Raczej olała sprawę jeśli się nie zdecydowałeś "z marszu"
No nie wierzę, 1600 pln piechotą nie chodzi... Chyba firma stoi całkiem nieźle skoro tak łatwo odpuszczają To aż niepodobne do wszelkiej maści "namawiaczy"
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-12-09, 22:47
wszystko zależy od systemu wynagradzania. Jeśli prowizyjny - na bank by zadzwoniła. Z faktu że Pani Cię olała wnioskuję że po prostu ma ryczałtową stawke za odbębnienie 8h
Skąd mają moje dane osobowe????
Skoro auto nabyłem na siebie, a nie firmę, atu taki tel. od pani...dziń dybry f-ma budowlana CZARNY KOT,(co ma budowlanka do ryb????) i daje mi po nazwisku i adresie f-my No myślę posłucham dalej...nazwa OK,adres OK,nazwisko OK,ale branża nie OK.Dobra wysłucham...
...co ja się nasłuchałem na temat zepsutej skrzyni biegów , że naprawa to 4000zł,ble.ble. ble...Ale jak łyknę temat to TYLKO 800zł, i skrzynka w remont za free!!!
Czy RP nie ma czasem powtykanych w nasze auta jakiś czarnych bubli?????
I wiedzą, co komu i kiedy padnie
A może to dzwoniła wróżka???
Czyżby wiedziała, że padnie mi w przyszłym roku skrzynia...
ale mam przecież jeszcze gwarancję
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2011-08-16, 13:51
Witam.
Ma może ktoś spis elementów, które podlegają gwarancji fabrycznej (3 letniej). Potrzebuję spis z systemu Renault.
Dziękuję
Wysłany: 2011-08-20, 23:09
witam ja osobiście skusiłem się na dodatkowy rok lub 80000km taką mają oni oferte, koszt to 800 zł minus 500 zł bo tyle dało mi RP za nieudany rok z MCV wiele napraw czyli 300 zł
Warunki takie jak normalna gwarancja z assistance odchodzi nam tapicerka i wykończenie wnętrza
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-12-21, 22:56
hej, hej
ja mam pytanie:
Poważnie rozważam zakup "formuły non-stop" Renault, co oznacza przedłużenie gwarancji do 5 lat, lub 100 tys. km. Sęk w tym, że trzeba się zdecydować przed upływem 12 miesięcy od daty zakupu, co dla mnie praktycznie oznacza decyzję najlepiej jeszcze w tym roku.
Zaprzyjaźniony właściciel VW sobie wykupił, "ze względu na jakiś nowoczesny silnik i turbinę", ale sugerował mi, abym "dopytała, jak jest z awaryjnością w moim aucie i rozważyła, co często w nim "pada" i czy np. gwarancją objęta jest turbina, wtryski czy pompowtryskiwacze, koło dwumasowe, to co najczęściej pada w dieslu"
Ja nie wiem zupełnie, o czym ten kolega ze mną rozmawia - ale może ktoś z szanownych Forumowiczów-Kolegów ma doświadczenie, lub "przeżył" jakieś usterki DD; ewentualnie wykupił i jest zadowolony... ( no, może poza wydaną kasą
Jakby ktoś miał jakieś uwagi, sugestie lub dobre rady - chętnie wysłucham; z góry dziękować za pomoc
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-12-22, 01:32, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2011-12-22, 04:58
Ja mam na 5 lat i biorąc pod uwagę fakt, iż po świętach jadę na uszczelnienie pokrywy zaworów przy niecałych 3 tysiącach przebiegu to chyba dobrze zrobiłem:)
Gwarancja obejmuje wszystkie części mechaniczne nie podlegające zużyciu eksploatacyjnemu, więc wtryski, turbina, silnik, skrzynia jak najbardziej, ewentualnie z dwumasem mogą grymasić ale myślę że też da się wywalczyć:)
Ja mam benzynę:)
Ja wykupiłem przy ubezpieczeniu na drugi rok. W domyśle mam z tej gwarancji nie skorzystać;) Ale gdyby (odpukać w nie malowane) trzeba by było to będziemy się wozić z Reno. Dodatkowo może to być zachętą w przypadku sprzedaży auta na przykład po 4 latach (wymiana na Dastera w automacie z mocniejszym silnikiem)
wczoraj zakupiłem "przedłużenie gwarancji formuła non-stop", długo się wahałem czy warto w to wchodzić i jednak uległem , przeważył jednak trochę niepokój co będzie po upływie trzech lat gwarancji, Duster istnieje (?) dopiero ok. 1,5 roku i siłą rzeczy trudno o dłuższe doświadczenia, ja po roku ujeżdżania nic złego powiedzieć nie mogę ale "licho nie śpi ),
- warunki "formuły non-stop" trochę irytują - chodzi mi o wariant 36+12 (4 lata),
- samochód posiada fabryczną gwarancję 3 lata lub 100 000 km przebiegu a płacąc dodatkowo za przedłużenie gwarancji (w tym przypadku praktycznie o 1 rok) zmieniają się zarazem jej warunki ponieważ skraca się przebieg do 80 000 km,
- brak w tym logiki...
-"przyjemność" ta kosztuje aktualnie 950,00 pln
moze jak byscie kupowali dacie to warto sie sprzdawcy pochwalic ze miliscie wczesniej renowke to wam da gratisowo dłuższa gwarancje
nic z tych rzeczy
przed zakupem Dustera kupiłem wcześniej u tego samego dealera trzy nowe samochody, na sugestię by na tym zabazować - odpowiedź w stylu: Dacia to jednak inna oferta i nie ma to żadnego przełożenia... oczywiście jakieś tam bonusy były ale to tak jak w większości innych przypadków
Wysłany: 2012-03-14, 16:46 Promocyjne przedłużenie gwarancji do 5 lat dla Dacii Duster
Dziś miła Pani z salonu wałbrzyskiego zadzwoniła z ofertą promocyjną przedłużenia gwarancji do 5 lat w cenie 500 zł a nie jak w dniu sprzedaży - za 2 tys. zł OFERTA WAŻNA DO KOŃCA BIEŻĄCEGO MIESIĄCA !!!
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-14, 17:42
Nie wiem ale i tak oprocz 500 zl zyskaja klienta na kilka obowiazkowych przegladow, zas Ty teoretycznie dodatkowe dwa lata swietego spokoju z ew. wadami ukrytymi pojazdu/awariami niezawinionymi przez Ciebie.
Mi zaproponowano ofertę przedłużenia na 5 lat podczas zamawiania i to za symboliczne 1 zł i to z VAT
Ale to i tak miło ze nie zapomnieli w twoim przypadku o kliencie
Ja również jakiś czas temu (2-3 miesiące, nie chce mi się szukać w papierach) dostałem propozycję za 1 zł i skorzystałem. Zastanawiałem się jak dokonują wyboru kandydatów. Czy do Was też dzwonili wcześniej z ankietami dotyczącymi obsługi przez dealera lub serwis? Ja odpowiedziałem, zgodnie z przekonaniem, bardzo pozytywną opinią.
Druga sprawa, to obiecali przysłać z Renault jakieś papiery potwierdzające przedłużenie gwarancji a nawet chyba jakąś kartę. Dostał ktoś z Was coś takiego?
_________________ "Dwie wspaniałe chwile w życiu kierowcy: kiedy kupuje jakieś auto i kiedy je sprzedaje"
Wysłany: 2012-03-14, 20:58 Dodatkowa gwarancja Dustera za 500 zł
Dzisiaj poinformowała mnie Pani ( telefonicznie) prawdopodobnie z salonu, że jak zapłacę dodatkowo do końca marca 500 zł to moja gwarancja na samochód zostanie przedłużona do 5 lat.
Gwarantem ma być firma Renault. Czy coś może ktoś wie o takiej akcji, czy warto? oraz czy nie ma w tym tzw. gwiazdek lub haczyków. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum