Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-11-18, 14:23
łąmałam się,walczyłem ze sobą, walczyłem ale nie mogłem się powstrzymać i nabyłem a'la 126p - 3 mb z kawałkim - będę uszczelniał co się da, w końcu przynależność do klubu zobowiązuje
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2011-11-18, 14:49, w całości zmieniany 2 razy
W temacie uszczelki. Musu nie było ale skoro powiedziało się A ( czyli nabyło Dusterka ) to i wypada powiedzieć B ( czyli być trendy na grupowym forum ). W moim przypadku nabyłem
uszczelkę od fiacika 126P za 38 PLN. Przed jej zamontowaniem przesmarowałem krawędzie blachy wazeliną techniczną - takie drobne antykorozyjne zabezpieczenie. Ubiegając ewentualne pytania o przydatność uszczelki - jeszcze nie wiem ale już czuję się wewnętrznie spełniony
Gumowa uszczelka jest rzeczą najważniejszą w Daci.
no to mnie zmotywowales uszczelka od 126p(mialem kiedys versje Bis ale ciekla chlodnica i sprzedalem) zamowiona i czekam jak przydzie to z przyjemnoscia sTuninguje swoja Dacie .
Szukalem tez Maty pod maske ale al Alledrogo niebylo dzis.
brakuje mi ogrzewanych foteli bo te mialem w bmw e36 i zastanawiam sie czy niezakladac takkich i tu. ???
Dzieki Laisar co do maty to zastosuje po namysle taki zestaw:
1. mata wygluszajaca akustyczna -samoprzylepna dostepna na Alle po 19pln za 100cmx50cm grubosc 10mm i na to zamontuje...
2.oryginalna mate z Logana Dci na spinkach do maski.
Postaram sie zrobic fotki z montazu jak juz czesci przyjda.
no i powinno byc ciszej
Ostatnio zmieniony przez mcvBL 2011-11-27, 23:42, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-11-29, 18:15
Z gumką mimo wszystko bezpieczniej. A jeśli chodzi o wrażenia akustyczne, to bywa z tym różnie - czasem dość cicho,czasem wrzaski takie,że trzeba okna zamykać. Mam więc wrażenie,że natężenie hałasu z obecnością gumki ma wspólnego raczej niewiele...
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2011-11-29, 18:16, w całości zmieniany 3 razy
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-12-01, 21:11
dodek napisał/a:
W temacie uszczelki. Musu nie było ale skoro powiedziało się A ( czyli nabyło Dusterka ) to i wypada powiedzieć B ( czyli być trendy na grupowym forum ). W moim przypadku nabyłem
uszczelkę od fiacika 126P za 38 PLN. Przed jej zamontowaniem przesmarowałem krawędzie blachy wazeliną techniczną - takie drobne antykorozyjne zabezpieczenie. Ubiegając ewentualne pytania o przydatność uszczelki - jeszcze nie wiem ale już czuję się wewnętrznie spełniony
mausi64,
Klubowicz(ka) z takim stażem i jeszcze bez uszczelki? gdzie się uchowałaś...? no ale na uszczelkę nigdy nie jest za późno... powodzenia w "uszczelnianiu" drakulki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum