Marka: Škoda
Model: Octavia I Combi
Silnik: 1.9TDI AHF
Rocznik: 2002
Wysłany: 2012-03-11, 18:51 Re: Duster ze znaczkiem Renault
Ryszard napisał/a:
może gdyby widział inny znaczek ? ...
to nic nie da nie w Polsce.
Mam Renault Megane i to Coupe, żółte. Za każdym razem jak sobie jadę prawie każdy właściciel 20 letniego golfa czy starej audicy lub bm-ki musi mnie wyprzedzić. Nawet jak jest 40-stka i podwójna ciągła. Nie do honoru jechać za francuzem
Jak jadę moją octavią jest to samo. Mam wypasioną wersję (jak na tamte czasy), wszystko co fabryka dała w opcjach, z xenem włącznie (fabrycznym), fajne alusy, wielkie tarcze hamulcowe z RS-ki...i co? jakiś "respekt"?
...w życiu, przecież to taki biedniejszy VW, trza go wyprzedzić na przejściu dla pieszych lub na środku skrzyżowania.
...a jak byś miał M5 to każdy Golfiarz z zawiści próbował by Ci udowodnić, że to on jest górą i zajechał by ci drogę.
jak już kilak osób napisało, na wiochę i buractwo nie ma mocnych, ... no może poza innymi burakami.
_________________ Škoda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
Renault Megane I Coupe | 1.6e 90KM / 137Nm |
Ostatnio zmieniony przez faj3r 2012-03-11, 18:52, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-11, 20:08
zdarzyło mi się ostatnio (jadąc zresztą zupełnie rozsądną prędkością 110- 120 km/h) w trasie wyprzedzić kilka całkiem niezłych aut. Albo ich kierowcy byli normalni, albo im się nie spieszyło, wreszcie mogli być tak zdziwieni,że nie próbowali mnie ścigać i udowadniać wyższości technicznej swoich pojazdów
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-11, 20:11, w całości zmieniany 3 razy
A ja byłem wczoraj w salonie przejazdem i gość mi powiedział 750zł + koszt robocizny i nie wymieniają grila, tylko montują zamiast otwieracza. Podobno nawet ładnie się komponuje. Z tyłu oczywiście wymiana na klapie. Niestety zostaje logo na kierownicy za te pieniądze.
A mnie znaczek daci bardzo sie podoba , na pewno ładniejszy od vw albo fiata albo chewroleta - taki krzyz jak na aucie pogżebowym. Jestem dumny że mam nowe auto z salonu a nie wyklepanego i pospawanego rozbitka od helmuta.
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2012-03-13, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
dla zdecydowanej (chyba) większości userów Dustera pewnie tak ale... pewnie są też tacy co myślą inaczej...
..I wystawiają sobie świadectwo.... ;)
Ja jeżdżę Dacią i ciągle czuję wielkie zadowolenie z wyboru. Wydaje mi się, auto już troszkę spowszedniało, zdarza się, że na np. myjni podchodzą inni kierowcy pytając o ...zadowolenie ..;) Na pewno już nie jest to Dacia, którą wszyscy starsi pamiętają z ubiegłych lat, konkurencja to piękna rzecz, wymusiła zmiany na plus. Młodzi często wybierają sami z rozsądkiem tę markę lub inną mniej znaną, mniej luksusową ale cenowo dostępną na kieszeń i utrzymanie.
Co do zachowań na ulicy i drodze... są kierowcy i są ...dzieci... ;)
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-13, 16:57
Pojazdów Renault jest zatrzęsienie,opatrzyły się i pies z kulawą nogą się za nimi nie ogląda. A na Dustera, jak zauważyłem, gapi się co drugi kierowca. Parkując pod jakimkolwiek sklepem czy na parkingu zawsze mam widzów .I jakoś nikt się nie śmieje.Za to wielu przyznaje,że to świetne autko. Duster rulez Niedługo stanie się autem kultowym jak garbus
Francuzi powiedzieli nie dla dacii, pod logo francuskim już w chwili przejęcia. Dziwi mnie teraz zmiana znaczków. Dla mnie dotychczasowe logo jest właściwe.
dziwny ten "rosyjski" Duster Renault, napęd 4x4 a tylko 5 biegów ... po chwili
koryguję powyższe: raz pokazują 5 a za chwilę 6 biegów...
vide. odpowiednio czas 3,40 i 3,54 prezentacji...
dlatego podtrzymuję - dziwny...
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2012-03-25, 18:13, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2012-03-25, 18:31
dokładnie - pokazują mieszankę dwóch aut ale ten silnik 2,0 chętnie bym zaadoptował do swojego
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-25, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-03-25, 19:11
tu bardzo obszerny i dość fajny test - i możliwość przypomnienia sobie rosyjskiego http://www.youtube.com/wa...feature=related
13,45 - facet mówi o tym,co sam zauważyłem - że lock rozłącza tylny napęd w teorii przy 60 km/h (o 20 km/h więcej niż np w kaszkaju) a w praktyce przy 80
ciekaw jestem ile może kosztować wersja 4x4 2,0 w Rosji i na ile skomplikowany byłby zakup - o ile dobrze usłyszałem ok 450 tys rubli - to po kursie dnia 45 tys zł. Chyba wersja podstawowa? Za Laureata 4x4 2,0 to byłaby prawdziwa okazja
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-25, 19:26, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum