Powiem krótko, Dacie kupiłem z myslą o tegorocznym złombolu:) autko jest słodziutkie i wyróżnia sie na tle dzisiejszych pojazdów.
Dacia wymaga kilku poprawek, przygotowania do ekstremalnych warunków podczas wyprawy ale mam nadzieje że bedzie ok.
Zabieram sie za przegladanie forum...
Ten po prawej (kawałek) to dawca mojego Jaguara XJS v12 z 84r, ten w oddali to Wolseley model 8 z 1946, na chwile obecna jeszcze na placu stoi Rover '10 z 48r. Motto: dopóki stać mnie na stare nigdy nie kupię nowego.
chciałbym aby mnie było stać na takie bryczki, a tak nie mam za co kupić a nawet gdybym kupił to nie miał bym gdzie tego trzymać, mnie prywatnie bardzo kręci Renault 5 Turbo
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-24, 20:34
piękny klasyczny klasyk czy pod pokrywą silnika jest dalej ten słynny szklany słoik na płyn chłodniczy?
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-24, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-24, 22:11
właśnie to miałem na myśli - zachwycający wynalazek - kiedy nie używamy auta, można zrobić w nim małosolne, a tak na marginesie - piękny i schludny silniczek
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-24, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Ten po prawej (kawałek) to dawca mojego Jaguara XJS v12 z 84r, ten w oddali to Wolseley model 8 z 1946, na chwile obecna jeszcze na placu stoi Rover '10 z 48r. Motto: dopóki stać mnie na stare nigdy nie kupię nowego.
Pozdrawiam
Mi się marzy Citroen DS i chociaż stać mnie na niego to muszę mieć drugie auto do normalnej jazdy (nie wyobrażam sobie jechać ponad 20 letnim autem 1000 km) :D
Citroen DS, piękna sprawa.Chyba pierwsze auto które wprowadziło 'inteligentne' reflektory, te które skręcały i widziały to co jest za zakrętem. 20 Letnie auto to bajka. Poza tym że czujesz zapach skóry-prawdziwej skóry, zapach prawdziwego drewna,nie tego plastiku obitego fornitem.. chrom to chrom, a nie plastik pokryty chińskim 'czymś'. Jedziesz do mechanika a nie do elektronika, a co jest najpiekniejsze czujesz oktany i 'zapach benzyny'. I nie jeden 20 latek przezyje jeszcze dzisiejsze nowe zabaweczki :)
Ostatnio zmieniony przez Papryk 2012-04-25, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum