Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-02-07, 17:15
powodzenia na biegunie północnym !!! czekamy na fotoreportaż z podróży
Witam.
W sprawie tej żółtej kontrolki. Czy nadal Ci świeci? Byłem dziś w serwisie z podobnym problemem... i okazało się że w jednym kole mam odrobinę mniej powietrza. Serwisant stwierdził że przy dużym mrozie mają sporo tego typu "szybkich" problemów do rozwiązania.
W sprawie tej żółtej kontrolki. Czy nadal Ci świeci? Byłem dziś w serwisie z podobnym problemem... i okazało się że w jednym kole mam odrobinę mniej powietrza.
Kontrolka z symbilem świec żarowych? Prędzej by mi logika podpowiadała np.ABS,układ hamulcowy, ale symbol powiązany na mój chłopski rozum z silnikiem?!
Faktycznie, trzeba pamiętać o stanie ogumienia w przypadku posiadania 4x4. Obowiązkowo sprawdzać ciśnienie, nie wolno mieć różnych/o różnym zużyciu opon na przeciwległych osiach co jest dopuszczalne dla 4x2, bo wtedy można spodziewać się kfiatków.
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dci
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-02-08, 10:21
Dusterjack napisał/a:
...Dziś było jest mniejszy mróz i silnik pracuje bez problemowo. Ciekawe czy jeszcze ktoś miał taki objaw?
też mam taki objaw, w okolicy -20 zauważalny
wybieram się na akcje serwisową z hamulcami to zgłosze, efektem się pochwalę, ale mam wrażenie, że w serwisie to jak się "coś nie urwie" to nie naprawią...
- bez przesady...
- w końcu celem wyprawy jest pokonanie w krótkim czasie długiej trasy a nie siedzenie w sieci... upływ kilku dni, warunki pogodowo/terenowe, pokonane odległości oraz fakt, że "za kółkiem" tylko dwie osoby zapewne ograniczają możliwości siedzenia w sieci on line... - sam pilnie śledzę relację...
- oby przerwa w jej nadawaniu wynikała wyłącznie z powodów o których napisałem...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-02-09, 11:50
Panowie, weżcie pod uwagę że w tamtych rejonach mogą być mrozy ponad -30st. C, nie wiem z jakiego urządzenia z dostępem do sieci korzysta esdziewiąty ale elektronika potrafi płatać figle w takich warunkach... Sam chciałem zrobić kilka fotek samochodu sąsiada do ogłoszenia i przy -23 st. C cyfrówka Canona olała sprawę
Panowie, weżcie pod uwagę że w tamtych rejonach mogą być mrozy ponad -30st. C, []... Sam chciałem zrobić kilka fotek samochodu sąsiada do ogłoszenia i przy -23 st. C cyfrówka Canona olała sprawę
Wątpię by esdziewiąty siedział na słupie telefonicznym i nadawał, raczej jest w ciepłym dustim i spokojnie cyka po klawiaturze.
Wooow co za emocje. Ciesze się:)
zaczynajac od najwazniejszego!
Dojechalismy na Nordkapp, do najdalej dostepnego miejsca. Sam cypel z globusem wymagalby marszu 13km, a zebylo ciemno, zimno i wialo, nie skusilismy sie .
Na pocieszenie, mamy prawdopodbnie pierwsze na swiecie zdjecie z Dusterem i zorzą polarną!
Mielismy spore szczęście ze udalo nam sie ją zobaczyc i uwiecznic
Fotorelacja będzie baaaaardzo ciekawa, i ladna, wiec proszę o cierpliwosc. Do konca przyszlego tygodnia na pewno bedzie juz wszystko wiadomo
Pozdrawiam, teraz odpoczywajac moge odpowiadac na Wasze pytania
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum