Witam wszystkich.
Dacka na urodziny (wczoraj minął rok użytkowania) dostała nową wycieraczkę do tyłu. W sklepie jednak obok UM 26 Valeo , była UM 27, 50 mm dłuższa. Szybki spacerek do auta, i eureka , zmieści się większa!
Tak też sie stało jestem szczęśliwym posiadaczem dłuższej po 25mm na stronę wycieraczki z tyłu.
Zalety?
Jedna z najważniejszych to to , że trzecie światło stopu jest teraz oczyszczane w 100%, a nie jak było przedtem w maksimum 50%.
Dodatkowo widzę więcej, co ważne docisk jest na tyle dobry , że nie ma żadnych smug na końcach czy w innych miejscach pracy wycieraczki, jak to się czasami dzieje w "za dużych" wycieraczkach.
Cena ta sama więc wybór był oczywisty, w szczególności mając na uwadze doświadczenia i wspomnienia z fabrycznymi rozmiarami wycieraczek z przodu .
Mam fotki , są podłej jakości , ale była to jedyna okazja aby zrobic zdjęcie przed i po;)
Przed:
Po:( zalane płynem więc gorzej widac) Po kliknięciu w miniaturkę powiększy się;)
Jak widać nowa wycieraczka nie jest idealnie profilem ramienia, ale nie odcina się znacząco, to drobniutki szczególik , który nie wpływa absolutnie na prezencję Dustera. Polecam modyfikację wszystkim , ponieważ możemy tylko zyskac, a sama wymiana odbywa się na zasadzie "plug n' play"
Motgumy płaskie bardzo dobrze się spisują . Teraz czekam na dłuższą tylną wycieraczkę .
Trochę to głupie że za przednie zapłaciłem tyle co za jedną tylną z przesyłką .
Takie pytanie na przyszłość czy do tyłu można wpasować zwykła wycieraczkę ?
bo taka specjalna jak producent polecił kosztuje 3 razy więcej niż zwykła o tej samej długości.
Wczoraj wymieniłem wycieraczki na nowe, w tym założyłem z tyłu wycieraczkę polecaną przez Karenzo. Dzięki za info - super zbiera. Może posłuży z 5 lat jak fabryczna.
Chłopaki - HELP...
Poproszę jak dla blondynki
Jaka wycieraczka ma być na tył ?
Piszecie, że "wchodzi dłuższa" i ja bym była taką zainteresowana, ale poproszę o podanie i długich i krótkich tak dokładnie czyli: marka i symbol.
(marki i symbole - jeśli ktoś zna więcej niż jedną)
Może coś znajdę na stacji benzynowej...
Karenzo pisze o modelu BOSCH H353 - proszę potwierdź, że właśnie chodzi o tył...
Nie ukrywam, że im taniej tym fajniej
I trochę pilne bo podczas mycia wczoraj zauważyłam, że mi się pióro "łoberwało" już prawie do połowy :(
Dziękuję z góry !
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-05-04, 13:24
ramię zapewne jako gratis? a może wychodzą z założenia, że podczas kolejnych nieudanych prób zmiany ramki z piórem klient tak się wkur......i, że połamie i pogyzie ramię?
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2017-05-04, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
Chłopaki
Ja nie wiem o czym Wy piszecie
Nazwa firmy i jakiś numer...pliz...
Oczywiście pod pojęciem "wycieraczka" rozumiem to coś co się odpina z machającego ramienia takie METALOWE z czarną gumką która jeździ po szybie
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-05-04, 14:33
Visena napisał/a:
Chłopaki
Ja nie wiem o czym Wy piszecie
Nazwa firmy i jakiś numer...pliz...
Oczywiście pod pojęciem "wycieraczka" rozumiem to coś co się odpina z machającego ramienia takie METALOWE z czarną gumką która jeździ po szybie
Na masz link do wycieraczek na alledrogo.
I ta z boscha co pisalas to pasuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum