Oj ! nie tak szybko, w sumie sytuacja mnie trochę zaskoczyła. Grudniowe auto w lipcu ;) Myślę, ze uszczęśliwi kogoś innego, a na swoje i tak poczekam ...
Witam a ja do swojego autka dostalem :
Półkę,
hak,
alarm,
rolete bagaznika,
dywaniki,
Lakier metalik,
zrobili mi gniazdo zapalniczki w bagazniku,
a w zeszlym roku dostalem od Dacia Polska podlokietnik wraz z montarzem :)
a autko bylo do odbioru w ciagu 10 dni :)
To by bylo na tyle jesli dobrze pamietam :)
Pięknie wytargowałeś.
A jaki to salon? Gdzie kupowałeś? :)
Sprzedawcy w salonach mogą dużo, ale trzeba ich cisnąć bo im mniej da tym ma więcej dla siebie ma próg minimum i maksimum. Najlepiej zaglądnąć do dwóch trzech salonów popytać się tak jak by już się kupowało i później przeanalizować. Ja do swojej MCVki pomimo że kupowałem jak cena była już promocyjna dostałem od sprzedawcy 1100 złotych na dodatkowe wyposażenie plus montaż radia i dywaniki tak więc nie jest tak źle
dysco [Usunięty]
Wysłany: 2011-07-05, 12:31
Pytanie do kolegi "Piotr_K", to będzie twój nabytek, Ambiance nie ma czasem lakierowanych zderzaków ?
Osobiście do dustera pasuja czarne idealnie mi się tak bardziej podoba niż lakierowane i praktyczniejsze są. Ja w mojej MCVce już po 7 miesiącach zderzak malowłem bo laska nie umiała wyjeżdzać z parkingu i obtarła :)
Nie, zderzaki lakierowane są tylko w wersji Laureate. Dziś byłem w salonie, oglądałem na żywo wersję Ambiance i bardzo mi przypadła do gustu. Potwierdzam praktyczność nielakierowanych zderzaków (ocena subiektywna).
W moim starym Fordzie miałem lakierowane i zawsze w dłuzszej trasie gdzieś ucierpiały - a to gałęzie je poszargały, koty zostawiały ślady pazurków, na parkingu delikatne obtarcia pojawiały sie dość często, najczęsiej od bicykli. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko "mniej widoczne", zapastuję czarnym woskiem i będzie ok.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2011-11-09, 11:47
Okazuje się że odwrotnie - przy kupnie na kredyt dealer dostaje swoją marżę plus kwotę od banku ( jako pośrednik kredytowy). Tak więc zakup za gotówkę jest mniej korzystny dla dealera.
Dokładnie. Kiedyś, gdy cała procedura ratalna wyglądała inaczej, sprzedawca wolał gotówkę. Obecnie to banki zabiegają o to, by świadczyć usługi i oferują korzystne warunki dla sprzedawców i tym samym zakup gotówkowy nie jest już tak atrakcyjny.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-09, 16:41
Jak kupowaliśmy samochód rok temu, jedynie Skoda zaoferowała rabat za płatność gotówką (6000 zł na Octavię za 63 000). Sprzedawca w Kii w ogóle robił łaskę, że żyje. W Dacii była z kolei promocja na kredyt - ubezpieczenie i gwarancja na 5 lat za friko, więc zamiast gnębić sprzedawcę o tą gotówkę, po prostu wzięliśmy najniższy możliwy kredyt i spłaciliśmy cały po miesiącu.
Ożesz! łudziłem się, że będzie inaczej ...:-/
Też myślałem o takim wariancie z kredytem ale moja połówka ma alergię na kredyty ...
Czyli powiadasz, że koszt kredytu był niższy od dopłaty za gwarancję i ubezpieczenie?
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-10, 10:14
Piotr_K napisał/a:
Też myślałem o takim wariancie z kredytem ale moja połówka ma alergię na kredyty ...
Może przez miesiąc się jakoś przemęczy...? Poza podpisaniem papióra z niczym się to nie wiązało, żadnych wpisów do dowodu rejestracyjnego, nic.
Piotr_K napisał/a:
Czyli powiadasz, że koszt kredytu był niższy od dopłaty za gwarancję i ubezpieczenie?
Najprościej będzie, jak zapytasz u źródła i wszystkiego się wywiesz. :) My kupowaliśmy rok temu i od tego czasu mogło się coś pozmieniać. My ubezpieczenie i przedłużenie gwarancji dostaliśmy za symboliczną złotówkę. Kredytu braliśmy 10000 zł, spłacaliśmy przy pierwszej racie (nie dało się wcześniej). Kosztowało to w sumie bodajże 420 zł, więc sporo taniej niż ubezpieczenie czy przedłużenie gwarancji.
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-10, 11:31
Jak nie masz zniżek na ubezpieczenie ( ubezpieczenie w promocji przy kupnie nowego auta gratis) to warto wziąć kredyt na jeden miesiąc (minimalny czas) w wysokości 5000 PLN (minimalna kwota) bo i tak się opłaca po podliczeniu wszystkich kosztów związanych z kredytem.
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2011-11-23, 08:23, w całości zmieniany 1 raz
Pytanie : czy odbierając auto z salonu dostaliście z bakiem po kurek, czy tylko tyle aby dojechać do najbliższej stacji benzynowej? Po innych forach wyczytałem, że różnie z tym jest. ;)
Wygląda na to, że nikt nie próbował się targować ;) jak o dywaniki itp. Kupujący w Niemczech i w niektórych salonach w Polsce pisali, ze mieli w prezencie "po kurek".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum