Wygląda trochę podobnie do brazylijskiego Sandero po lifcie, zwłaszcza to radio 2DIN i radosny chrom na pokrętłach wentylacji.
Doszedł nowy schowek na górze konsoli centralnej, bo w nawigację czemuś nie wierzę. :) Sterowanie szybami trafiło na drzwi chyba, nadal nawiew centralny to te beznadziejne okrągłe fufacze, do których nie można przyczepić uchwytu od nawi/czegokolwiek. :/ Jak dla mnie - pupy nie urywa, ale też widać postęp. To raczej ewolucja, niż rewolucja.
Nie jestem miłośnikiem, ale też nie przeszkadza mi to jakoś bardzo - zwłaszcza wobec dużego plusa, na jaki wygląda przeniesienie tych pokręteł trochę wyżej!
bebe napisał/a:
w nawigację czemuś nie wierzę
W zasadzie nie ma technicznych przeciwwskazań, żeby taka istniała - zrobienie kawałka plastiku pasującego w to miejsce zamiast klapki to nie jest jakaś kosmiczna technologia, nawet dla producentów akcesoriów.
...Aczkolwiek pojawiła się plotka (od zdaje się pracownika Reno), że w wyższej wersji będzie po prostu ekran dotykowy - jak chyba należy rozumieć, w tym 2DIN, które jest nawet takie dość skośne...
bebe napisał/a:
ewolucja, niż rewolucja
Sterowanie szybami wolałem po staremu, fufacze mi powiewają - ogólnie: może być.
A i tak najbardziej interesuje mnie drugi i trzeci rząd siedzeń.
Widzę spory postęp w stosunku do tego, co mam w swoim Loganie MCV :)
No i trzy zegary, czyli przynajmniej w tym miejscu mała rewolucja. Oby tylko okazało się, że Lodgy ma w opcji automatyczną klimę, a pod sufitem półkę taką jak MCV, to zacznę na poważnie rozważanie zmiany starej Daćki na nową. A jakby jeszcze w hiper - super - topowej wersji dali opcję 4x4... ech marzenia...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-01-20, 20:43
Na pewno przebije Scenica i Orlando przestronnością wnętrza. Prawdopodobnie również ceną, jeśli przecieki prasowe okażą się prawdą i golas będzie do wzięcia za 50 kzł. Jeśli do tego dorzucono by pełny ocynk blach i fabryczne LPG to wszelkie drobiazgi typu umiejscowienie przełączników szyb, radio zwykłe czy 2DIN mają znaczenie co najwyżej trzeciorzędne. A na newsletter o Lodzi też się zapisałem;)
rzekłbym rewolucja jeśli chodzi o deskę, też czekam jak będzie wyglądała sprawa z siedzeniami :D
mi obojętne jest wyposażenie byle było użyteczne ( regulacja foteli, podgrzewane szyby i lusterka, sprawny i mało palący silnik)
+ bezpieczne 4 gwiazdki w bidzie, 5 w full wypasie
czy mi się wydaje czy będą welurowe siedzenia?
A golas 5miejsc ma kosztować 44 990zł koniec kropka
7 miejsc ma kosztować 47 990zł.
Przy takich cenach i rozsądnemu ich dostawaniu do wyposażenia była by rewolucja i Renault by zawładnęło rynkiem.
jeśli chodzi o nawigację wbudowaną to chodzą słuchy o R-linku
Oddałbym prawie wszystkie nowe bajery za 7 szt. pojedynczych foteli...
...środkowe i tylne na szynach, wyjmowane pojedynczo, jeden składany w stolik i ze stolikami "lotniczymi" na oparciach foteli przednich
Ja z życzeń typu "must have" dokładam jeszcze wspomnianą klimę automatyczną, z regulowanymi nawiewami na drugi i trzeci rząd, 130-konną turbo benzynę, 6 poduszek, tempomat oraz koniecznie rolety okien drugiego i trzeciego rzędu.
Tylko jeśli takie auto byłoby w cenie +/- 60 tysięcy, to kto by kupił Grand Scenica ???
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-01-21, 12:33
Przypomina ale dla mnie to zaleta - w skodzie dzięki takiej desce rozdzielczej można postawić dość wysoką butelke z wodą za lewarkiem skrzyni biegów, więc dość praktyczna rzecz
ciekaw jestem czy pojawi się lodówko-schowek jak w Scenicu I i jak będzie głęboki schowek górnej deski? Myślę że zerżną parę patentów w Scenica I która była dość udatnym autem.
Bardzo bym chciał by była przednia szyba ogrzewana jak w Scenicu.
IMG_8777.jpg
Plik ściągnięto 348 raz(y) 113,67 KB
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Nie - w bardzo wielu modelach są do siebie na tyle samo podobne, a jednocześnie równie wiele się różnią. (Bo co tu też można nowego wymyślić, jeszcze bez popadania w jakieś ekstrawagancje...).
maciek napisał/a:
ciekaw jestem czy pojawi się [...]
Nie liczyłbym na zbyt wiele bajerów - to w końcu nie ma być reno za pół darmo, tylko ubogi krewny.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 15:14
http://www.dailymotion.co...rom=embediframe
Jestem prawie zdecydowany
Jeśli wersja 5 osobowa benzynowa z klimą nie przekroczy 45 tys. to stoję pierwszy w kolejce :)
Swoją drogą porównajcie sobie stojącą obok Yeti krótszą o pół maski (wiem wiem złudzenie) ...
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2012-01-23, 15:16, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 21:43
Uwazam, ze tylny slupek za tylna szybka jakis nienaturalnie wielki... albo szybka za mała, za krotka, za wczesnie sie konczy. Bardziej bym tu widział szybke dłuższa jak w MCV. Co mnie jeszcze zastanawia - wydaje sie, ze ten pojazd ma niski przeswit. Co do wnetrza duzy krok na przod. Całosc bryły oceniam wizualnie sceptycznie ale moze bedzie do bolu praktycznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum