Wysłany: 2008-04-09, 22:04 Rumunia odwołała swojego konsula w Polsce!
Chyba wiecie dlaczego! chciałbym abyśmy wspólnie potępili ten wstrętny czyn, jak się traktuje Rumunów w Polsce. Mnie jest wstyd i przepraszam wszystkich Rumunów za nasze władze.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2008-04-10, 06:56 Re: Rumunia odwołała swojego konsula w Polsce!
Leo2 napisał/a:
Chyba wiecie dlaczego! chciałbym abyśmy wspólnie potępili ten wstrętny czyn, jak się traktuje Rumunów w Polsce. Mnie jest wstyd i przepraszam wszystkich Rumunów za nasze władze.
Jaki czyn?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Jaki czyn? i jak niby sie ich traktuje?, a jak oni Nas traktują?
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Jasne, tymi wszystkimi stosującymi protest głodowy, na całym świecie, ze wszystkich powodów, też nikt się nie powinien przejmować - w końcu to ich wybór, głupków....
no jeszcze kolejny stereotyp że Rumun to żebrak i złodziej
i pijak ....bo każdy pijak to złodziej
No jasne że nie można generalizować, wkońcu to oni produkują naszą Daćkę, ale też ciężko nie mówić na nich żebracy jak na kilku skrzyżowaniach w Gdańsku stoją tacy ściemniacze z Rumunii (zresztą omijają Daćki).
A konsul po prostu dostał po głowie, bo nie zainteresował się swoim obywatelem i miał go głęboko w d...
Jeszcze inną kwestią jest postępowanie prowadzone przez naszą Policję i Prokuraturę, tu chyba nawet szkoda klawiatury, powiem tylko jedno: złapaliśmy człowieka a paragraf się dopisze.
No i jak głodował, to Policja i Prokuratura powinni przywieźć tego konsula do niego.
Ale wiecie że, wszystko zaczęło się od okradzenia jakiegoś sędziego, więc ten poszedł do znajomego prokuratora (w tym kręgu wszyscy się znają) i kazał złapać pierwszego lepszego Rumuna.
Wysłany: 2008-04-11, 19:19
Cóz mogę napisać? Jedyni Rumuni jakich znam (z widzenia) to czerniawi sku******, którzy rozstawiają po rogach ulic brudne baby z brudnymi i głodnymi dzieciakami. Baby żebrzą i zbierają drobne do plastikowych kubków.
I co? Jestem rasistą? Nic nie wiem o rumuńskiej kulturze, sporcie, geografii bo Rumunia zamiast sie promować eksportuje cyganów i żebraków.
Ostatnio zmieniony przez Marcin 2008-04-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Jak czytam te Wasze posty to żałuję że jestem na tym forum. Nikt z Was nie widzial Rumuna, a każdy Rumun to cygan i zlodziej. Przejechałem Rumunię kilka razy wzdłuż i w szerz, i więcej tam kultury niz u nas. Zresztą "naszą" kulturę widać najlepiej na tym forum.
Trochę mnie ponioslo, ale Admin może mnie skreślić z tego toearzystwa.
Wysłany: 2008-04-12, 06:13
Gregosa napisał/a:
Leo2 napisał/a:
Trochę mnie ponioslo, ale Admin może mnie skreślić z tego toearzystwa.
Poniosło to Pana Jana...
Do Pana Jana - przesadziłeś chłopie i to zdrowo... nie pozostaje ci nic innego, jak sprzedać dacię i kupić 20-letniego E-30.
Urażonych przepraszam.
Ale z pominięciem słowa na "s" właściwie nie mam z czego sie wycofywać. Jadąc do pracy obserwuję przy dworcu PKP grupy rumuńskich cyganów, którzy rozworzą swoje żony(?) i dzieciaki (?) na żebraninę.
Jeżeli ktos uważa, że zawodowe żebractwo wystawia im dobre świadectwo, ma do tego prawo. Ja po prostu ( z racji zawodowych doświadczeń) mam podejrzenie, że ci "moi" Rumuni to przestęcy trudniący sie handlem ludźmi. Nikt normalny nie bęzie przeciez trzymał półnagiego dziecka na zimnie...
Co do "tego" Rumuna to nawet postępowe i liberalne media pokreślają, że nie był aniołem (delikatnie mówiąć) i chyba trochę przeszarżował w negocjacjach.
Z trzeciej strony, postępowanie prokuratury to jeden wielki skandal. Nie bez powodu niektórzy mówią na nią "prokurwatura".
Leo2, nie podchodź do tego tak emocjonalnie.
KONSUL NIE ZOSTAŁ ODWOŁANY ZA DZIAŁANIA NASZEJ POLICJI I PROKURATURY (zresztą działania tych służb są więcej niż naganne w tej sprawie), TYLKO ZA TO ŻE MIAŁ W D... SWOJEGO OBYWATELA.
Żebractwo rumuńskich obywateli (jednostek , nie ogółu) utrwala tylko stereotyp o Rumunach.
Żebractwo NIE TYLKO przez Rumunów niepokoi mnie, bo może (ALE NIE MUSI) służyć do obserwacji przed bardziej niecnymi działaniami, zwłaszcza że żebractwem poza nielicznymi przypadkami zajmują się całe "gangi".
I co? Jestem rasistą? Nic nie wiem o rumuńskiej kulturze, sporcie, geografii bo Rumunia zamiast sie promować eksportuje cyganów i żebraków.
Drogi Janie!
Miałem na ten temat nie pisać ale....Zagotowała mi się woda w chłodnicy !
Znowu wyszły na wierzch stereotypy. Analogiczne moża spotkać nt. Polaków !
Nie poniżajmy zatem innych !!!!!
W wypadku przypadku Claudiu Crulica ciała równo dały: polskie organa ścigania, wymiar sprawiedliwości, i rumuński konsul. Śmiem twierdzić, że ten człowiek padł ofiarą stereotypów właśnie!
Pamiętasz Janie takie przysłowie (o stereotypach właśnie): "Kowal zwinił, Cygana powiesili"?
Nb. mniejszość Romska to w Rumunii to ok. 2.5% (w Bukareszcie 5%)
Nie ukrywam, że jest to postać mi bliska, z powodu zainteresowań zawodowych. Nb. miałem przyjemność pracować przy pewnym projekcie z Jego uczniem Radu R. (d. Bukareszt dziś Austin w Teksasie, ot polski, parhdon rumuński los...)
...a w sporcie np. Nadia Comăneci..
Na liście najlepszych sportowców minionych 150 lat Nadia Comăneci zajmuje czwarte miejsce wyprzedzając Pelégo i Muhammada Alego....
Zaznaczam, że NIE jestem specem od Rumunii. Po prostu są to przykłady światowego formatu synów (i córki) narodu kowali, drwali, cyganów, i wampirów, wytwórców tekturowych Dacii (nb. aut dla 4 pierwszych wymienionych kategorii) które przeleciały mi w tej chwili przez głowę.
Przepraszam za emocjonalny ton ale.....
"(...) Szlag mnię trafia, ergo sum(...)"
Piotr Strzelczyk, Środkowoeuropejczyk
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2008-04-13, 12:53, w całości zmieniany 7 razy
Jan, uważałem cię za równego gościa.
Jeśli tak nie podoba ci się Rumunia, to dlaczego kupiłeś Dacię ?
Niestety, albo lepiej stety, trzeba szanować innych, a w szkole najwyraźniej cię nie nauczono, że Romowie to naród koczowniczy...
Są tacy jacy są i mają prawo tacy być, gdyż są wolnymi ludźmi.
Wydaje mi się, że życie powinno się traktować nie do końca serio...
Kiedyś, na rzymskim lotnisku przy odprawie do Katowic, koło mnie odprawiano ludzi do Bukaresztu. I co ? A to, że Rumuni to normalni ludzie. Jak Polak, Niemiec czy Portugalczyk. Są najbiedniejszym krajem w UE, weszli do niej na bardzo warunkowych warunkach, ale nie masz prawa ich poniżac. No chyba, że czujesz się lepszym od innych, bo wiesz, że masz luksusowe auto w Indiach oczywiście...
Co byś zrobił, gdybym coś powiedział na twoją rodzinę ? Jak byś się poczuł ?
P.S Ta Nadia Comaneci jest całkiem ładna
_________________ Italjet Formula
50 ccm
12 lat
wciąż jeździ , ale czy zajechałbym do Rumunii ?
Dacia, Fiat i Tata - to nie samochody, to pasja
Ostatnio zmieniony przez Loganek 2008-04-12, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
JUż mi przeszło, bo są na tym forum "ludzie". Wierzcie mi jak pierwszy raz przejechałem Rumunię z Oradei do Constancy to od razu pokochałem ten kraj i tych ludzi. Romowie (cyganie) są wszędzie, u nas na Wegrzech, na terenach byłej Jugosławii. To nie są Rumuni tylko Romowie i wywodzą się z Indii. Tak sobie wędrowali i pozostali w tych krajach. A teraz zapytam kto wie co znaczy Dacia (Dacja).
Pozdrawiam.
pisalem poprzednio, ze kazdy moze zalozyc glodowke, bo to jego wybor. niestety okazuje sie, ze sluzba wiezienna przylozyla reke do jego smierci. i to jest zle. i to bardzo. pozdr
Wysłany: 2008-04-12, 20:23
Chłopcy, czy nikt nie czytał dokładnie tego co napisałem? Napisałem, że Rumunia nie promuje swoich walorów, a jedyni Rumuni jakich znam to żebrzący Cyganie. Tak właśnie jest. I gdzie tu nieprawda, zła wola albo błąd?
Zresztą polaczkowie-pijaczkowie-złodziejaszkowie też dokonale psują reputację Polakom za granicą.
Szumowiny stanowią część każdego społeczeństwa. W tym rumuńskiego, polskiego niemieckiego.
Gdy potępiam (celowo wulgarnie) zawodowe żebracwo przy UŻYCIU dzieci, to gdzie tu stereotyp?
Popieracie to? Wykorzystywanie dzieci w nachalnej żebraninie? A jeśli to jest element kultury, wolności, stylu życia, to może dorzucimy sprzedawanie dzieci do burdeli, do wojska, do niewolniczej pracy? Skoro są społeczeństwa, które na to pozwalają, czemu nie?
Skoro Piotress walczy o Tybet, dlaczego do cholery nie zawalczy o niemowlaka na kolanach żebrzącej Cyganki? Tybet jest daleko a krzywdzone Cygańskie dzieci blisko.
Rumuni są potomkami dwóch wielkich ludów starożytnych: GETO - DAKÓW I RZYMIAN. Getowie, zwani przez Rzymian Dakami, pochodzą z wielkiej rodziny trackiej, głęboko zakorzenionej w tradycji antycznej i w najstarszych religiach Hellady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum