sugerujesz, że wykonując planowy przegląd "salon" oferuje na czas trwania czynności samochód zastępczy - za darmo?
malygabrys napisał/a:
Tak. Jak najbardziej.
(podkreślenie moje)
Możesz uchylić rąbka tajemnicy, który dealer jest tak hojny?
Przy wizytach serwisowych, które przeważnie zajmują >6h, biorę laptopa i jestem "w pracy", oczekując w bufecie raczę się kawą. Gorzej jednak gdy samochody pozostają na dłuższy okres - chociażby przytaczane przypadki naprawy gwarancyjnej.
Pomijając kwestię czasu, zostawiam narzędzie wykorzystywane w pracy (samochód firmowy) i tutaj za każdm razem ASO Zdunek zasłaniał się warunkami gwarancji Dacia. Sytuacja jest dla mnie jasna, czytelna i w nie wymagam więcej niż mówią postanowienia odpowiedzialności gwaranta. Zdziwiony jestem natomiast różną interpretacją tego, co posiadamy w naszych "książeczkach".
Wdzięczny byłbym za podpowiedź, które ASO Renault ma inną wykładnię. Może to okazać się pomocne dla nas wszystkich.
Jako ciekawostkę podam, że byłem świadkiem, odstawiając pojazd ze stajni Renault - Koleos'a (gwarancja), również ASO robiło problem z uzyskaniem samochodu zastępczego. Po burzliwej dyskusji, zaproponowano... Clio II.
Witam. więcej informacji znajdziecie na stronie UOKIK tam też znajduje się link do stronki zawierającej nr VIN aut wytypowanych do wymiany przewodu hamulcowego
(lewa strona prawa strona tył samochodu).
Jestem po wymianie. Myślałem, że mi chociaż chlapacze z rabatem sprzedadzą ale nic, nawet jakiegoś wyświechtanego "przepraszamy za niedogodności bla bla bla". No cóż BMW to to nie jest, więc cudów w serwisie nie oczekuję. Całość zajęła ok 3h, i nawet mi samochodu wymytego nie oddali. Serwis Zdunek Gdańsk.
Na razie póki co DD jeździ całkowicie bezawaryjnie i nawet temperatury poniżej -25 po nocy w lesie nie wytrąciły go (jej?) z równowagi.
Ostatnio zmieniony przez SpikeMike 2012-02-12, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-02-12, 22:34
Ja bym nawet nie chciał żeby przy takich mrozach myli mój samochód... różnica temperatur wody i lakieru zbyt dużą, a pewnie nie wysuszyliby idealnie i któreś dzrwi lub zamek mogłyby przymarznąć
Ja bym nawet nie chciał żeby przy takich mrozach myli mój samochód... różnica temperatur wody i lakieru zbyt dużą, a pewnie nie wysuszyliby idealnie i któreś dzrwi lub zamek mogłyby przymarznąć
Mój wehikuł umyli, ale pod spodem nie zdążył wyschnąć w nocy -19 st. i... rano w czasie jazdy okazało się, że zamarzł czujnik ABS: (zapaliła się kontrolka) zadziałało podniesienie na podnośniku.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-02-12, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-02-12, 23:20
No właśnie, dlatego w takie mrozy olewam mycie... Jak było -5 to umyłem na karcherze, wytarłem, nasmarowałem uszczelki+konserwacja zamków i do garażu. Przy większych mrozach odpuszczam mycie (a mam na tym punkcie bzika, w sezonie myję 1 raz w tygodniu)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-02-15, 14:11
akcja serwisowa przewód hamulcowy w 4x4 - dzwoniłem dziś do ASO w tej sprawie. Każą podać sobie nr VIN i sprawdzają. Mój egzemplarz (styczeń 2012) nie jest objęty wymianą tego elementu. Mogę ostrożnie przypuszczać,że wszystkich 4x4 z bieżącego roku akcja nie dotyczy. Jeśli mimo to ktoś jest zainteresowany, łatwo to ustalić w podany wyżej sposób
Ja sam się do nich zgłosiłem bo jadę w góry i chce mieć to za sobą. Sprawdzili, byłem na liście. Nie mieli części, zadzwonili za 3 dni, pojechałem, 3 godziny i po robocie.
w sumie niedobrze bo dzisiaj wymieniono mi juz te przewody na miedzane , przy okazji sprawdzono i skasowano błędy w kompie, nasmarowano wszystkie zamki i uszczelki oraz piszczące fotele, doleli płyny łącznie ze spryskiwaczam itp oczywiście wszystko gratis
i najważniejsze umyli mi bardzo dokładnie samochód wewnątrz i z zewnątrz ( był nieźle zsyfiony ) tyle minimum straciłeś
w sumie niedobrze bo dzisiaj wymieniono mi juz te przewody na miedzane , przy okazji sprawdzono i skasowano błędy w kompie, nasmarowano wszystkie zamki i uszczelki oraz piszczące fotele, doleli płyny łącznie ze spryskiwaczam itp oczywiście wszystko gratis
i najważniejsze umyli mi bardzo dokładnie samochód wewnątrz i z zewnątrz ( był nieźle zsyfiony ) tyle minimum straciłeś
zyga03, a u którego dealera byłeś że Cię tak ładnie potraktowali? w warszawie? pytam bo właśnie się rozglądam za załatwieniem sprawy tego przewodu i zastanawiam się do kogo by tu jechać... długo musiałeś czekać na termin naprawy?
zyga03, a u którego dealera byłeś że Cię tak ładnie potraktowali? w warszawie? pytam bo właśnie się rozglądam za załatwieniem sprawy tego przewodu i zastanawiam się do kogo by tu jechać... długo musiałeś czekać na termin naprawy?
na Lewinowskiej umawiasz sie przez telefon z dnia na dzień
OK dzięki za szybką odpowiedź ode mnie to kawał drogi (ja spod Kampinosu ), zdecydowania bliżej mam do Morów, ale rozejrzeć się nie zaszkodzi. Jeszcze raz dzięki!
OK dzięki za szybką odpowiedź ode mnie to kawał drogi (ja spod Kampinosu ), zdecydowania bliżej mam do Morów, ale rozejrzeć się nie zaszkodzi. Jeszcze raz dzięki!
W Morach tez nie było jakoś specjalnie problemu z terminem - ja tam robiłem ten przewód praktycznie z dnia na dzień.
Ostatnio zmieniony przez sereq 2012-02-23, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum