Ja wiem, że niektórym to się wszystko z jednym kojarzy d: ale sugerowałbym dać sobie czasem właśnie na lekkie wstrzymanie - np powiedzonko o "rydzykowaniu" jest starsze od wiadomego radyja o jakieś co najmniej 15 lat (bo ja je znam całe życie). Dowodów nie mam, ale przypuszczam, że początek wzięło od jeszcze starszego: "Lepszy rydz, niż nic" - a że niektórym przypasowało do Jego Dyrechtorowości, to już taka językowa kolej rzeczy...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-11-20, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018
Wysłany: 2011-11-19, 06:19
Ojca obrażacie bezbożnicy:)
Za karę musicie wpłacić datek na te wszystkie konta bo utrzymanie Maybacha kosztuje i przegląd na zimę trza zrobić:)
Konta złotówkowe
- PKO BP S.A. II/O Toruń
nr 69 1020 5011 0000 9602 0012 9130
- Bank Pocztowy S.A. O/Toruń
nr 77 1320 1120 2565 1113 2000 0003
z dopiskiem: "Dar na cele kultu religijnego"
Konta walutowe
EUR - PKO BP S.A. II/O Toruń
ul. Grudziądzka 4, 87-100 Toruń
nr 65 1020 5011 0000 9602 0105 7298
Funty GBP - PKO BP S.A. II/O Toruń
nr 08 1020 5011 0000 9502 0105 7306
Dolary USD - PKO BP S.A. II/O Toruń
nr 13 1020 5011 0000 9302 0105 7314
(Ofiarodawcy spoza Polski przed numerem konta winni dopisać symbol PL, a po numerze: SWIFT - BPKOPLPW)
Konto w USA
RADIO MARYJA, P.O. BOX 39565
CHICAGO, IL 60639-0565
Konto w Kanadzie
Polish Credit Union
St.Stanislaus-St.Casimir`s
Parishes Credit Union Ltd.
3145 Dundas St. West # 5
Mississauga ON L5L 5V8
Konto Radia Maryja 84 920
Konto Stypendialne 93 225
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2011-11-19, 06:19, w całości zmieniany 1 raz
Ma Ojciec łeb do interesów.... szkoda ,że nie jest premierem.......
Ty tak na poważnie, czy tylko żartem? Bo jak na poważnie to ja jednak wolę kogoś, kto nie musi jeździć Maybachem i chociaż sprawia wrażenie nie chodzi mu tylko i wyłącznie o napchanie własnej kabzy
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2011-11-19, 11:55
bad-i napisał/a:
Ty tak na poważnie, czy tylko żartem? Bo jak na poważnie to ja jednak wolę kogoś, kto nie musi jeździć Maybachem i chociaż sprawia wrażenie nie chodzi mu tylko i wyłącznie o napchanie własnej kabzy
No cóż, każdy ma jakąś swoja optykę, jakiś sposób widzenia świata. Ale dlaczego prymitywizm intelektualny ma być wyznacznikiem poziomu dyskusji?
Ludzie potrafiący obiektywnie spoglądać na rzeczywistość dostrzegają, że zasługą Radia Maryja jest upodmiotowienie grupy ludzi - często chorych i samotnych - żyjących wcześniej na marginesie społeczeństwa. W tym sensie radio pełni funkcję demokratyczną i polityczną. Przypomniał o tym w tym roku jeden z biskupów na Jasnej Górze. Ludzie skupieni w lokalnych kołach RM świadczą sobie różnoraką bezinteresowną pomoc. Żadna oficjalna pomoc społeczna - rządowa czy samorządowa - nie jest w stanie dorównać tym inicjatywom. Tym bardziej, że średnio koszt utrzymania jednostki pomocy społecznej stanowi 60% jej budżetu...
Pogląd o nabijaniu własnej kabzy brzmi dziecinnie naiwnie. Wystarczy przywołać to, co powstało z inicjatyw Ojca Tadeusza Rydzyka – radio, telewizja, wydawnictwo, uczelnia wyższa, kompleks geotermii...
Maybach toruński to już historia. Osobiście nie miałbym nic przeciwko, aby ministrowie Donalda Tuska jeździli maybachami, byle by tylko wykazywali się taka przedsiębiorczością i skutecznością.
W pewnym wieku warto przyjąć do wiadomości, że szacunek dla człowieka nie może zależeć od rodzaju beretu, jaki nosi, ani też od rodzaju habitu....
Btw , prócz marnych fotomontaży, nikt nigdy nie przedstawił dowodu , iż TadeuszRydzyk ma Maybacha. Dwa lata temu kupił Audi A6 3.0TDI. Można się obruszać i sapać , ale w sumie dla człowieka bardzo dużo jeżdżącego po Polsce to świetny wybór.
Żeby nie było nie jestem zwolennikiem Ojca Rydzyka , no ale patrząc na to obiektywnie to jeden z najlepszych wyborów:PP
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
ja nie mam nic przeciwko aby wartości katolickie miały większy wpływ na codzienne życie każdego Polaka, niestety po 20 latach po odzyskaniu wolności Polacy za bardzo zachłysnęli się zachodnią kulturą i stylem życia... a szkoda bo to właśnie wiara i kościół w głównej mierze wywalczyły nam wolność teraz jest moda na piętnowanie i wyśmiewanie Kościoła
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018
Wysłany: 2011-11-20, 08:18
Ja też nie mam nic przeciwko ale:
Pan Rydzyk ma mało wspólnego z tymi wartościami i dla mnie autorytetem nie był i nigdy nie będzie a kościół powinien być zdecydowanie odsunięty od struktur państwa i pozostać w aspekcie duchowym jego obywateli. Każdy Polak ma wolny wybór, ja szanuję ludzi mocno wierzących ale światłych i skromnych a wszelakie pseudo katolickie przejawy wywyższania się ponad społeczeństwo, uprawiane przez hierarchię kościelną z Rydzykiem włącznie obraz kościoła w naszych oczach zniekształcają.
Ostatnio zmieniony przez tomala72 2011-11-20, 08:19, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że wiara jest sprawą indywidualną każdego człowieka - ale nie powinna być na afiszu. Jednocześnie nie mówię o chowaniu czy spychaniu w "czarną otchłań" - każdy ma prawo do "swojego Boga" - i tak naprawdę wszyscy modlimy się do tego samego a jak się nazywa . . . Bóg, Allach, Sziwa, Budda ... czy jeszcze inaczej.
W to to akurat nie wierzę - może nie nazywa się to bóg - może gwiazdy lub "bóg" wie co - choćby przeznaczenie - nazywaj jak chcesz. A może tylko myślą . . . .
Połowa wojen w historii miała tło religijne. Nie chcę wojny na forum. Dajmy sobie z tym spokój. Nie lepiej nie zastanawiać się nad Daćkami niż nad czyimś światopoglądem i przekonaniami religijnymi
Podstawowy problem to to, że ktoś w ogóle chce toczyć wojnę na obelgi, gdyby nie społeczne naśladownictwo polityków i ślepe oddanie wybranym przez siebie mediom, to "wojny" być może byłyby na argumenty, a nie na światopoglądy ;P
I co z tego wynika - człowiek przedstawił swój punkt widzenia na religię w sposób wyśmiewający ją - w sumie są to jego poglądy na problem z którymi ludzie musieli się uporać od początku człowieczeństwa.
Zapomina o wielu innych, z których tak bardzo się nabija - którzy doświadczyli czegoś innego w tym obszarze.
Jedni doszli do takich wniosków jak on a inni wręcz przeciwnie - ale czy jest powód aby ubierać to w wulgaryzmy, prosty żart i brać za to kasę ...
Ot po prostu brak szacunku dla innych. Jakoś nie słyszałem takiego skeczu o ateuszach.
Poglądy i przekonania na te kwestie rosną wraz z człowiekiem i trudno je zmienić za pomocą np. skeczu - choć niekiedy.... tak - szybciej niż można przypuścić
http://www.google.pl/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DTLgacbYRQ_I&sa=U&ei=hz3JTpXwEsypsAbY6qSxCQ&ved=0CBMQtwIwAQ&usg=AFQjCNEjYolzdx4sjG3vYjVkpTOdhs0VsQ
Obejrzyjcie i wyciągnijcie wnioski
Z czego tu wyciągać wnioski? Dotrwałem do 4 minuty i już zobaczyłem nieścisłości, kłamstwa oraz uproszczenia, które są bardzo efektywne, ale mają jedną wadę - są po prostu nieprawdziwe. Koleś wyciąga wnioski z fałszywych przesłanek, więc - używając jego słownictwa - wnioski są spierd...
Jak ktoś ma talent, charyzmę i poczucie humoru to w taki sam sposób wszystko "udowodni", np. że Dacia to rumuński szmelc i jeśli nie zepsuje się totalnie po pierwszym roku używania to tylko dlatego, że już wtedy zje ją rdza :)
Ale plus za te tańce na lodzie, to było naprawdę fajne :)
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Ostatnio zmieniony przez psur 2011-11-20, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum