pod koniec listopada odbyłem podróż na dystansie ok. 1500 km po Rumunii i zacząłem liczyć Dacie, wytrzymałem do 500 a potem to już dałem sobie spokój...
Dzisiaj w Krakowie na ul. Chodowieckiego -okolice miasteczka studenckiego Dacia Sandero i to chyba z naklejką Klubową
A nie moja czasem?
Czasami tam parkuję, a klubowych naklejek mam minimum 3 :D jak miała ciemne oczka, zamiast srebrnych i była niebieska to na pewno moja - to jedyna taka w okolicy (w kraju albo nawet na świecie :D)
Ostatnio zmieniony przez czaju 2011-12-17, 13:56, w całości zmieniany 2 razy
Jakis czas temu wygladajac przez okno zauwazylem, ze za moja Drakula stoi inny Duster...
Wychodzac z psem zatknalem za wycieraczka forumowa ulotke, poniewaz woz byl bez barw klubowych. Dzis przyjechalem z roboty i natknalem sie na tego samego Dustera, ale juz razem z wlascicielem - okazal sie nim kolega z forum - juro. Pogadalismy troche, ponarzekalismy na skromna ilosc lodzkich forumowiczow i brak lokalnych zlotow jakie maja miejsce w innych miastach. Moze czas to zmienic? Zobaczymy, bo jak na razie aktywnych lodziakow jest niewielu...
Dziś po 11ej mijałem w centrum Gdańska na ul.Podwale Staromiejskie, Kierowniczkę bliźniaczego Stepway'a na bydgoskich "blachach" [CB XXXX]. Pomachałem ale pozostało to bez odzewu
Około godziny 13ej na Trójmiejskiej Obwodnicy w kierunku Pruszcza, na wysokości węzła Straszyn, lewym pasem śmignął ciemny Duster z... "indywidualną" tablicą rejestracyjną Nie doczytałem dokładnie co było napisane (może nazwa jakiejść firmy!?) ale zaczynało się G0
Czasem udaje mi się spotkać czerwonych, braci, Stepway'a. [GD XXXX] wypatrzony pare razy gdzieś w korku w rejonie Szadółek, oraz [GDA XXXX] na Trakcie Św.Wojciecha.
Srebrnego [GD XXXX] bliźniaka widziałem do tej pory w Polsce tylko raz, jeszcze przed odbiorem swojego, na Armii Krajowej. Oraz jeden raz na chorwackich tablicach, po za granicami.
Jak do tej pory Klubowiczów nie napotkałem
Z dnia na dzień, przybywa Daciek na naszych drogach. Głównie mijam się z Dusterami, albo głównie je zauważam ale i Sandero spotkać można więcej niż przed rokiem.
zostałem dzisiaj "zaczepiony" przez panią (na ulicy) zainteresowaną moją opinią nt. zadowolenia z użytkowania Dustera, po sympatycznej rozmowie okazało się, że pani ta ujeżdża od roku Stepwaya który stał zaparkowany w pobliżu - kolor czerwień ognista 1,5 dCi
miejsce Lublin, dzielnica Felin, godz. 13,45...
dzisiaj, Lublin, ul. Chodźki godz. 12,20 czarny Duster 4x4, pakiet Look w środku dwóch sympatycznych panów, wręczyłem nalepkę klubową i zachęciłem do obejrzenia naszego forum i rejestracji w naszym Klubie - obiecali obydwaj (okazało się, że drugi z panów również ujeżdża Dustera) ...
Dziś około południa na wysokości Rotmanki, w kierunku obwodnicy, jadąc Stepway'em przed Sandero, do "orszaku" dołączył czarny Duster [GDA xxxx] z dwiema paniami.
piotrres - "trafić" taką daćkę w PL to jak trafić w Lotto - może leć i kupon puść masz szczęście jak cholera
Już dzisiaj za późno... Nie wierzyłem oczom, ale w lusterku wstecznym zobaczyłem jeszcze duży czarny napis DACIA na furcie paki.
Nb. dokładnie w tym miejscu kiedyś wyprzedzałem Logana 1.5 dCi na rumuńskich blachach.
Ja wiem, że w Kozienicach Inspekcja weterynaryjna dostała Sandero Stepway, a w Jedlni Let. pod Radomiem jeździ jedyna w policji Dacia Logan (a przynajmniej jeszcze do niedawna jedyna - ale chyba nadal) , obie nieoznakowane. Pozdrawiam
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-01-22, 22:34
Kazimierz n. Wisłą: ciemny dusty, który zaparkował obok mnie i niebieski logan z Powiatu Opolskiego z oznakami korozji na błotnikach i progach, też zaparkował obok.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum