Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-12-18, 00:11 Oceny moderatorów i administratorów
W moim prywatnym rankingu najsłabszym, najbardziej tendencyjnym i najbardziej histerycznym moderem był Beckie.
Drugim kiepskim i tendencyjnym, choć inaczej niż Beckie, jest Laisar.
Dlatego jakoś nie dziwi mnie zamknięcie tematu "byli moderatorzy".
Temat wątku pierwotnie brzmiał "Byli moderatorzy 2" i bezpośrednio odnosił się do treści zamkniętego watku laisara. Ale laisar musiał się wmieszać i coś tam po swojemu pozmieniać. Ten typ tak ma...
"Domniemana odpowiedź" Laisar czy Ty czytasz to co sam piszesz?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Do oceny moderatorów nie trzeba sobie wyszukiwać pretekstów - dlatego zmieniłem tytuł niniejszego tematu: w każdej chwili, każdy użytkownik może stworzyć nowy wątek i w nim wylewać swoje żale, na dowolnego moda czy admina, ku chwale forum.
A tamten wątek jest mój i mogłem go sobie zamknąć, żeby nie było przewidywalnych offtopików - to zamknąłem.
Nie przeliczyłem się, jak widać <:
Co do meritum: gdybyś zechciał wyartykułować swoje zarzuty na nieco mniejszym poziomie ogólności, to chętnie jakoś odpowiem, bo jak do tej pory jedyny, jaki widzę, to że ktoś w ogóle ma inne zdanie niż Ty...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-12-18, 00:19, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-18, 00:19
Skoro moder ocenia usera to i user może ocenić modera. Wolny kraj. Beckie i Laisar nie potrafią oddzielić moderowania od swoich przekonań i stąd moje uwagi.
Wysłany: 2011-12-18, 00:23
Cóż, Laisar od dawna robi na tym forum za rzecznika RP kasując, zmieniając, tnąc wątki niekorzystne dla RP.
Laisar od dawna robi na tym forum za rzecznika RP kasując, zmieniając, tnąc wątki niekorzystne dla RP
Uważam to za absolutną nieprawdę - aczkolwiek dopuszczam, że ktoś może oceniać coś inaczej niż ja, więc ponownie proszę o wskazanie ewentualnych postów i tematów, oraz podanie sposobu, w jaki miałyby zostać poprawione. Bardzo chętnie odniosę się w końcu do czegokolwiek konkretnego...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-12-18, 00:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-18, 00:36
laisar napisał/a:
jan ostrzyca napisał/a:
Laisar od dawna robi na tym forum za rzecznika RP kasując, zmieniając, tnąc wątki niekorzystne dla RP
Uważam to za absolutną nieprawdę - aczkolwiek dopuszczam, że ktoś może oceniać coś inaczej niż ja, więc ponownie proszę o wskazanie ewentualnych postó i tematów, oraz podanie sposobu, w jaki miałyby zostać poprawione. Bardzo chętnie odniosę się w końcu do czegokolwiek konkretnego...
Miszczu, co najmniej kilka razy dokładnie opisałem co mam na myśli. Nie chce mi się przekopywać przez annały tego forum, żebu Ci odświeżyć pamięć . Dopuszczam też możliwość błędu po mojej stronie. Uważam, że przydałoby się jakieś narzędzie bieżącej oceny pracy moderów przez użytkowników. Ankietka typu "jak oceniasz pracę moderów" z możliwością dodawania głosów co tydzień? Coś innego?
co najmniej kilka razy dokładnie opisałem co mam na myśli
Zazwyczaj w najlepszym razie tak jak teraz: "W ogóle jest źle, a laisar jest stronniczy" - ale ja bardzo uprzejmie proszę o konkretne miejsce do poprawienia. Obiecuję, że zajmę się nim natychmiast - aczkolwiek nie mogę obiecać, że na pewno uczynię to zgodnie z Twoimi wskazówkami. (Wtedy jednak jak zawsze wyjaśnię, dlaczego ewentualnie uważam, że powinno być inaczej).
jan ostrzyca napisał/a:
Uważam, że przydałoby się jakieś narzędzie bieżącej oceny pracy moderów przez użytkowników.
Zacny pomysł - śmiało, stwórz takowe, najlepiej regularne. Popieram w 100% - jeśli będziesz uważał za stosowne, to nawet oznaczę jako przyklejone czy ogłoszenie.
jan ostrzyca napisał/a:
"Domniemana odpowiedź" Laisar czy Ty czytasz to co sam piszesz?
Czytam - i tam jest "»domniemana« odpowiedź". Coś wytłumaczyć?
Wysłany: 2011-12-18, 00:55
Laisar jest stronniczy. No, może bywa stronniczy. Taka jest moja ocena roboty Laisara. Przykłady podawałem i nie chce mi się ich ponownie szukać na forum.
Ostatnio zmieniony przez jan ostrzyca 2011-12-18, 00:56, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie chcę przykładów "stronniczości" - ja bym chciał wiedzieć, co jest Twoim zdaniem źle (co przy okazji niby świadczy o tej stronniczości) i co poprawić. Konkretnie. Temat(y), post(y) - co podzielić, co scalić, co przenieść.
(W oczywisty sposób - sam tego nie znajdę, bo przecież jak przeczytam, to uznam: "Jest OK", nie?).
Help me, Obi-Jan Ostrzycobi, you are my only hope...
(Ale, oczywiście, wcale nie musisz pomagać i możesz pozostać jedynie przy negatywnej ocenie. Wolny kraj. Wtedy: no trudno - aczkolwiek nie nastąpi też od tego raczej żadna poprawa).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-12-18, 01:33, w całości zmieniany 1 raz
kol. Laisar jest stronniczy na maxa jeśli chodzi o ocenę działań kuratorów społecznych i innych Mikołajów trudzących się dzień i noc dla dobra dzieci w Polsce i w Norwegii. I jeśli chodzi o cytaty z dokumentacji Renault Poland, bo gdybym ja cytował np.
Cytat:
plastikowa zaślepka śrubki 145 PLN
, to wstawiłbym tam 11 diabłów , a on pisze tak, jakby to było 35 groszy. :evil:Pewnie ma 15% prowizji. I jeszcze się przezywa, psze pana, z userem za pomocą jakichś odgrzewanych kawałków z Gwiezdnych Wojen.
Przecież to nie Laisar sprzedaje wam te elementy. Jak dla mnie wkład Laisara, jako jednego z użytkowników forum (nie moderatorów), jest naprawdę olbrzymi, dzięki niemu np. moja ma wciąż ładne ciemne oczka (bo przecież w ASO zwykle trudno jest znaleźć część do innego samochodu niż ten co przyjechał, a na forum to jest kilkanaście minut zwykle i mamy numer części).
A jako moderator? nie wiem, chyba nie odczułem nigdy że mój post został jakoś drastycznie przycięty (a już na pewno nie bez powodu ;) )
Czuje się jakbym bronił władz, a przecież prawdziwy Polak zawsze powinien być w opozycji :D
Takie ogólnikowe stwierdzenia do niczego nie prowadzą.
Najlepiej było by ustosunkowywać się do bardzo konkretnych przykładów.
Po za tym każdy ma prawo do swojego zdania i nawet jeśli go nie podzielam to powinienem je uszanować w nadziei, że druga strona uczyni to samo.
Niestety gdzie dwóch polaków tam trzy opinie.
Czuje się jakbym bronił władz, a przecież prawdziwy Polak zawsze powinien być w opozycji
yarocz napisał/a:
Niestety gdzie dwóch polaków tam trzy opinie
kwintesencja kwintesencji !!!
dwie różne a jakże spójne wypowiedzi charakteryzujące powszechnie postrzeganego Polaka - niestety zasadnie...
eplus napisał/a:
kol. Laisar jest stronniczy na maxa jeśli chodzi o ocenę działań kuratorów społecznych i innych Mikołajów trudzących się dzień i noc dla dobra dzieci w Polsce i w Norwegii.
ironia? czytelna i zrozumiała - jestem za...
yarocz napisał/a:
Takie ogólnikowe stwierdzenia do niczego nie prowadzą.
Najlepiej było by ustosunkowywać się do bardzo konkretnych przykładów.
Po za tym każdy ma prawo do swojego zdania i nawet jeśli go nie podzielam to powinienem je uszanować w nadziei, że druga strona uczyni to samo.
i tak powinno być w każdym przypadku (nie tylko na naszym Forum)...
Zgadzam sie z opinia yarocz-a calkowicie i lepiej bym tego nie wyraził.
Oczywiscie wszytko można powiedzieć w sposób powiedzmy delikatny, a nie od razy wywoływać emocje u pozostałych forumowiczów.
Oj, Kolego TD Pedro, z tą ironią to nie do końca tak, jak myślicie...
Cytat:
Widzę, że moje głupkowate komentarze nie mają szans z zderzeniu z ze stoickim sceptycyzmem kol. Admina
A mój głupkowaty komentarz w wątku o kuratorach, dzieciach i matce sądzonej za klapsa, czyli naruszenie nietykalności cielesnej trzylatka brzmiał mniej więcej tak:
Cytat:
Co to jest nietykalność osobista trzylatka? Jak matka go karmi łyżeczką, to narusza jego nietykalność osobistą, a jak go kąpie, to jak wyżej + molestuje... (tu było z pięć diabłów, które w cytatach i tak nie wychodzą chyba)
Za chwilę nurtujące mnie pytanie zniknęło z forum. Może wirus , ale Kol. Admin w następującym poście nie zaprzeczył ani się nie dziwił...
A co do cen części, to Kol. laisar mógłby przynajmniej pisać, że osoby o słabych nerwach proszone są o odejście od ekranów...
To tak w ramach przedświątecznych remanentów...
Śpieszę uspokoić - jakkolwiek np ostatnio w shoutboksie rzeczywiście pomstuję na formę niektórych wypowiedzi, to jest to jednak troska o innych.
Ja sam natomiast nie obrażam się za żaden sposób zwracania się do mnie, jeżeli tylko zawiera w sobie także przekaz merytoryczny. Mężnie zniosę najgorsze wyzwiska, do tego niegramatyczne, pełne "orografów", literówek i bez pliterek, jeżeli zakończą się linkiem do postu lub cytatem oraz określeniem mojego błędu (:
eplus napisał/a:
[plastikowa zaślepka śrubki 145 PLN] a on [laisar] pisze tak, jakby to było 35 groszy
Wiem, że to żart i w ogóle, ale mimo wszystko odpowiem serio: tak, jestem z siebie dumny, kiedy czasem udaje mi się powstrzymać od subiektywności - i to nie tylko w kwestiach, na które nie mam wpływu (jak owe ceny)...
Nie jestem w stanie nic na ten temat powiedzieć - takiego postu w ogóle nie widziałem i nie kasowałem, więc w poście następującym nie byłem się w stanie odnieść.
(Aczkolwiek nie wiadomo, czy odpowiedziałbym, nawet gdyby tam był - czytając teraz prezentowaną treść nie odczuwam takiej wewnętrznej potrzeby).
No to odszczekuję, widocznie jednak wirus wciął mój post, przepraszam za podejrzenie. Może powinienem wtedy od razu zacząć zadymę i by się wyjaśniło, a ja zmilczałem, bo wiadomo, że
Cytat:
1. Mod ma zawsze rację...
Toasty popieram zawsze - picie bez toastów prowadzi do alkoholizmu. W Święta lub w Sylwestra umówimy się na konkretną godzinę i wychylimy toast za zdrowie Admina i Modów markowym winem musującym o smaku szampana. Może nawet nie jeden.
Cytat:
A tak naprawdę to warto być trochę egoista, nikomu to nie zaszkodzi.
Popieram. Za komuny istniała odwrócona wersja hasła:
Cytat:
Pracując dla kraju - pracujesz dla siebie
w formie:
Cytat:
Pracując dla siebie - pracujesz dla kraju
Znaczyła ona, że jeśli w pracy robisz fuchę, nawet podkradniesz na ten cel jakieś materiały, to w efekcie wytworzysz jakiś produkt/usługę oraz wzbogacisz się, a zatem pośrednio i całe społeczeństwo się wzbogaci. Zaś nieudolnemu państwu te materiały były najczęściej tylko trudnym do upłynnienia zapasem i problemem, zaprzątającym uwagę rzeszy księgowych i magazynierów.
A zauważyliście, łaskawcy, że grzecznie trzymam łopatkę w wiaderku i *w ogóle* nią nie okładam na prawo i lewo? Gdzie fanfary?...
No nareszcie bierny dobry uczynek!
Kabe napisał/a:
]To powinno być karalne
Jak wiadomo w Kraju Kwitnącej Lipy (oryg.: 国の開花ライム): "Każdy dobry uczynek zostanie słusznie przykładnie i surowo ukarany"
A ja ,a j a, a ja., przem Paniom, też nie włożyłem chyba nikomu łopatki (łac. scapula) w oko, docencie to, zważywszy na mój horrorskop:
"Ma manię prześladowczą. Nic nie jest w stanie zmienić jego przekonania, że licznym, stałym niepowodzeniom Skorpiona winien jest zawsze ktoś inny, a nie on sam. Ze strachu atakuje pierwszy i od tylu. Z przyjemnością dręczy zwierzęta i marzy o posadzie dozorcy w ZOO."
No proszę, a nie chciałem być moderatorem
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-12-18, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2011-12-18, 21:39
Cieszcie się, że trafiła się taka osoba jak Laisar, bo nie każdemu, by się chciało w wolnym czasie tyle robić.
Popatrzcie na większość innych for: tam nawet nikt Ci nie powie, że Twój temat ląduję w śmietniku, jest zmieniony, albo dostajesz warna z automatu i tyle... A tu Laisar, jak z przedszkolakami: powie czemu, gdzie, z jakiego powodu, wszystko podlinkuje i jeszcze napisze, że czeka na uwagi...
Ludzie, to jest forum publiczne, ale jakby nikt tego nie pilnował (po swojemu), to byłby taki rozpiździej, że szkoda gadać. To forum jest naprawdę "demokratyczne" i "luźne". Może takie być, bo jest stosunkowo małe. Choć zawsze twierdziłem, że to akurat zaleta tego forum, to mimo wszystko, ktoś musi pilnować, żeby wszystko miało jako takie ręce i nogi. A, że nie wszystkim to pasuje..? Zawsze, można samemu się tym zająć - Admin i moderator to nie są niezmienne byty zesłane przez stwórcę, tylko garść ludzi, którzy dobrowolnie chcą się tym zająć. Janie O. może sam spróbujesz, bo nic nie robić i narzekać na innych, to każdy potrafi.
Ave Laisar.
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2011-12-19, 00:49, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum