DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Witam klubowiczów
Autor Wiadomość
Dar1962 

Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-03-30, 20:51   

i pierwszego podniesienia ciśnienia :-P - z powodu kleksa jaki tworzy się podczas pracy wycieraczek niemal na wprost wzroku kierowcy :-P - od razu podpowiadam - zostawiamy wycieraczkę pasażera (50 cm) wywalamy kierowcy (50 cm) i montujemy 60 cm - wtedy lewa zbiera resztki po prawej

dacuosap 
Zielony listek

Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Wersja: Stepway
Wysłany: 2012-03-30, 20:54   

Nagroda w kategorii gaszenie entuzjazmu :lol:

Zdzicho 

Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-03-31, 21:39   

Witaj!

Odebrałeś już? Jak wrażenia?

Co do radia to też się zastanawiałem i kupiłem w salonie radio i głośniki PIONEERA bez biegania i szukania a ceny żadna różnica.

Marek79 
Zielony listek

Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 1.6
Rocznik: "---"
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-04-01, 21:10   

Witajcie
Miałem odezwać się wcześniej, ale jak to w życiu zabrakło czasu że się tak wykręcę no i entuzjazm z posiadania nowego auta spowodował że zapomniałem o Bożym Świecie. Auto odebrałem w piątek w godzinach popołudniowych.
Gdy weszliśmy wraz z żoną i córeczką do salonu nasz Duster stał cichutko niewzruszony obecnością aut marki „Reno”. Był czyściutki i elegancki, a jednocześnie chętny do współpracy na mieście i w terenie. I kiedy przez okna salonu wlatywało marcowe słońce słychać było jakby delikatne mruczenie silnika – „zabierzcie mnie już stąd”, „chcę w teren, na leśne ścieżki i bezdroża”. Nie czekaliśmy długo i uwolniliśmy jego dusze i o godzinie 17.30 byliśmy wolni – my i on:)
Na poważnie auto było śliczne, czyściutkie. W miłej atmosferze rozstaliśmy się z Panią Asią i Panem Michałem z salonu – żona dostała piękny bukiet kwiatów a córeczka komplet breloczków marki „Reno” – ale zawsze to miły gest.
Auto prowadzi się wspaniale – już kilka osób w rodzinie to potwierdziło, siedzi się wysoko i jedzie się dumnie, patrząc na świat z zupełnie innej perspektywy. Auto w wersji Laureate wygląda świetnie – ze wstawkami chromu w różnych miejscach, alufelgi – elegancja, a kolor brąz metalic nadaje autu bardziej terenowy charakter i wygląd. Silnik nie mruczy tak miło jak diesel, ale z czasem pewnie zakocham się w mruczeniu benzyniaka, 1.6 jest ok. autko przy 105 KM całkiem dobrze radzi sobie na drodze, pięknie wchodzi w zakręty, przyzwoicie przyspiesza – bez szału oczywiście, ale przecież nie o to chodzi i mimo sporych gabarytów całkiem dobrze wypada. Zawsze też musi minąć trochę czasu – tak około 2 tygodniu żeby przyzwyczaić się do nowego auta – ja i duster musimy się siebie nauczyć :) Ma duże pole widzenia z przodu, natomiast z tyłu trzeba uważać i być ostrożnym – wyjeżdżanie z parkingu, wszelkie cofanie. W środku dużo miejsca – przestronność; prostota wykonania i podstawowe funkcje współczesnego auta są (Klima, elekr szyby i lusterka, komputer pokładowy) – to lubię – prostota i bez zbędnej ilości elektroniki związanej z różnymi czujnikami wyprzedzania, cofania itp. – to ja nimi muszę sterować a nie odwrotnie. Brązowe plastiki wnętrza pięknie polemizują z brązem nadwozia. Bagażnik – sami wiecie :)
Ale to co w Dusterze przyciąga i zaczynasz się nim interesować do przód auta – piękny, masywny zaokrąglenia, bryłowatość – to co mężczyźni lubią najbardziej :) Ktoś już kiedyś na tym Forum powiedział że duster ma najpiękniejszy przód spośród wszystkich SUVów - terenówek, ma najbardziej terenowy charakter – piękne lampy i emblemat Daci – przód wręcz śmieje się do Ciebie. No i te nadkola… Ech… Myślę że to co w Dusterze przyciąga to właśnie jego wygląd, dalej prostota wykonania wnętrza z podstawowym wyposażeniem, duży prześwit, dobre zawieszenia – i to wszystko w przystępnej cenie. Cóż może i chciałoby się mieć inne auto z lepszym wyposażeniem – możnaby przynudzać i dręczyć się, ale w życiu chyba nie można mieć wszystkiego, choć w przypadku Dustera ma się i tak prawie wszystko… :mrgreen:
Pozdrawiam
Marek

Marek1603 

Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2012-04-01, 21:31   

No to gratulacje.

Ładnie powiedziane, znaczy napisane. ;-)

_Marcin_ 

Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Wysłany: 2012-04-01, 21:52   

Gratulacje :-)
Życzę pełnego zadowolenia z zakupu.

marcinoz76 

Model: Duster -Draconia