W kwestii wnętrza - nie wiadomo, czy wierzyć tym wizualizacjom (bo po kołach widać, że są wklejane), ale deska rozdzielcza wydaje się być nowym projektem w Dacii:
może nie tyle nowym co zmodernizowanym poprzednim, ale to i tak sporo na plus
w tym roku planowałem zakup dustera, kto wie może do walki właczy się lodgy;) ciekawy jestem kiedy zaczną się pierwsze rejestracji nowych właścicieli
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-01-08, 15:39
jak dla mnie, bardzo rozsądnie wyglądające, bez wodotrysków ale funkcjonalnie autko. Może nieco przekombinowane tylne lampy zespolone. Ten prezentowany na fot, kolor wygląda mi na szary bazalt (taki jak zamówiłem w Dusterze ) Co do lampy przedniej moja teoria jest następująca: - w największej wnęce są ewidentnie dwie żarówki - mała pozycyjna i zapewne dwuwłóknowa H4 mijana/drogowa.Na lewo od niej pomarańczowa bańka kierunkowskazu. Piętro wyżej prawdopodobnie zwykła żarówka światła dziennego.Należy zakładać,że cena będzie kształtować się między MCV a Dusterem
- wygląda na to, że lodgy może być blisko spokrewniona z nieoferowanym u nas modelem Nissana, który ma jednak z kolei innego bliskiego kuzyna: note... Nie ma jak w rodzinie (;
a wymiary
Comprimento 4420 mm
Largura 1690 mm
Altura 1585 mm
Entre-eixos 2600 mm
Porta-malas 123 L (todos bancos levantados) / 589 L (3ª fileira rebatida) / 607 L (3ª fileira rebatida + compartimento sob assoalho) / 964 L (2ª e 3ª fileiras rebatidas)
Tanque de combustível 50 litros
Peso em ordem de marcha 1.293 kg
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-01-09, 23:25
Lukas87 napisał/a:
w dzsiiejszym AS jest duzy artykul o daciach i pisze ze lodgy i popster beda produkowane w afryce!! jutro wstawie artykul
niestety, artykuł - jak już ktoś wspomniał - nie należy do najwybitniejszych. Pozbierali wszystkie swoje qasi-wizualizacji, dopisali trochę wróżb z fusów no i 2 strony zapełnione...
No bardzo możliwe, że to Nissan, w końcu współpraca między Nissanem i Renault ma miejsce od dość dawna i nie jest tajemnicą :) Co nie zmienia faktu, że znacznie wolę MCV :)
Tu nie chodzi o to, że to jest / ma być daćkowo ometkowany model Nissana - tylko o wykorzystanie wspólnych rozwiązań technicznych, od płyty podłogowej poczynając, oraz ogólny pokrój. (Podobnie jak np w przypadku Clio3 i Sandero).
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2012-01-11, 08:25
laisar napisał/a:
Też żadna nowość - fabryka w Maroku miała być gotowa już chyba w 2008 r....
Dokładnie. Produkowali tam wcześniej Kangoo. Co ciekawe, czytałem kiedyś na ichniejszej stronie (renault marocco), że to właśnie z Maroka eksportowali Logany sedan do... Francji. Nie wiem, ile w tym prawdy - trzeba byłoby sprawdzić "francuskie" Logany po VINie.
Nie, fabryka SOMACA koło Casablanki, produkująca m.in. Kangoo, jest stara, z początku lat 60, ja natomiast pisałem o nowym zakładzie, koło Tangieru, zbudowanym przez Renault od podstaw.
Też żadna nowość - fabryka w Maroku miała być gotowa już chyba w 2008 r....
Dokładnie. Produkowali tam wcześniej Kangoo. Co ciekawe, czytałem kiedyś na ichniejszej stronie (renault marocco), że to właśnie z Maroka eksportowali Logany sedan do... Francji. Nie wiem, ile w tym prawdy - trzeba byłoby sprawdzić "francuskie" Logany po VINie.
Jak już napisał laisar, chodzi o dwie różne fabryki:
Jedna, działająca, jest w Casablance:
Cytat:
SOMACA: the plant producing Logan and Kangoo
The SOMACA plant is located south-east of Casablanca and the Group is the majority shareholder. The facility meets EAQF “A” quality standards and also holds ISO 14001 environmental certification. Its 1,200 employees and two production lines make Kangoo and Kangoo Express for the local market, and Logan (Dacia) for export to French and Spanish markets. In 2009, SOMACA will also produce Sandero.
Renault’s Tangier plant, which will produce vehicles based on the B0 platform (Logan), will start up in early 2012 with one production line and an annual output capacity of 170,000 vehicles. Ultimately, capacity will be increased to 400,000 vehicles/year.
Mnie najbardziej interesują rozwiązania we wnętrzu - ale te praktyczne, a nie wizualne.
Czy będą 3 niezależne fotele w drugim rzędzie? (Widać środkowy pas na podsufitce nad tylną szybą, jak w MCV-ce, oraz ucho do jego prowadzenia - niczego to jednak nie rozstrzyga).
Jak się będzie składał 3. rząd? (Na ostatnich słupkach nie widać pasów - ale to tylko wizualizacja z kompa, więc też nie musi niczego oznaczać. Zagłówki to "przecinki" - co wciąż jednak nie oznacza, że fotele nie mogą się chować w podłogę na płasko).
ale mam przeczuje że około 25 stycznia zobaczymy jak będzie w środku wyglądać
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=45225#45225
przypomina mi to trochę schemat działania Renault jak z Dusterem, kontrolowany wyciek danych
Już nie będę pisał, kilka różnic widać gołym okiem
PS W pewnym momencie filmiku, niestety nie dało się akurat zatrzymać na tej klatce, (z naciskiem) zdawało mi się, że widać było ,,stare'', okrągłe nawiewy na środku, na spyfotkach były z boku też okrągłe. Czyli (chyba) znowu deska przejdzie widoczną, ale raczej ewolucję.
@limo Dla mnie chyba też, a antena to taki mały pypeć.
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Ostatnio zmieniony przez paweloo97 2012-01-17, 21:06, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum