niektórzy byliby dalej niezadowoleni i woleliby czasy przedneolityczne.
A na poważnie wszytko powinno mieć umiar. Gdzie w grę wchodzi: albo dobro człowieka - albo dobro zwierzątka, czy roślinki, to IMHO zawsze pierwszeństwo winien mieć człowiek.
Rzekłem.
Amen
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
No koledzy lejecie miód na moje biedne serce. Widzę tu kilku przyszłych członków na razie nieistniejącego, ale powoli klarującego się w mojej biednej głowie Stowarzyszenia Ekologów Wiejskich. Stowarzyszenie to miało by działać na rzecz pokojowego ( w miarę możliwości ) współistnienia ludzi i przyrody. Dość eko terroryzmu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum