O rany. Moja uszczelka jest od Fiata 126P, ale nie miałabym pojęcia, do którego rysunku jej profil przyporządkować (mimo, że sama montowałam) No dobra, nie chce mi się skupiać i przyglądać na rysunki
P.S. A swoją drogą całkiem możliwe, że "kultowa uszczelka" zapisze się w historii motoryzacji.
Autor (zaraz, zaraz, kto to był... ) powinien chyba jakiś patent zgłosić
jeszcze parę tygodni i w oparciu niezwykle bogatą treść tego tematu ktoś napisze pracę magisterską z socjologii, psychologii ewentualnie psychiatrii
Aby nie była głównie z psychatrii , to poważnie - są jakieś dowody po pewnym czasie uzytkowania, że to coś daje, poza zadowoleniem, że coś się zmieniło w fabrycznym nowym samochodzie???
_________________ Duster to mój dziesiąty samochód, mam nadzieję że będzie dobry.
poważnie - są jakieś dowody po pewnym czasie uzytkowania, że to coś daje
to by można stwierdzić "na pewno" gdyby równolegle użytkować w porównywalnych warunkach dwa dusterki, jeden z uszczelką drugi bez... wydaje mi się, że coś to daje, w komorze silnikowej jest dosyć czysto a ponieważ uszczelka nie kosztuje dużo to założyłem, używam i .... zapomniałem, że ją mam
...myślę, że kultowa uszczelka warta jest doktoratu!
... a nawet habilitacji.
Do mnie to alibi?!
Na serio: uszczelka pomaga.
Jeździłem Loganem bez uszczelki i na silniku i akumulatorze była kiła, żeby to delikatnie ująć.
Tej zimy: najpierw błotnista chlapa, potem tony soli a pod maską tylko ślady pojedynczych bryzg. Mata od diesla nadal czysta
Jutro zrobię w świetle dnia zdjęcie z wizualizacją solną: linie wysnute z solanki bardzo ładnie rozpływają się na boki, nie wchodząc do komory silnika.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-02-03, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Sadzac po wygladzie maski od spodu wszystko co wpada przodem zatrzymuje sie na uszczelce. Tak wiec dzialac musi...
"Gdy ktos do diabelskiego pojazdu zaklada czarna jak smola uszczelke z kaszlaka, to wiedz, ze cos sie dzieje!"
Sadzać po wyglądzie maski od spodu wszystko co wpada przodem zatrzymuje się na uszczelce. Tak wiec działać musi...
"Gdy ktos do diabelskiego pojazdu zakłada czarna jak smoła uszczelkę z kaszlaka, to wiedz, ze coś się dzieje!"
Coś jest na rzeczy...
Uszczelka Kaszlok AllRoads™: Zawsze Sucho Zawsze Bezpiecznie
uszcelka_i_mata.jpg
Plik ściągnięto 381 raz(y) 254,11 KB
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2012-02-08, 18:33, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 822 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2012-03-11, 09:44
Jest już "firmowa" uszczelka komory silnika, więc jeśli ktoś ma opory przed kupnem uszczelki od malucha - proszę bardzo - jedyne 18 euro z groszami. http://www.lzparts.de/ind...f84d2b56b1d1fd4
_________________ Nowa zabawka DD 2 :)
Ostatnio zmieniony przez BLACHA_997 2012-03-11, 09:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-11, 10:03
trochę drogo ale w końcu produkt dedykowany
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-11, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2012-03-11, 10:26
BLACHA_997 napisał/a:
Jest już "firmowa" uszczelka komory silnika, więc jeśli ktoś ma opory przed kupnem uszczelki od malucha - proszę bardzo - jedyne 18 euro z groszami. http://www.lzparts.de/ind...f84d2b56b1d1fd4
po przeczytaniu tego nie bardzo wiedziałem o co biega ale po otwarciu linku nie wiedziałem czy sie śmiac czy płakac
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum