nadkole duster
dla wszystkich zainteresowanych. wczoraj zmieniłem nadkole w dusterze po stronie pasażera, które uszkodziłem na budowie--->>> koszt nadkola 319zł, koszt robocizny w salonie nawrot długołeka koło wrocławia 60zł.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-06-13, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-14, 19:08 Nadkola tylne do Dustera
Witam,
czy ktoś może montował już nadkola tylne do Dustera?
Mam na myśli pełne nadkola plastikowe osłaniające całą wnękę nad tylnym kołem, a nie te nakładki na błotniki, które występują w gamie oficjalnych akcesoriów.
Wydaje mi się, że piasek i drobne kamienie rzucane przez koło nie wpływają dobrze na tą metalową wnękę nad kołem i gdyby było tam plastikowe nadkole to chroniło by tą blachę.
Pytałem o takie nadkola w serwisie, ale twierdzą, że oryginalnych nie ma i trzeba samemu kombinować.
Może ktoś już się zastanawiał nad tym od jakiego samochodu mogłyby takie nadkola pasować do Dustera.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Norbert 2011-12-14, 19:22, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 824 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2011-12-14, 19:59
Z dotychczasowych ustaleń wynika, że w chwili obecnej nikt nie oferuje nadkoli dedykowanych do Dustera. Czy pasują od innych pojazdów? Nie wiem, ale raczej ciężko będzie coś dopasować by było dobrze.
Wysłany: 2011-12-14, 20:30
Wiem czytałem, ale na dzień ostatniego posta nie ma jednoznacznej info, że nadkola takie są produkowane. Jutro dryndnę do tej firmy - zobaczymy. Na pewno na allegro nadkoli do Dustera nie ma.
Wiem czytałem, ale na dzień ostatniego posta nie ma jednoznacznej info, że nadkola takie są produkowane. Jutro dryndnę do tej firmy - zobaczymy. Na pewno na allegro nadkoli do Dustera nie ma.
"BLACHA_997" - to jakby udało Ci się czegoś dowiedzieć w tej firmie odnośnie tych nadkoli to napisz, proszę o tym na forum
Ostatnio zmieniony przez Norbert 2011-12-15, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-16, 21:03
Witam
W dniu dzisiejszym zatelefonowałem i okazało się, że nadal nie są produkowane nadkola definiowane dla Dustera. Jednocześnie facet dodał, że nie jest w stanie powiedzieć, czy jakiś zakład na terenie Polski produkuje takie nadkola. Usiłował uruchomić produkcję nadkoli, jednak do chwili obecnej nie załatwił sprawy z kimś, kto miał mu dostarczyć szablony do wytłoczek (czy czegoś podobnego - zapomniałem :(). Ponadto okazało się, że jest on w stanie (w jakiś sobie znany sposób) dopasować nadkola do Dustera pod warunkiem dostarczenia mu samochodu na miejsce.
Witam,
jeszcze w temacie tych nadkoli do Dustera chciałem spytać, czy ktoś może już montował takie nadkola i ma jakieś obserwacje, czy zdają one egzamin?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum