Nie wiem czy ja mam takiego pecha czy po prostu mają słabych programistów tam, ale na stronie www.dacia.pl jest taki sobie konfigurator samochodu. Dacią, a raczej zakupu samochodu z tej stajni :D, interesuje się tak od ok 1 roku, w tym czasie odwiedzałem stronę, przeglądałem promocje itp itd. nie raz postanowiłem sobie skonfigurować samochód, żeby sprawdzić ile będzie mnie kosztował problem w tym że jakiś 80% prób to były próby nieudane... a to błąd połączenia z bazą, a to coś mieliło mieliło i zdechło, teraz w ogóle nie działa od paru dni. Sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami, komputerami i dalej nic...
Czy ktoś może powiedzieć że jemu zawsze działa, a ja po prostu mam pecha ... ?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-03-14, 13:55
Obecnie trwa aktualizacja konfiguratora (przynajmniej tego od sandero). Grzecznie przepraszają i zapraszają "w póżniejszym terminie" więc jak dla mnie nie ma co robić afery, byleby znowu im nie zeszło kilka tygodni
Potwierdzam sam wczoraj się nim bawiłem i wszystko działało super.Mam na myśli konfiguracje Dustera.Natomiast jeśli chodzi o Sandero Stepway to jest informacja"Strona w trakcie aktualizacji - zapraszamy ponownie później."
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2012-03-14, 18:46
Podziałaj w IE - inne przeglądarki mogą źle wyświetlać strony. Ja swego czasu w Chrome i Mozilli miałem problem w wiecznie wyskakującym oknem "powiadom znajomego" czy coś w ten deseń. Na IE było OK.
niektórzy, przeczytali mój post uważnie inni mniej uważnie :) sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami i dalej nic :) mi raczej chodziło o to że niemal za każdym razem jak odwiedzam stronę to coś tam nie działa, kiedyś nie działał mi konfigurator Logana, teraz Dacii... ja mam po prostu pecha jak tam wchodzę :)
niektórzy, przeczytali mój post uważnie inni mniej uważnie :) sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami i dalej nic :) mi raczej chodziło o to że niemal za każdym razem jak odwiedzam stronę to coś tam nie działa
ale czego oczekujesz? opisałeś swój problem (?), poznałeś doświadczenie innych użytkowników portalu dacia.pl i co można więcej... pewnie rzeczywiście masz pecha...
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-03-06, 21:48 Super stronka www Daci
To, ze Dacia produkuje samochody, nie usprawiedliwia jej, ze strona www nie zawsze dziala prawidlowo.
Opisywalem juz kiedys sytuacje o odrzucaniu wiadomosci z duzym opoznieniem.
Teraz znalazlem kolejna ciekawostke. Wchodze w wyszukiwarke dealerow http://www.dacia.pl/dealerlocator/search.action i co zaskakujace znikla czesc salonow. Sprobujcie wyszukac salony, ktore znacie, czy znajdziecie. (Chyba, ze Dacia zrobila jakis przeglad salonow i czesci cofnela autoryzacje?)
Proponuje zostawic ten watek jako ogolna dyskusje do zglaszania co nie dziala na stronie www.
Ostatnio zmieniony przez ken-wawa 2016-03-06, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Z tego co zrozumiałem od chłopaków, po spotkaniu z RP trwają jakieś prace na stronie. Coś jest dodawane chyba. Podobno ma być możliwość sprawdzić sobie auto po VIN-e (przynajmniej Renault to może i dacie też).
Przymierzam się do wyboru Dacia Sandero. Wiadomo, najpierw stronka i próba konfiguracji. Nie mogę zobaczyć mojego wyboru. Patrząc na temat niedziałającej strony i tłumaczeń dacia.pl to się zastanawiam co z tą firmą się dzieje?. Piszecie tu koleżanki i koledzy od 2011 roku. Brak działania konfiguratora stwierdzam w formularzu zgłoszeniowym 25.10.2016. (nie działała wcześniej), odpowiedź po dwóch dniach: proszą o cierpliwość. Wciąż nie hula. I jakie mieć tu przemyślenia w temacie firmy, jej serwisu itp.? Takie proste sprawy ciągną się 2011-2016? Chyba celowe działanie?
No właśnie, te domysły co będzie? Z małych jednostek zostaną tylko 3 cylindry? Takiego bączka przetestowałem w mniejszym Citigo. Mam obawy, że będzie głośno i będzie trzęsło przodem na jałowych. Poczekam kilka dni, może zrobią.
Laisar, szczerze? Taki temat nie powinien tu istnieć. Ależ wiem o pdf i chciałem porównać. Jak zauważyłeś przymierzam się do zakupu i wiem jak działają strony innych marek. Te dwa narzędzia nie zawsze idą w parze, a mi coś nie zagrało. To wszystko.
GRL, dzięki. Na stronie wisi wciąż wrześniowy, Twój październikowy. Już nie będę drążył skąd? Na razie nie widzę już "OPEN" - wycięte. Trzeba będzie się przyjrzeć o co biega z resztą. Jeszcze się przyczaję.
dacia.pl => samochody nowe => premiery dacia => odkryj => cennik => cennik promocyjny
Potrafię zrozumieć, że aktualizacja konfiguratora może trochę potrwać.
Ale szczerze przyznam, że burdel z cennikami chluby im nie przynosi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum