ja chyba potrafie
U mnie ogrzewanie szyby jest włączane takim samym guziczkiem jak do klimy tylko bardziej w prawo. Za zdjeciu zasłania go dźwignia zmiany biegów
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2012-04-23, 15:02
Chyba ta oficjalna fotka to wizualizacja tylko z fotki zwykłej DD, bo w tym Delseyu z otomoto panel klimy wygląda troszkę inaczej- może oprócz lusterek, loga z chromu wprowadzili jeszcze to, ciekawe czy w innych wersjach tak jest :)
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-23, 17:51
Zmiana raczej na siłe. Brzydko wyglada wielka zaslepka w tym miejscu. Pokusiłbym sie o przeniesienie w jej miejsce sterowania szyba pasazera. Zas w zaslepke kontrolne autoalarmu albo wyjscie ładowarki USB.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-23, 22:11
Zdzicho napisał/a:
Jakoś ta wersja do mnie nie przemawia.
Tak jakby zrobiono serię limitowaną dla samego jej zrobienia.
Chyba zawsze wersja limitowana czyms sie rozni ale nie jest jakas znaczna odmiana. Mysle, ze fajna alternatywa dla klasycznego laureate. Szkoda, ze w Polsce nie ma wersji typu prestige.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-23, 22:14
kilka rzeczy mi się podoba - te grafitowe plastiki konsoli zamiast brązowych są OK, podobnie czerwone przeszycia i nowy wzór tapicerki. Alufelgi w kolorze ciemno szarym już niekoniecznie. Walizka to zbędny gadżet. Oliwkowy lakier to ciekawe urozmaicenie gamy kolorystycznej, czarny czy biały nie będą się już tak wyróżniać.No i ta cena - wychodzi na to,że jest jakieś 2-3 tys droższa od dobrze wyposażonego Laureata. W sumie kwestia gustu i wolnych środków płatniczych
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-23, 22:14, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
Przyglądając się uważnie zdjęciom z ogłoszenia , widac, że na fabrycznym zdjęciu włącznik ogrzewania szyby tylnej jest " na swoim miejscu".
Ponadto zauważam nowy typ opon. Michelin Pilot HX na zdjęciu oficjalnym, znowusz na autach u delaerów opony są już "normalne":)
Tutaj widac dobrze jak rozwiązano podgrzewanie tylnej szyby, oraz przy okazji pilota do sterowania radiem i telefonem przez bluetooth, w wersjach bez ESP. Wersje z ESP mają o ile dobrze wiem innego pilota.
Moim zdaniem bez potrzeby przeniesiono podgrzewanie szyby tylnej , i razi ta zaślepka.
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-24, 06:21
inna sprawa,że same radio wygląda dość archaicznie
IHMO, za dużo srebra, nawet na kierownicy. Przeniesienie włącznika grzania tylnej szyby wypadło fatalnie, ale dla przeróbek jest pole do popisu. Zobaczymy jak nowi właściciele to wykorzystają.
Taki trochę wiejski lifting wnętrza, bo nie zmienia niczego a tylko zakłóca istniejący porządek. Czy jest warty swojej ceny? Ja mam wątpliwości, te wszystkie pseudo aluminiowe dodatki co prawda rozjaśniają wnętrze ale według mnie w połączeniu z czerwona nitka na fotelach i dywanikach wyglądają szkaradnie - ale muszą być jakieś elementy Drakuli.
U mnie w Stepwayu jest taki sam uklad przycisków i też na początku bałem sie ze nie ma ogrzewania szyby zanim nie znalazłem tego pindelka do włańczania . Mi osobiście on nie przeszkadza bo obrzewania nie włącza sie za często. Co do radia to mi sie podoba. Zwłaszcza zestaw głosnomówiacy . Nie wiem czy to prawda ale powiedzieli mi w salonie ze moja Stepweyka była pierwszym egzemplarzem który wyjechał z fabryki z tym radiem . Jeden minus to brak polskiego menu
a kto będzie Dacie okradał . te radia z daleka nie wygladaja atrakcyjnie dla złodziei. ale jesli chodzi o funkcjonalnośc to takiemu melomanowi jak ja w zepełności wystarczy .
Bardzo funkcjonalny jest zestaw głosnomówiacy , dobrze słychać i samemu nie trzeba sie wydzierać żeby być słyszanym
Do tego USB ,bluetooth i sterowanie przy kierownicy i muzyka gra
... wychodzi na to,że jest jakieś 2-3 tys droższa od dobrze wyposażonego Laureata. W sumie kwestia gustu i wolnych środków płatniczych
Jak ktoś sobie życzy pakiet look to delsey wychodzi taniej niż laureate+look+ dodatkowe opcje z delseya. Dopłata jest 2400zł czyli tyle co za look w laureate a mamy extra: skórzaną kierownicę, nakładkę na rurę wydechową, dywaniki nie wspominając o walizce :), przeszyciach, napisach i możliwości zamówienia fajnego koloru oliwkowego.
Co mnie najbardziej drażni to różnica w cenie między ambiance 4x4 a laureate 4x4- 7900zł! podczas gdy między ambiance 4x2 a laureate 4x2 tylko 5000zł.
Z przekory chyba wezmę ambiance...
klima 2550zł
pakiet modularność - 1010
halogeny - 310
razem : 3870zł
więc za malowane zderzaki (to wada moim zdaniem), brązową konsolę, komputer pokładowy, napinacze pasów ( to by się przydało) , elektryczne lusterka chcą dopłaty 4000zł przy wersji 4x4! Newer!
Sorry trochę odbiegłem od tematu - ale telepnęło mnie ;)
_________________ Było: 2x R25, peugeot 205, safrane, saab 9-5
Jest: clio II , mondeo mk IV
Ostatnio zmieniony przez gienol 2012-04-24, 18:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum