Zamierzam jak, tylko żonka zda w końcu egzamin na prawko przekazać jej wysłużonego Matizka którym obecnie jeżdżę. A siebie w ramach rekompensaty zaopatrzyć się w nowy wóz.
Na razie jestem na rozdrożu miedzy bogatszą wersją Daci Duster, a używaną słabszą KIA SPORTAGE.
Niewątpliwą zaletą Duster jest cena i ładny wygląd oraz wydaje mi się prostsza konstrukcja niż w KIA. Minusem trochę spartańskie wnętrze ( przynajmniej z porównaniu z Kia )
Raczej poluję na benzynkę i ewentualnie włożę tam gaz, ale jakby się trafiła okazja to i dizlem nie pogardzę.
Ostatnio rzuciła mi się w oczy dacia duster 1500 cm, olej napędowy, 4x4 ale w opisie pisze ze ma podgrzewane fotele i tempomat. Jakoś nie mogę tych rzeczy znaleźć w konfiguratorze Dacii czy te auto ma te udogodnienia?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sebapl77 2012-03-26, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Witaj ziomal
Kup DUSTERA
Widze tem sam układ :) Matiz dla żonki a DD dla siebie
sebapl77 [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-26, 21:54
elektryk1 napisał/a:
Witaj ziomal
Kup DUSTERA
Widze tem sam układ :) Matiz dla żonki a DD dla siebie
Witam ziomala. Widzę że na ewentualnego spota nie trzeba będzie daleko jechać :D
Właśnie napaliłem się na tego dustera
http://otomoto.pl/dacia-duster-C23427886.html
Tylko cena jakby niska wiec mam nadzieje ze nie jest zespawany z 2 innych
A żonka już prawie przekonana do zakupu.
Ostatnio zmieniony przez sebapl77 2012-03-26, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Witam ale ten świat mały.
Mądrości w podejmowaniu decyzji życzę.
Ten model co opisujesz to chyba z fabryki w Rosji tam maja takie dodatki jak automat silnik 2,0 itp. z tego co wiem u nas takiej w salonie nie kupisz.
Więc ten egzemplarz jest na pewno sprowadzony nieźle poturbowany bo za taką cenę nikt dobrego auta rocznego nie sprzeda jak kosztuje nowy 70tyś
Witaj.
KIA będzie też równie dobrym wyborem, warto się przejechac, i podjąc decyzję. Duster na pewno będzie bardziej terenowy, ale jakośc lepsza w KII.
Co do tego czarnego dustera to podejrzenia wzbudzają:
-NOWE zaciski na przedniej osi , co zastanawia, a nie sądzę aby ktoś je szorował do odsprzedaży
-brak emblematu dCi na klapie tylnej
-brak anteny radiowej
Niby niewielkie sprawy, ale moga świadczy(choc nie muszą) o całkiem sporym"dzwonie".
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum