Wysłany: 2012-01-06, 20:07 Witam, dołączam do Klubu Kurzowych Drakuli
Witam wszystkich! Po długich i ciężkich namysłach, biciu się z myślami i kłótniach z rodziną (używany czy nowy, musi być podwyższony i z napędem na cztery, bo na wsi mieszkam) decyzja zapadła i została zrealizowana...
W swoje urodziny podpisałam cyrograf na Dusterka : 1,6 benzin, 4x4, Laureate, niebieski mineral + czarne nakładki na nadkola i listwy na drzwi+ESP +podłokietnik+kierownica w skórze+elektryczne tylne szybki (małe dzieci)+chlapacze... Dywaniki, alarm, radio z głośnikami, chromowana końcówka wydechu, montaż czarnego plastiku oraz przedłużona gwarancja na 2 lata- wynegocjowana od dealera (urodziny pomogły...)
Odbiór: koniec lutego. Teraz siedzę i czekam. I się denerwuję (w końcu to mój pierwszy NOWY samochód). Po cichu się przyznam, że bardzo chciałam diesla (ale to dodatkowe 10 koła...)
Jestem pod wrażeniem forum - już dokopałam się wielu użytecznych informacji i na pewno namiętnie będę czytać (do lutego trochę czasu jest)
Pozdrawiam wszystkich krewnych i przyjaciół Drakuli...
Ostatnio zmieniony przez Joanka 2012-01-06, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
A z gadżetów klubowych to napewno na początek oznakowanie w naklejki klubowe i uszczelka pod maske.
Jak będziesz zainteresowana to zapraszam do zamówienia ubranek klubowych http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=6198. Może uda sie zrobić drugą edycję jak będzie wystarczająca ilość osób.
No trochę jest - trochę mnie renia rozbestwiła (ale na razie jeszcze nie trzeba mnie odstrzelić). Dodałam to, co jest praktyczne i z mojego punktu widzenia bardzo potrzebne (np możliwość zablokowania tylnych szyb - małe dzieci).
Miało nie być metalika (ani LOOKa - bo niepraktyczny) - ale po obejrzeniu niebiańsko pięknych zdjęć niebiańsko pięknego Dusterka jednego z kolegów na forum - ze łzami w oczach i ściśniętym żołądkiem szarpnęłam się na niebieski mineral i czarne plastiki... MÓJ samochód oprócz tego, ze ma jeździć, to ma też być ŁADNY - a co....
Cytat:
A z gadżetów klubowych to napewno na początek oznakowanie w naklejki klubowe i uszczelka pod maske.
Uszczelkę nabędę (już wiem jak ma być - czyta się trochę..) - tylko nie wiem, kto mi ją założy, he, he. A po jedyną właściwą naklejkę zgłoszę się we właściwym czasie.
_________________ Były: kaszlak,fiesta, Corolla, mercedes 190, laguna kombi, cherokee, musso (ble), był scenic RX4 , jest ford escape (4x4), i JEST: DUSTER (4x4)
Z tymi urodzinami coś jest że dają wtedy te 2 lata mi za symboliczną 1zł ale dealer się jeszcze bardziej postarał i o miesiąc przyśpieszył dostawę więc ja będę miał przed urodzinami
Witam i gratuluję wyboru, koniec lutego to bardzo bliski termin. Te boki na drzwi to nie wiele dają, ale nakładki na błotniki i chlapacze to jest "ono". Szczególnie podziwiam, że koleżanka skończyła 21 lat i tym się chwali. Ale jako prawie krajanka to podziwiam
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-01-07, 08:51
Witam
serdeczne życzenia z okazji urodzin i gratulacje z powodu tak mądrego i rozsądnego wyboru. Zaglądanie na forum skutecznie skraca czas oczekiwania na auto, co miałem okazję przetrenować na sobie
W każdej wolnej chwili siedzę z nosem w Forum (mąż zaczął na mnie dziwnie patrzeć...)
I tak sobie czytam, i czytam, czasami nawet coś napiszę, albo się z czymś wyrwę
Namiętnie oglądam zdjęcia i czytam komentarze - efekt: właśnie zadzwoniłam do dealera i zmieniłam kolor zamówionego Dusterka z niebieski mineral na SZARY BASALTE...
Nie wiem, czy to dobry wybór - na pewno basalte praktyczniejszy (kolor zbliżony do barwy syfu drogowego?) - zakręcona juz jestem jak słoik majonezu!
Czy ktoś z forumowiczów jest może szczęśliwym i dumnym posiadaczem Dusterka w takowym kolorze i z dodatkiem "full protection", czyli czarnych plastików na nadkolach i drzwiach - jeśli tak, to błagam o jakieś fotki!
Pozdrawiam i wracam do nieznośnego czekania (cierpliwa to ja nigdy nie byłam...)
_________________ Były: kaszlak,fiesta, Corolla, mercedes 190, laguna kombi, cherokee, musso (ble), był scenic RX4 , jest ford escape (4x4), i JEST: DUSTER (4x4)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum