uproszczony projekt mi nie podpada pod gust... tamte lepsze...
Potraktujmy to jako wyjście i co by tu dodać. piotrres - ma dużo racji w tym że logo jest przeładowane i że z daleka może być zbyt podobne do Dacii jako takiej
_________________ majkhell
Kijop [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-19, 15:27
Jestem "świeży" na forum ale najbardziej pasuje mi wersja C. Ta bez charakterystycznych "trójkącików" jest jakaś biedna
Postaw kobitę przed faktem dokonanym LOGAN - w końcu to Ty nosisz spodnie
Co naoglądała się reklam z tym podejrzanym typkiem co go parka wozi nową fabią.
U mnie było podobnie Logan ? Fabia ? Thalia ?
i w końcu przekonałem kol. małżonkę że jednak Logan. I bardzo jej w nim do twarzy (czerwony ,metalik) ! Ino żałoba byłaa po strone jej rodziny...... "Bo, Piotruś to PODOBNO inteligentny człowiek !"
Proponuję czytać uważne - piszę o tym dinksie na górze co to kontur Polski ma na myśl przywodzić, chodzi o to że ma to być lekka dygresja a nie dosłownie kontur.
uproszczony projekt mi nie podpada pod gust... tamte lepsze...
Potraktujmy to jako wyjście i co by tu dodać. piotrres - ma dużo racji w tym że logo jest przeładowane i że z daleka może być zbyt podobne do Dacii jako takiej
I tu mam problem, bo rzeczywiście zrobiło się jakoś pusto. Takie Morze Wewnątrzpolskie (a la Morze Wewnątrzjapońskie )
Napis np. na pasku w poprzek z kolei kojarzyłby mi się z... tzw. "bastardzim balkiem"
Pasowałoby jakieś zapełnienie środka, hmm. Mam w tej chwili kompletną antykocepcje
Pewnie już wszystcy na forum wiedzą że majkhell nie pisze ortograficznie mam to gdzieś - tak mam i juz, Hemingway też nie pisał ortograficznie i co stego że lepiej niż ja, ale nie ortograficznie
Proponuję czytać uważne - piszę o tym dinksie na górze co to kontur Polski ma na myśl przywodzić, chodzi o to że ma to być lekka dygresja a nie dosłownie kontur.
No właśnie czytam, czytam i dlatego rozbawiło mnie użycie słowa "delikatny" w kontekście loga Dacii... <rotfl> (nawet jeśli chodzi tylko o delikatność w jego zmienianiu).
[W żadnym razie nie wyzłośliwiałem się ani nad projektem, ani ad personam]
Ostatnio zmieniony przez laisar 2007-09-19, 17:33, w całości zmieniany 1 raz
Samemu logo, jak i samochodowi do delikatnie sporo brakuje - to fakt, ale nawiązanie jednak uważam jest delikatne
"Śmieszność tkwi w oku patrzącego": jak się ma do dyspozycji nieokorowany bal (bez obrażania twórcy loga Dacii) ;) to jak można zrobić z nim cokolwiek delikatnego...
Ale ad rem - oczywiście się zgadzam, zmiana jest delikatna, tylko właśnie sugerowałem, że nawet za bardzo.
Ten projekt z resztą nawiązuje do starego, smętnego logo dacii:
a tu daciaklub ....Argentyna!
Na deser Legionowe orły czyli Dacia z czasów Rzymskich:
Pod Skryptem: może by tak zrobić wyśrodkowany napis
DACIA
klub.pl
czyli tak :
Odniesienie do mapy Rzeczpospolitej Bez Numerów, kolorów Flagi Narodowej
Biały napis dacia, czcionka daciową , poniżej:
czerwony napis Klub.pl wycentrowany
Mam nadzieję że toco proponuję to nie jest kicz wybitny
A może rzeczywiście na logo wnieść Polskiego orła - ciekawe jakby się to prezentowało
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
A może rzeczywiście na logo wnieść Polskiego orła - ciekawe jakby się to prezentowało
Jakoś mi się to nie widzi: w końcu orzeł to godło państwowe i nie jestem entuzjastką umieszczania go gdzie bądź, a logo klubu (choćby i tak znamienitego jak nasz) to jednak nie ta powaga i nie ten kaliber.
Jakoś mi się to nie widzi: w końcu orzeł to godło państwowe i nie jestem entuzjastką umieszczania go gdzie bądź, a logo klubu (choćby i tak znamienitego jak nasz) to jednak nie ta powaga i nie ten kaliber.
Ale orzeł trzymający w szponach Daćkę - całkiem fajnie by wyglądał. Przynajmniej takie mam zdanie.
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Konkludując: wybraliśmy demokratycznie wersję c, co do logotypu - liternictwa padł jakiś wybór? Co dalej - mam to komuś podesłać, w jakim formacie, czy umieszczamy to na stronie itd.. Jak wspominałem mogę zrobić naklejki na auta i na ramki - ustalmy ile, co i jak.
Jeśli chcemy udawać, że tniemy koszty, to pocztą po co większych miejscowościach, a na miejscu osobiście od wybrańca (z Warszawy jest 10 osób w porywach do dwunastu, innych nie liczyłam). Rozumiem, że wszyscy państwo zmotoryzowani? Nie wiem, na ile to coś utnie, ale za to będzie sprzyjać integracji środowiska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum