Aktualnie posiadam Scenica, ale ze względu na jego wiek i przebieg (230 tys.) czas pomyśleć o czymś nowym. Wybór padł na Dustera i tak trafiłem na Wasze forum, które przeglądam od pewnego czasu w poszukiwaniu wszelkich informacji na jego temat :)
Dzisiaj odbyłem jazdę testową modelem 4x4 dCi. Najbardziej nurtowało mnie wyciszenie i jakość wykończenia wnętrza, a więc rzeczy na które najwięcej ludzi narzeka. I powiem szczerze - jestem pozytywnie zaskoczony, jest lepiej niż w moim Scenicu. Tak więc pozostało jeszcze przetestowanie wersji benzynowej i negocjacje w kilku pobliskich salonach.
Wersja jaką wybrałem to czarny 1.6 4x2 Laureate + Look + ESP + kilka dodatków.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2011-12-31, 16:37
witaj
niestety, jak jest na coś popyt, to i wytargować cokolwiek ciężko - najczęściej kończy się na symbolicznych dywanikach i ozdobnej końcówce wydechu
najczęściej kończy się na symbolicznych dywanikach i ozdobnej końcówce wydechu
na to nie ma reguły, przy zakupie trochę bogatszej wersji wyposażeniowej można jeszcze coś próbować, mnie udało się jeszcze wytarmosić (oprócz "standardowych" dywaników i końcówki) czujniki parkowania, autoalarm i głośniki wraz z usługą montażu radia, kol. _Marcin_ trochę kasiory u dealera zostawi to i kartę przetargową też ma mocną...
Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 269 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: 2011-12-31, 18:16
Witam prawie sąsiada!
Jak już kupisz - koniecznie daj znać, będziemy organizować spoty pruszkowskie, jestem z okolic! :)
Ja zamówiłem 1.6 4x2 i czekam na odbiór (luty). Inaczej niż kolega maciek powyżej odniosłem wrażenie, iż to diesel jest sporo głośniejszy od benzyny. Ale pomiarów nie robiłem.
W wątku dotyczącym mojego zamówienia (http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6230) opisałem, ile musiałem dopłacić za jaki zestaw dodatków. Daj znać na priv, to napiszę Ci do którego Pana z którego salonu jechać, jeżeli taka oferta Cię przekonuje . Tu nie będę podawał niczyich danych, z kilku przyczyn.
Jak już kupisz - koniecznie daj znać, będziemy organizować spoty pruszkowskie, jestem z okolic! :)
Odezwę się na 100%
project2010 napisał/a:
Daj znać na priv, to napiszę Ci do którego Pana z którego salonu jechać, jeżeli taka oferta Cię przekonuje . Tu nie będę podawał niczyich danych, z kilku przyczyn.
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
No i stało się, dzisiaj po jeździe próbnej benzyną złożyłem zamówienie
Czarny Duster 1.6 4x2 Laureate, pakiet Look, ESP, skóra na kierownicę.
Z gratisów otrzymałem chlapacze przód i tył z montażem, montaż głośników i gwarancję na 5 lat. Planowany termin odbioru drugi tydzień marca.
Teraz pozostało cierpliwie czekać
_________________ "Wszystko powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze." A. Einstein
Ostatnio zmieniony przez _Marcin_ 2012-01-10, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-01-10, 21:20
początek marca to dość szybko, pechowcy czekają po 4 miesiące
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum