laisar, ostatnio są duże kumulacje w lotto, nie wiem jak Ty ale ja nieustannie próbuję...
Kiedyś przez 3 lata grałem w miarę regularnie (średnio 2 losowania w tygodniu). Trafiłem 22, czy 23 trójki (wtedy było to chyba 16 zł, na początku mniej), oraz 5 czwórek. Częściej jak sam obstawiałem niż jak grałem na chybił trafił. Dwa zakłady przy kumulacjach, jeden przy normalnej wygranej. Znam tylko jedną osobę, która trafiła piątkę. Czy ktoś zna osobę, która trafiła szóstkę ?
Ja miałem piątkę i wygrałem niecałe 100 zł. (pamiętam w wakacje w Łebie 5 lat temu).
Odkąd wprowadzono komputery moja wiara w wygraną gwałtownie zmalała. Jeśli trafisz 6 a grasz np. o 14 baniek, wygrywasz i potem dowiadujesz się, że musisz się podzielić z 8 innymi szczęśliwcami, których na oczy nie zobaczysz.... to wybacz, głupich nie sieją ....
To lepiej grać w kostki lub pokera ....
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-04-08, 23:25
Cytat:
W połowie listopada przestali przyjmować nowe zamówienia, jakoś na przełomie roku musieli posprzedawać ostatnie sztuki, a ostatnio przestali publikować cenniki - to kiedy się liczy wycofanie?
To by miało sens. Listopad 2011 kończymy sprzedaż, wyprzedajemy przez następne 3-4 miesiące ostatnie sztuki jakie mamy w magazynach i na placach. Tylko nie wiem, kiedy na oficjalnej stronie polskiego oddziału Dacii zdjęli Logana...
Za to w Czechach, gdzie szukałem i Lodgy i Logana. Na upartego mógłbym sedana kupić za granicą . Dziwna sprawa. Całkowicie upadła sprzedaż ?
Taki komunikat od paru dni i to po polsku się wyświetla. Robota hackerów?
Witamy na naszym serwerze!
"Strona jeszcze nie jest gotowa... zapraszamy w przyszłości."
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-10, 19:33
to sugerowane miejsce montażu gaśnicy w Dusterze przy stopach pasażera z przodu uważam za beznadziejne. Pomijam fakt,że za coś takiego dostałbym po łbie od koleżanki-małżonki
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-10, 19:34, w całości zmieniany 2 razy
Ma ktoś jakieś informacje/artykuł? Wg wikipedii Logan II miał się pojawić w ostatnim kwartale 2011, jednak go nie widzę :) Wikipedia powołuje się na "Auto Świat" nr 25, 14 czerwca 2010.
Może któryś z forumowiczów ma większą wiedzę na ten temat?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-14, 18:07
maciek napisał/a:
... Na jesień jest przewidziane użytkowe wersje Lodgy i prawdopodobnie odnowione Sandero
.....
Generalnie wszystkim modelom sprzedawanym na krajowym Dacii by sie przydał lifting kokpitu w kierunku wygladu Lodgy/Renault Duster. Zastanawialem sie, czy jak bede chcial w przyszlosci zmienic sandero na dustera, powiedzymy uzywanego ale z rocznika 2011-12 czy bede sie dobrze czul kolejne kilka lat w tym samym opatrzonym wnetrzu ?
Hmm wiosna 2013, nieciekawie, to może mi ktoś logicznie wytłumaczyć dlaczego Logan sedan zniknął z (polskiej) oferty (przynajmniej na dacia.pl już go nie ma)? Za mały popyt?
Ostatnio zmieniony przez Tomek tls 2012-04-15, 02:46, w całości zmieniany 2 razy
Hmm wiosna 2013, nieciekawie, to może mi ktoś logicznie wytłumaczyć dlaczego Logan sedan zniknął z (polskiej) oferty (przynajmniej na dacia.pl już go nie ma)? Za mały popyt?
ZTCW to niestety tak - praktycznie już nikt go nie kupował - gdzieś na forum są zestawienia sprzedaży i Logan praktycznie nie schodził.
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-15, 10:26
Tomek tls napisał/a:
Jak sobie poczytasz te dane za 2011 rok http://www.francuskie.pl/wiadomosci/7691 to sam sobie odpowiesz dlaczego Logan I zniknął z polskiego rynku
PS. Ponoć nowy Logan II ma u nas być ale za to Thalię mają wycofać z naszego rynku.
projekt globalnego low cost jak widac definitywnie sie skonczyl niepowodzeniem
Nooo, to żeś przywalił - ponad 3 mln szt (i wciąż rośnie) od Rumuni, przez Francję, Niemcy (itp), Rosję, Brazylię (itp), to "niepowodzenie"??
Cytat:
Nie da sie tego samego samochodu sprzedawac wszedzie.
Projekt "Logan" to nigdy nie miał być tylko sedan - ale nawet zawężając się tylko do niego, to przecież właśnie sprzedawał się wszędzie. I dalej się sprzedaje, choć faktycznie np w EU szczęśliwie Dacia rozszerzyła ofertę także na inne, bardziej popularne tutaj typy - tyle że w gruncie rzeczy nawet duster to wciąż to samo...
Kratylos napisał/a:
po wycofaniu sedana nie bedzie im sie oplacalo produkowac czesci tylko do mcv.
Części specyficzne dla mcv to jakiś niewielki procent ogólnej ich liczby - i to jeszcze głównie blacharka, której formy "jeść nie wołają" i można by je produkować niemal na zamówienie albo krótkoseryjnie co jakiś czas... gdyby nie to, że kierownictwo twierdzi, że w ogóle nie planują zaprzestania produkcji jako takiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum