Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2008-04-17, 11:47 Znowu Kosowo
Skoro już nie raz dyskutowliśmy tu o prawach człowieka (Kosowo, Tybet, Polska-sprawa zagłodzonego Rumuna) wrzucam super ciekawą informację o barbarzyńskich praktykach wyzwoleńczej armi kosowa. Jeżeli się potwierdzą, Europa i USA powinny zgodnie wypiąc tyłki a Serbowie powinni kopac w dupy aż się zmęczą.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 90 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG
Ja tam generalnie uważam, że zgoda na oderwanie od Kosowa Serbii to był błąd UE i USA. Sprawa wcale nie jest taka oczywista i klarowna, że Serbowie to źli, a Albańczycy cacy.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Jesli mogę coś dodoać to co roku jestem na Chorwacji mam tam znajomych i toczymy różne dyskusje (przy rakiji). Póki był Tito było OK i wszyscy wieszali jego portrety nawet w domach. Co do Serbów, to oni zaczęli w Plitvickich Jezerach wojnę. Dzisiaj Chorwaci są na swoim. Co do Kosowa, muszę przyzna rację Serbom. Nasza polityka opiera się na tym co Ameryka zrobi. (Zawsze wpadamy z jednej skrajnosci w drugą) Ciekawe czemu Słowacja czy Węgrzy nie poparli tego. Może nie "musieli".
Porozmawiać zawsze można, o wszystkim, nawet na daćkowym forum - w końcu nie ma obowiązku udziału ani czytania - ale... mamy przeznaczone na to specjalne miejsce. Proszę więc modów / adminów o zrobienie porządku (: i przeniesienie wątku do odpowiedniego działu.
oderwanie Kosowa od Serbii osłabia Rosje
a wszystko co osłabia Rosje jest dla nas ok
szkoda ze szwaby nie odkupiły okregu kaliningrackiego bysmy z sowietami nie mieli wspolnej granicy
oderwanie Kosowa od Serbii osłabia Rosje
a wszystko co osłabia Rosje jest dla nas ok
szkoda ze szwaby nie odkupiły okregu kaliningrackiego bysmy z sowietami nie mieli wspolnej granicy
Serio piszesz? Niemcy z dwóch stron to by dopiero zagrożenie było... ja bym bardziej uważał na Niemców, a przy tym też starał się o lepsze stosunki z Białorusią, która jako bufor między Rosją jest dla nas bardzo korzystna. Ale nasze władze (kolejne już) oczywiście muszą "krzewić demokrację" i przez to Polonii na Białorusi żyje się coraz gorzej, a Łukaszenko jest spychany w ręce Putina. Zamiast handlować, ułatwić Polakom życie na Białorusi i powiększać nasze wpływy gospodarczo-kulturalne, niepotrzebnie się kłócimy.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Ale nasze władze (kolejne już) oczywiście muszą "krzewić demokrację" i przez to Polonii na Białorusi żyje się coraz gorzej, a Łukaszenko jest spychany w ręce Putina. Zamiast handlować, ułatwić Polakom życie na Białorusi i powiększać nasze wpływy gospodarczo-kulturalne, niepotrzebnie się kłócimy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum