Witam serdecznie fanatyków samochodów marki Dacia. W tym tygodniu odbieram swojego Dustera, 1,6 laureate, brąz - jestem bardzo podekscytowany i nie mogę się doczekać - kilka nocy już nieprzespanych i potem w pracy troszkę ciężkawo. Od kilku tygodni czytam posty na Tym forum - szczególnie Wasze pozytywne opinie na temat Dustera. Wielu z Was już troszkę nimi jeździ i sprawdza często wyposażenie pojazdu. Proszę doradźcie jakie radio i głośniki kupić do Dustera - wiem że taki temat już jest, ale prosiłbym ewentualnie o Wasze opnie i propozycje tak króciutko co warto kupić i gdzie - dosłownie króciutko w tym temacie - jakieś linki do sklepów.
pozdrawiam serdecznie
Marek
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-25, 22:36
gratulacje i dobrej zabawy o głośniki zapytałbym najpierw w salonie - mnie zaproponowali przyzwoite pioneery w cenie porównywalnej do sklepowej, więc nawet nie bawiłem się we własnoręczne zakupy, ograniczyłem się do dostarczenia dilerowi radia
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-25, 22:39, w całości zmieniany 2 razy
witaj w Klubie...
- cierpliwości życzę i rzeczywiście warto poczytać forum a na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania... (i nie tylko)...
- pamiętaj o kultowej klubowej uszczelce...
Jeżeli chodzi o sprzęt audio to tak jak napisał kolega Dar1962 zapytaj najpierw dealera co może Ci zaoferować. Ja mam i polecam następujący zestaw Pioneera: radio DEH-4300UB + 4 głośniki TS-G1313i. Sprzęt ten występuje jako oficjalne dodatki, możesz też kupić sam (ja kupiłem w Euro) i dostarczyć do montażu, który z kolei często da się wynegocjować jako gratis.
_________________ "Wszystko powinno być tak proste, jak to tylko możliwe, ale nie prostsze." A. Einstein
Dzięki za miłe przyjęcie i dobre rady. Jak już będę nim pomykał to dam znać - może jakie fotki puszczę. Swoją drogą fajnie że są ludzie pozytywnie zakręceni na punkcie Dustera i mimo sceptyków wokoło cieszycie się i macie frajdę z posiadania i użytkowania tego auta.
pozdrawiam serdecznie
Marek
Ja w swoim Dusterze mam kupione w sklepie internetowym radio LG LDF900UR (z DVD) oraz 2 głośniki PIONIERA z Salonu Dacii. Z jakości dźwięku i obsługi radia jestem zadowolony - DVD używają tylko dzieci.
Witaj
Ja jeszcze nie mam radia (w ogóle nawet dustera jeszcze nie mam ), ale cena salonowa jest faktycznie porównywalna z rynkiem i sam ten wariant rozważam.
Witajcie dzisiaj nie będzie pewnie snu, jutro jadę po dustera, kasa przelana na konto, zarejestrowany, ubezpieczony. Jutro lans po mieście, potem do teściów i rodziców no i przytulanki na dobranoc z dusterem a potem z żoną:)
pozdrawiam
Marek
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Szampan napewno wieczorkiem będzie, a może coś mocniejszego ...
Fakt zanim się wyjedzie trzeba wszystko sprawdzić w aucie co jest w umowie, choć z dielerem fajnie się rozmawiało, ale napewno to wynik szkoleń pracowników w kontaktach z klientami. O swoje trzeba jednak dbać, kochajmy się jak bracia a liczmy się jak ... (bez obrazy oczywiście). Tylko ta pogoda na jutro jakaś deszczowa :( kurcze, no i jak mi kwaśny deszczyk zbrudzi już pierwszego dnia moje auto, to normalnie będę .... zły:)
pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum